Lavkarbo kyllingform du bare MÅ prøve!!

Som jeg fortalte i går, så fikk jeg servert en suuupergod kyllingform på fjellet i helgen. I dag får jeg besøk, og hva passer vel da bedre enn å servere denne, mens jeg ennå har den friskt i minnet, eller smaken eller hvor den nå er... ;) Mener ganske sikkert at en av jentene opprinnelig hadde fått oppskriften fra «fru timjan», men jeg har laget den på slump ut i fra hva jeg husker av ingredienser, pluss at er par ekstra godsaker har ramlet oppi forma. Ikke vær redd for ikke å følge like oppskrifter slavisk, for det er faktisk ikke så nøye. Ha oppi det du liker og sløyf gjerne noe om du foretrekker det. Gjør den til din! Vil du derimot følge oppskriften slik jeg har laget den, kan du jo sørge for at du har dette i hus før du starter:

Dette trenger du til en form for 5 personer:

6 store tomater
5 kyllingfileter
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1/4 broccoli
10 små champignon
3dl matfløte
1 beger creme fraiche
1 pakke bacon i skiver
Revet ost
Olivenolje
Smør til soppen
Salt
Pepper
Chillikrydder
Hvitløkskrydder
Oregano
Timian

(Ris, rundstykker og salat kan serveres som tilbehør om ønskelig)


 

Vil du prøve?? Gjør sånn ca. her:

Finn fram en ildfast form eller langpanne, ut i fra hvor mange personer som skal spise retten. Jeg brukte en mellomstor langpanne for 5 personer.
Smør forma med olje og fordel tomater i bunnen. Antall tomater kommer an på størrelsen på forma. Jeg brukte 6.

Del 5 kyllingfileter i passe store terninger, og krydre med krydder du liker best. Jeg brukte salt, pepper, hvitløk, litt oregano og chillikrydder. Stek på høy varme til de får en lysebrun skorpe, og ha over tomatene:

Finhakk løk og hvitløk, og la dette få en freserunde i olje i stekepanna.
Skjær gul og rød paprika i strimler og ha alt i forma. Jeg brukte 2 paprika, 1 rødløk og 2 fedd hvitløk:

Er du glad i broccoli? Skjær broccoli i små biter og ha i forma. Hvor mye er opp til deg selv, men jeg brukte ca. en firedel:

Skjær noen ferske champignon og brun i stekepanna med litt smør.
Ha i matfløte, creme fraiche og krydder du liker og kok opp. Selv tok jeg et beger CF og 3dl fløte, salt, pepper, timian og litt chili.
 La dette koke i et par minutter før du heller det over forma:

Ha revet ost over forma. Glad i ost = mye, ikke så glad i ost = mindre... ;)

Til slutt har du baconskiver på toppen, da disse vil komme til å stekes i ovnen senere. 

Stek på 200 grader i ca.40 minutter og VIPS! Så har du en nydelig kyllingform til symøtet, bursdagen eller rett og slett til middag! Servèr gjerne med salat, ris og rundstykker, men dette gjør du selvfølgelig AKKURAT som du vil :-)

Virkelig er jeg glad for å ha fått dette tipset, så nå håper jeg du er like glad som meg!

Kos deg <3

Flere tips? Følg meg på FACEBOOK da vel?  <3

#Mat#Lavkarbo#Familieogbarn#Matglede#Oppskrifter

7 kommentarer

04.09.2017 kl.11:53

Denne må jeg prøve😃 #lavkarbofan

Tine Bjerke

04.09.2017 kl.11:57

Anonym: Utrolig god!! :)

Jeanette

04.09.2017 kl.13:16

Denne skal prøves :-)

04.09.2017 kl.19:05

Denne retten heter arvekylling 👍👍 kjempegod

Tine Bjerke

04.09.2017 kl.23:00

Anonym: DET var det ja! Takk??

kosekaos

05.09.2017 kl.10:53

Den så veldig god ut. Må muligens prøve :)

Tine Bjerke

05.09.2017 kl.11:06

kosekaos: Utrolig god! Gleder meg til lunsj straks, for da blir det rester!! :)

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Mamma med tre aktive outdoor kids, pluss to hunder. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Både i jobben min og som mamma, får jeg ofte bruk for en lek eller en morsomm aktivitet eller utfordring. Under kategorien "Partyfaktor", vil du derfor finne en idèbank med aktiviteter, leker, konkurranser osv. til bursdager, utdrikningslag og andre festligheter. Følg gjerne "lavkarbodagboka mi". Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg<3 Håper du vil like deg her:)

Kategorier

Arkiv

hits