hits

Lavkarbo Raklette! <3

Så var julen godt i gang og vi koser oss med god mat og hyggelige lag sammen med kjente og kjære. Som dere vet, har jeg hele tiden vært fast bestemt på å ikke bryte opplegget mitt nå i jula. Det er nok veldig mange som bare venter til 1.januar, for DA er det virkelig at det gjelder. Tro meg, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gjort det samme. Den eller den datoen, ja da skal jeg starte, for da blir det så mye enklere enn om jeg starter NÅ. Hehe! Selv turte jeg aldri å stoppe denne gangen, så det var bare å kjøre på med lavkarbogass...

 

Jeg trodde dette skulle bli litt vanskelig, men så har det altså ikke blitt det. De gode følelsene over å komme inn i juleklærne, oppdagelsen av at julegenseren jeg kjøpte til desember i fjor er alt for stor, og komplimentene som kommer fra folk som ikke har sett meg på en stund- ja de følelsene gjør dette SÅ lett. Jeg tuller ikke altså, det ER lett! Jeg vil dette så inderlig, og da er både melkesjokolade, maripan og poteter med brun saus SÅ lite viktig for meg. Tror nettopp de tankene er nøkkelen til at jeg nå har gått ned over 20 kg- lett.


I vår familie har vi det som en tradisjon å spise raklette på lille julaften. Raklette er en slags bordgrill, hvor vi steker ønsket kjøtt på stekeplaten, og «griller» ønskede grønnsaker i rom under stekeplaten. En lavkarboinnertier!! At ikke vi har tenkt på dette før? Her kan du jo bruke akkurat hva slags kjøtt du måtte ønske, men vi brukte kyllingfilet, oksefilet og svinefilet. Ungene ville også ha pølsebiter og kjøttboller, så da ble det det også. Vi pleier alltid å ha hjemmelagede, fløtegratinerte poteter som tilbehør, men akkurat det gikk jo ikke i går. I stedet brukte jeg ostehøvelen og skar opp persillerot og sellerirot, og i tillegg hadde vi løk, hvitløk, tomater, paprika og squash. Med dette i de små grønnsaksskålene , litt fløte og ost på toppen + bernaise, sier det seg selv at jeg ikke led noen som helst nød denne kvelden før kvelden...

Til dessert spiste jeg sukkerfri vaniljeis, med litt smeltet, mørk 86% sjokolade over. Denne sjokoladen stivnet på isen, akkurat som bestilt, hehe! Nydelig!! Med et par glass tørr riesling, ble dette et perfekt, lavkarbo julemåltid <3

 

 

 

 

 

 

 

Hundene våre pleier å hygge seg litt ekstra denne kvelden med å fråtse i seg kjøttrestene som det ofte blir litt av etter denne rakletten. Jeg er veldig i mot å kaste mat, men til rakletten er det faktisk litt vanskelig å beregne. Denne gangen fikk jeg en lysende ide, og siden det er litt tid mellom hver gang disse lysende ideene dukker opp, så slo jeg til denne gangen? hehe! Hvorfor ikke lage en ny «rett» av restene til lunsj dagen etter? Oh yes! Alle restene ble puttet i en ildfast form, og med litt fløte og ost på toppen ble dette til verdens beste lavkarbolunsj på selveste julaften. Mmm!!

 

Flere lavkarbo middagstips finner du HER, og om  du har lyst til å følge meg på FACEBOOK er du hjertelig velkommen til det <3

Ønsker dere alle en fortsatt trivelig jul! <3

 

 

#mat #matoppskrifter

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv