hits

Lavkarbo Moussaka!! <3 Herlighet, dette var DIGG!!!

Jeg kan ikke akkurat si det er lenge siden jeg har smakt slik en fantastisk god, hjemmelaget moussaka... Sannheten er nemlig at jeg aldri har turt prve, for det er jo s vanskelig... helt gresk liksom... (den var drlig, jeg vet...;) For andre gang i livet gikk jeg i dag til innkjp av denne aubergin-saken, og stlsatte meg p at dette sikkert ikke ble noen slager! Skulle nok mye til sl Toro sin bl pakke, trodde jeg...

N holdt jeg p si at det er lenge mellom gangene mannen min skryter slik av maten min, men det ville vrt feil det ogs. Han elsker maten han fr servert, og jeg tror han er overlykkelig for at jeg har startet dette matprosjektet! Han ER flink til skryte av maten alts, men det var bare det at akkurat i dag ga han seg totalt over av hvor godt middagen smakte;) Kanskje ikke s rart etter ha levd p ren kylling og salat et par uker, men jeg tror faktisk ganske bestemt at han mente det! Da han ikke er spesielt begeistret for sau, valgte jeg bytte ut det tradisjonelle kjttet med vanlig kjttdeig av svin.

Dette er jo en snn rett som inneholder en del fett, men gr du p lav- eller hykarbo for den saks skyld, s anbefaler jeg virkelig at du prver dette her. At ikke jeg har gjort det fr!!!? Er bare innse en gang for alle, at mat laget fra bunnen, ER den beste maten!

Som vanlig eksperimenterte jeg litt med ingredienser og mengde, og denne oppskriften deler jeg gjerne akkurat slik jeg tilberedte den. Den tar litt tid, s jeg vil mene dette er den perfekte middagen for helgekos!! 

 

For 3-4 personer trenger du:

1 stor aubergine

400g kjttdeig

1 stor lk

2 fedd hvitlk

1 persillerot

1 boks hermetiske tomater

2ss tomatpur

2ss oregano

1/2ts kanel

2,5dl flte

2ss meierismr

200g ost

20g smr

2ss crme fraiche

2 egg

Meierismr til steking

Olivenolje

 

 

Slik gjorde n JEG det:

Skjr auberginen i tynne skiver.

Ta p litt salt, pepper og hvitlkspulver og stek de gyldne i smr.

Legg halvparten av auberginen i en smurt form, og spar resten.

Bruk en kjele og fres lk og hvitlk i litt olivenolje.

Stek kjttdeigen og bland kjttet med lken (i kjelen).

Bland inn tomatpur, hakkede tomater, krydder. La det smputre et par minutter.

Del kjttblandingen i to og fordel aubergin og kjttsaus lagvis (2 lag er nok).

Bruk en ostehvel og skjr en persillerot i skiver og ha p toppen. Jeg brukte nok bare en halv fordi den var s stor.

 

 

 

 

Ostesaus

Kok opp flte, meierismr og creme fraiche.

Ha i osten og rr p svak varme til osten har smeltet. 

Visp eggene luftige med en kjkkenmaskin og ha de i sausen.

Smak gjerne til med salt, men for meg var det salt nok som det var.

Hell sausen over kjttblandingen og dryss gjerne litt ekstra ost p toppen.

Stek p 200 grader i ca.35 minutter.

Server gjerne med en god salat med fetaost, s har du en perfekt, hjemmelaget moussaka!! Aldri med TORO!! ;-)

 

Flere Lavkarbo Middagstips finner du HER, og flg meg gjerne p FACEBOOK for flere oppdateringer <3

 

 

#matoppskrifter

12 kommentarer

ladyaugust

08.10.2017 kl.12:06

NAM, det der ser yberdigg ut ! <3

Tine Bjerke

08.10.2017 kl.12:08

ladyaugust: Det VAR det ogs!! Gleder meg til restemiddag i dag, og i tillegg har jeg fryst ned 2 x lunsjposjoner til kommende jobbuke. DIGG!! <3

ladyaugust

08.10.2017 kl.12:37

Herlig :D Kooos deg <3

Tine Bjerke

08.10.2017 kl.12:47

ladyaugust: Tusen takk for det <3

elisebr

08.10.2017 kl.13:51

S nydelig og god den s ut! :)

Tine Bjerke

08.10.2017 kl.14:09

elisebr: Takk for det! Den smakte superbra! :)

Christine Juell

29.01.2018 kl.23:01

h fy sren det s godt ut :-) Skal jammen prves!

Tine Bjerke

30.01.2018 kl.12:44

Christine Juell: Takk, ja denne er utrolig god :-)

Christine Juell

05.03.2018 kl.12:32

Jeg prvde oppskriften, men auberginen sugde til seg s mye fett nr jeg stekte den, s det bare rant fett av maten nr moussakaen var ferdig. Mtte kaste alt sammen, tror den rett og slett var helsefarlig. Men jeg ga meg ikke, for det verste laget fikk jeg jo smakt p, etter ha trket vekk mesteparten av fettet med trkepapir, og det var jo virkelig en god smak der. S p forsk nr 2, s la jeg auberginen p bakepapir i stekeovnen p 190grader, krydret med hvitlkspeppet, og stekte det vel i rundt 15-20 min, uten en eneste drpe stekefett. Fulgte godt med s de ikke svidde seg. S la jeg det lagvis som i oppskriften, men jeg droppet ogs meierismret i ostesausen. Brukte kun matflte, creme fraiche og ost. Og voil, KNALLGODT, og ingen fettsmak eller dammer av fett p tallerkenen. Kun ren og god smak :-) Har ihvertfall lrt at aubergine er en svamp som suger til seg fett, jeg trodde jo jeg hadde for hy varme, eller at det var noe galt med stekepannen, for mtte jo ha s mye fett i pannen for f de stekt. Ingen erfaring med aubergine i maten fr, s det var gy bli kjent med den, og den smakte vidunderlig i denne retten. Neste gang skal jeg ha 2stk aubergine i :-) Tusen takk for en spennende og kjempegod oppskrift! :-)

Tine Bjerke

06.03.2018 kl.21:29

Christine Juell: Hei! S rart:) Jeg har ogs merket at den er litt som en svamp, men ikke at det har blitt noe trbbel ut av det. Sikkert flere mter tilberede denne p som du sier, s her er det bare prve seg fram:)

Camilla Rdland

08.05.2018 kl.16:43

Den her var helt nyyyydelig😍😋😋 Stekte aubergine i ovnen, snn at jeg kunne lage sausene mens de fixa seg selv😉

Vet du snn ca karboinnhold i denne?

Tine Bjerke

08.05.2018 kl.20:52

Camilla Rdland: S bra du likte den! Den er en av mine favoritter ogs?? Har ikke peiling p karboinnhold dessverre ?

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

37, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du vre hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss tre hunder holde styr p i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hnda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal vre! Tine

Kategorier

Arkiv