hits

Lavkarbo Karamellpudding <3

Dette har jeg ikke prvd fr, s det blir helt sikkert bra!

Med en dag igjen til nyttrsaften, tenkte jeg prve meg p en ny dessert. Jeg har aldri laget hykarbovarianten fr heller, s dette kjenner jeg kommer til bli spennende! Igjen da, s har jeg forskt meg litt frem og tilbake, fr jeg n har kommet fram til denne oppskriften. Problemet mitt blir jo selvsagt at jeg ikke kan fortelle deg om den er god eller ei, fr gjestene har vrt testpanel i morgen.... Uansett, karamellpuddingen SER innmari god ut, s da fr vi jo bare hpe at den ER det ogs, hehe!
PS! Jeg har selvsagt smakt p "rren", og den var aldeles nydelig! Ta sjansen om du vil, og jeg lover oppdatere innlegget etter hvert som den er hvelvet og smakt ;)

 

Fr steking

 

Etter steking.

 

Her kommer oppskriften om du vil ta sjansen fr min er ferdig... 

 

Til karamellen trenger du:

70g tagatesse

 

Til puddingen trenger du:

3 dl H-melk

5 dl kremflte

6ss tagatesse (helsekost)

1ts vaniljepulver

1 ts vaniljeessens

6 egg

Gjr slik:

Sett ovnen p 120 grader.

Smelt 8ss tagatesse p svak varme i en tykkbunnet kjele.

Hell karamellen i bunnen av en brdform.

Kok opp melk, flte, tagatesse, vaniljepulver og vaniljeessens i en kjele, og avkjl noe.

Pisk eggene lett sammen i en bolle for seg.

Pisk den avkjlede melkeblandingen med eggene, litt og litt.

La blandingen hvile seg et kvarters tid, for unng bobler og hull i puddingen.

Ha s blandingen over i brdformen (Jeg brukte en liten sil til f bort restene av "skum" og bobler p overflaten)

Sett brdforma i en langpanne, og fyll langpanna med kokende vann slik at den dekker ca.1/3 av forma. Vet ikke om vannet M vre kokende varmt, men jeg leste et sted at det var lurt... ;)

Stek i dette vannbadet p nederste rille i ovnen i ca. 2,5 time (til den har stivnet). Flg med, for steketiden kan variere fra ovn til ovn!

Bruk baksiden av en fuktet spiseskje for sjekke om puddingen er fast. 

La karamellpuddingen hvile seg i kjleskapet til neste dag fr den serveres, for da blir den visst best!

Server med krem.

Lykke til :)

 

Flere sukkerfrie kaker og desserter finner du HER, og flg meg gjerne p FACEBOOK om du nsker flere oppdateringer ;)

 

 

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du vre hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder holde styr p i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hnda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal vre! Har et STORT ml om spise av meg 30 kg fr sommerferien 2018, og for holde meg selv i tylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjkken i hus, utfordrer jeg meg selv nrmest daglig med finne p nye oppskrifter for at jeg ikke skal g lei. At maten er veien g til mitt nye liv, er jeg HELT sikker p, og dette SKAL jeg klare!! Flg gjerne "lavkarbodagboka mi" og sker du opp "OUTDOORKIDS" p facebook, er du mer enn velkommen til flge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Hper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv