Et lite valgønske fra en "på utsiden"... <3

Det står en rød rose midt i blant mine hvite i dag, 11.september 2017.  Et symbol.

Men den er ikke det eneste. Her hos meg ligger det buffer i fra høyre, ballonger i fra venstre, sitteunderlag fra SP, partiprogram fra FRP, kulepenner i fra KRF og denne, røde rosen jeg fikk av AP i går. Strødd rundt i huset, som symboler på at det er stortingsvalg 2017.

Som «politikerfrue» tar jeg selv i mot- og lar barna mine benytte seg av alle de fine gavene de får av politikere på stand. Vi smiler og svarer høflig tusen takk. Det skulle bare mangle.

Jeg er på utsiden, men får med meg en del. Det kjempes med nebb og klør fra flere kanter. Noen saker glir som smør. Andre går på æra løs. Noen av de folkevalgte roper høyt, andre hvisker i bakgrunnen. Noen kaster dritt, andre tar i mot.

Her på utsiden oppleves dette maktspillet noen ganger litt skremmende. Litt skittent.  I mitt enkle sinn handler politikk om å jobbe hver for seg og sammen, for et bedre samfunn- for flest mulig. Jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor trusler, løgner og ufine taklinger må til på veien for å nå målet. Men så er jeg også utenfor. Noen ganger så utenfor at folk ikke hilser på meg, på grunn av den kampen som foregår på en arena jeg ikke er en del av.

Jeg er ikke politiker. Jeg jobber med andres barn og oppdrar mine egne. Etter beste evne forsøker jeg å lære de alle om respekt. Respekt for andres meninger og valg. Det skal være ok å mene noe annet enn andre, og det er tøft å være den som backer opp en annen som trenger hjelp. Det er tøft å stå i mot og ikke alltid følge strømmen. Det er ikke alltid slik at strømmen fører mot det beste stryket...

Min røde rose og alle de andre partieffektene, er mitt bidrag for å hjelpe ungene til å lære seg å tenke selv, ta riktige valg, tørre å si meningen sin for så å stå for det. De skal lære at det er ok at andre mener noe annet enn de selv, og at verbale, skitne angrep ikke er nødvendig for å fremme en sak de har tro på.  Det er lov å gjøre feil. Alle gjør feil.

Dette er vel også min bønn for den politiske framtiden i den lille bygda vår. Spill rent, ryddig og profesjonelt, så blir det mye triveligere både for dere på- men også for oss på utsiden.

Husk, dere er ønsket, valgt- og jobber for oss alle <3

Godt valg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Mamma med tre aktive outdoor kids, pluss to hunder. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Både i jobben min og som mamma, får jeg ofte bruk for en lek eller en morsomm aktivitet eller utfordring. Under kategorien "Partyfaktor", vil du derfor finne en idèbank med aktiviteter, leker, konkurranser osv. til bursdager, utdrikningslag og andre festligheter. Følg gjerne "lavkarbodagboka mi". Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg<3 Håper du vil like deg her:)

Kategorier

Arkiv

hits