hits

Lavkarbo - Dag 10: Er det ikke verre??

Hva skal man si? Ikke bare har jeg klart en lørdag, men nå også en bursdag! Oh yes! Begynner å få trua på at jeg skal klare dette på lang sikt, men det gjenstår nå å se om resultatene fortsetter...

Bursdagsbarnet er som sin mor, ikke veldig begeistret for pølser. Derfor ble det pizzasnurrer i stedet, noe som falt i smak hos de andre barna også. Pizzasnurrer er ikke akkurat lavkarboføde, så bråmekket sammen en veldig enkel salat til meg selv. Rørte ikke kakene! Klapp på skulderen...

Få timer etter var det klart for neste bordsetting. Denne gangen familiefest! Igjen handlet det om å være forberedt, og lage en rett som både "lav og høy" kunne spise. Valget falt derfor på grill- og grønnsaksspidd  og bakte poteter, og det sier seg selv at sistnevnte ble droppet av meg selv... Supergodt!

Til kaffen hadde jeg for første gang prøvd meg på en lavkarbo ostekake. Seriøst?? Er det ikke verre enn dette, så skal jeg jammen klare flere bursdager ved å ta med meg et stykke av denne. Er du glad i ostekake, bør du virkelig prøve en slik! En av gjestene som også spiser lavkarbo, ble overlykkelig da hun for en gang kunne forsyne seg med god samvittighet, uten å måtte takke nei! Dette var nok ikke jubilantens favoritt, men han hadde nok annet å velge mellom, så deppet ikke av den grunn!

Hurra! Dette går fint :)
 

Her kommer oppskriften på ostekaka, om dere vil sjekke om det er sant;)
 

Bunn:

150g mandler
150g cashewnøtter/peanøtter
100g meierismør

Finhakk mandler og nøtter og bland i smeltet smør. I kaka på bildet brukte jeg cashewnøtter, men det burde gå like fint med peanøtter.

Vil du ha en høy kake, bruk en liten springform slik jeg har gjort. Stek bunnen i ovnen på 200 grader, til den får en litt gyllen farge. Ca. minutter tror jeg at jeg hadde den inne.
Avkjøl.

Ostekrem:

2dl vann
5 plater gelantin
0,5dl fun light med en smak du liker
3dl kremfløte
1 boks seterrømme
200g Philadelfiaost naturell
80 gram sukrinmelis

Slik gjør du:

1. Kok opp vann og ha i gelantin. Visp så til det er helt oppløst, ha i saft og sett til avkjøling.  (I kaken på bildet har jeg brukt saften som heter «tropisk», fordi det var den jeg hadde i hus)

2. Pisk kremfløte og melis. Bland i rømme og ost.

3. Ha den kalde gelantinblandingen i ostekremen og rør godt. (Jeg tilførte dette med en tynn stråle, men vet ikke om det har noe å si.

4. Hell kremen over den avkjølte kakebunnen og sett dette kaldt noen timer (3-5). Selv bakte jeg bunnen kvelden før, så jeg kunne være helt sikker på at ostekremen hadde stivnet slik den skulle.

Gelèlokk:

3,5dl vann
1,5dl Fun light
5 plater gelantin

Kok opp vann og ha i gelantin. Visp så til det er helt oppløst, ha i saft og sett til avkjøling. Pass på at den ikke stivner før du heller den forsiktig på ostekremen. Selv lar jeg strålen renne ned på en spiseskje, før den treffer kremen. På den måten slipper jeg en kakekatastrofe ved at gelèen treffer kremen for hardt og renner ned til bunnen;) NB! Siden jeg brukte liten springform, benyttet jeg meg ikke av hele gelèblandingen. Bruker du en stor form, blir det helt sikkert perfekt!

Sett til avkjøling og nyt. Ikke trenger du å fortelle noen at dette er lavkarbo, og gjestene dine blir garantert fornøyd!

FACEBOOK

#kaker #baking #kake #lavkarbo #helse #mat


6 kommentarer

kosekaos

13.08.2017 kl.09:27

Så flink du er :)

Det finnes mange fine kaker som er lavkarbo..har en bok om masse lavkarbo oppskrifter på blant annet kaker, snacks og slikt. Lykke til videre på din lavkarbo livsstil :)

Tine Bjerke

13.08.2017 kl.10:08

kosekaos: Tusen takk! Ja, ser ut som det er mye å velge mellom de gangene en trenger noe ekstra godt??

elisebr

13.08.2017 kl.10:06

Så flink du er og så god kaken så ut! :)

Tine Bjerke

13.08.2017 kl.10:08

elisebr: Takk for det! Kaken var supergod og det syntes gjestene også??????

Ellen

17.09.2017 kl.14:38

Hei, denne så veldig god ut. Jeg startet lavkarbo/ketogent bare et par uker før deg, og har holdt det hittil, med unntak av en halv vaffelkake på jobben to ganger i denne tiden. Jeg liker siden din, og leser meg fremover dag for dag. :) Du er kjempeflink!

Tine Bjerke

17.09.2017 kl.16:24

Ellen: Da har du jo vært superflik!! Tror det er veldig viktig å ikke gi opp selv om man skulle gå på en liten smell, for det er jo bare å rette seg inn igjen:) Tusen takk for at du leser, og lykke til videre du også!! <3

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv