hits

Lavkarbo Karamellpudding du bare MÅ prøve!! <3

Riktig godt nyttår alle sammen! Tenk at jeg skal få være så heldig å ha en glede av å starte det nye året med å poste et innlegg om hvor FANTASTISK denne karamellpuddingen min ble!! Jeg må si jeg var meget spent da puddingen skulle vendes, for ikke hadde jeg laget hverken høy- eller lavkarbopudding før og ikke hadde jeg smakt den for jeg laget jo tross alt min egen oppskrift... Fikk hjelp av søsteren min da puddingen skulle vendes, så kunne jeg liksom skylde på noen andre om det skulle vise seg at resultatet gikk rett vest.... Det gjorde det ikke!! De positive kommentarene lot ikke vente på seg særlig lenge, og virkelig var gjestene imponert! Formen var fast og fin, konsistensen akkurat som den skulle, og smaken var noe av det beste de hadde smakt....SA de i hvertfall! Mannen min som ELSKER karamellpudding mer enn noen annen dessert, skrøt den himmelhøyt og mente på (uten å fornærme noen andre) at dette var den BESTE han noen gang hadde smakt <3

Har du startet et nytt og bedre liv i 2018 og ønsker flere tips til sukkerfrie kaker og desserter, kan du gjerne ta en titt HER

Følg meg gjerne på FACEBOOK, for det er mer der denne puddingen kommer fra! Hehe!

2018- Bare kom!! <3

 

 

Spenningen var til å ta og føle på da puddingen skulle vendes over på fat. Mens søsteren min gjorde jobben, var jeg klar med kameraet, for dette kunne jo bli en riktig så artig opplevelse, om ikke annet.... hehe!

 

 

Med et par små dunk på toppen av forma, hørtes plutselig hørtes den etterlenktede "SVJUP"-lyden... for en fantastisk lyd! Denne var et sikkert tegn på at puddingen hadde løsnet fra forma, akkurat som bestilt ;)

 

 

 

 

 

Til karamellen trenger du:

70g tagatesse

 

Til puddingen trenger du:

3 dl H-melk

5 dl kremfløte

6ss tagatesse (helsekost)

1ts vaniljepulver

1 ts vaniljeessens

6 egg

#mat #matoppskrifter

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 120 grader.

Smelt 8ss tagatesse på svak varme i en tykkbunnet kjele.

Hell karamellen i bunnen av en brødform.

Kok opp melk, fløte, tagatesse, vaniljepulver og vaniljeessens i en kjele, og avkjøl noe.

Pisk eggene lett sammen i en bolle for seg.

Pisk den avkjølede melkeblandingen med eggene, litt og litt.

La blandingen hvile seg et kvarters tid, for å unngå bobler og hull i puddingen.

Ha så blandingen over i brødformen (Jeg brukte en liten sil til å få bort restene av "skum" og bobler på overflaten)

Sett brødforma i en langpanne, og fyll langpanna med kokende vann slik at den dekker ca.1/3 av forma. Vet ikke om vannet MÅ være kokende varmt, men jeg leste et sted at det var lurt... ;)

Stek i dette vannbadet på nederste rille i ovnen i ca. 2,5 time (til den har stivnet). Følg med, for steketiden kan variere fra ovn til ovn!

Bruk baksiden av en fuktet spiseskje for å sjekke om puddingen er fast. 

La karamellpuddingen hvile seg i kjøleskapet til neste dag før den serveres, for da blir den visst best!

Server med krem.

Lykke til :)

 

Melkeblandingen spes inn i eggene.

 

Sukkeret stivner VELDIG fort til karamell. Det gjør ingenting at ikke hele bunnen er dekket, for dette fikser forma selv da den blir varm i ovnen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!

 

Før steking

 

Vannbad

 

Etter steking

3 kommentarer

Palma

04.01.2018 kl.08:58

Denne må jo bare prøves, takk for oppskrift👏🏼👏🏼

Tine Bjerke

04.01.2018 kl.15:14

Palma: Bare hyggelig??

Kari Elise

03.03.2018 kl.16:56

Beste desserten.. takk nå skal denne oppskriften prøves.. takk

Tine Bjerke

03.03.2018 kl.17:08

Kari Elise: Ja, denne ble veldig vellykket, sÃ¥ prøv den gjerneð???

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv