hits

3-retters Nyttårsaften <3

Tiden flyr i hyggelig lag, noe som jammen er helt sant! Gårsdagens nyttårsfeiring ble en rolig familiekveld, all den tid et kan kalles "rolig" her hos oss....hehe! Med 3 snille formiddagsbarn i heimen, kunne jeg forberede kveldens middag mens de var ute i snøen og koste seg med nye akebrett, trehytte og snøballkrig...

Det har blitt mye kjøtt og tradisjonelle juleretter de siste to ukene, så i går hadde jeg lyst til å by gjestene på noe helt annet.  Fra skog og fjøs, tok jeg derfor turen til havs, for å forberede en treretters jeg håpet gjestene kom til å sette pris på.

Tidligere i høst la jeg ut en enkel oppskrift med egg og laks, og akkurat denne oppskriften ønsket jeg å lage en forrett ut av. Med utgangspunkt i DENNE, pluss en kreps og marinerte scampi, ble det til en enkel, men veldig delikat og god forrett. Ved å legge ca.en spiseskje ekstra av røren i bunnen på serveringsskåla, gjorde det at egget stod av seg selv. En av gjestene kunne nok tenke seg å ha KUN dette til middagen, og ble nesten aggresiv da jeg måtte fjerne skålen før serveringen av hovedretten...haha! Etter å ha overbevist henne om at hun ikke kom til å bli skuffet av hovedretten, så gikk det heldigvis bra ;)

PS! Flere lavkarbo middagstips finner du HER eller på FACEBOOK ;-)

 

 

Til hovedrett ble det altså ikke den klassiske kalkunen dette året. Med sjømat til forrett ønsket jeg å fortsette under vann, og valget var ikke veldig vanskelig.... Tidligere i høst postet jeg den beste fisk- og skalldyrsuppa jeg noen gang har spist, og jeg kunne ikke helt se vitsen i å finne på noe helt nytt da denne dukket opp i tankene... Det er ganske mye jobb med denne, men DU og du som det er verdt det når resultatet er klart! Jeg kuttet opp alle grønnsaker dagen før og sparte en del tid på dette. Satt de i kjøleskapet, og det gikk helt fint.

 

 

Med hovedretten klar, luktet det helt nydelig i hele huset. Sørget for at suppa var klar på formiddagen, slik at den bare kunne varmes opp før servering. Funket utmerket! Første runde fikk gjestene servert, før de deretter kunne ta til seg akkurat hvor mye de ønsket. Mmmm!!! Denne er bare SÅ god, så hvis du har noen du virkelig vil imponere.....Prøv denne ;)

Oppskriften på suppa finner du HER!

 

 

Til dessert har dere jo allerede sett at KARAMELLPUDDINGEN ble en stor suksess, men i tilfelle fiasko hadde jeg altså denne SJOKOLADEMOUSSEEN i tillegg. Hadde ikke trengt det, men da var det ihvertfall noe for enhver smak ;)

 

 

Med fornøyde gjester,  bingo, fyrverkeri og ikke alt for engstelige hunder, ble dette en veldig hyggelig nyttårsaften, og vi ønsker 2018 hjertelig velkommen med alt det har å by på <3

 

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

2 kommentarer

Turid Ljosland Hansen

01.01.2018 kl.16:52

Den suppa skal definitivt prøves ! Og sjokolademoussen lagde jeg , men brukte 150 g sjokolade- din oppskrift er nesten som min....men sukkeret er blitt byttet ut med det hele egget, bedre UTEN sukker faktisk...takk for gode tips og oppskrifter 😃⚘

Tine Bjerke

01.01.2018 kl.17:39

Turid Ljosland Hansen: Ja her er det bare å prøve seg fram!
Bare hyggelig, jeg fortsetter å legge ut:)

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

37, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss tre hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Tine

Kategorier

Arkiv