hits

Mørk, lavkarbo sjokoladekake!

Sjokolademonster som jeg er, måtte jeg bare teste ut denne... Om du er glad i mørk sjokoladekake med en litt voksen smak og konfekt- eller browniesaktig konsistens, er dette kaken for deg. Og det fine? Ett lite stykke er nok, for den er supermektig! Test den gjerne, den er utrolig enkel å lage:) Ikke min favoritt, men det er fordi jeg foretrekker lysere varianter. 

Kakebunn:
300g sukkerfri, mørk sjokolade
175g smør
6 egg
6ss kremfløte
6ss sukrin sukker

Slik gjør du:

Smelt sjokolade og smør på lav varme i en kjele.
Avkjøl noe
Visp sammen egg, fløte og sukrin sukker for hånd eller med kjøkkenmaskin
Visp inn eggeblandingen i sjokoladen. Litt om gangen, til røren tykner. Det gjør den automatisk.
Smør en springform på 28cm og bruk gjerne bakepapir i bunnen.
Hell i røren og stek på 180 grader i ca.30 minutter. Kaken skal ikke stekes for lenge, så følg nøye med med en tannpirker eller grillpinne. Kaken blåser seg litt opp i ovnen, men det «går over» ;)

Sjokoladekrem:
60g sukkerfri, mørk sjokolade
100g smør
100g sukrin melis
1ss kaffe
1 egg

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen
Visp sammen smør og melis
Rør i sjokolade og kaffe
Visp egget for seg
Vend inn egget i sjokoladekremen
Smør på mens kaken er varm
Avkjøl
Pynt med friske bær eller melisdryss, kok deg en kopp kaffe og KOS DEG <3

 

 


Følg gjerne med på FACEBOOK  for flere oppskrifter:)

#Mat#Kaker#Baking#Helse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv