hits

Lavkarboknekkebrød! Disse VIL du prøve.... <3

Det blir feil å si at dette er den første gangen jeg har forsøkt meg på å lage knekkebrød selv, for det har jeg. Forrige gang fikk jeg en oppskrift som både skulle være enkel og lekker, men hele prosjektet skulle vise seg å bli totalt fiasko. Knekkebrødet skulle stekes i micro og bli ferdig på null komma svisj... Joda, på null komma svisj ble det ferdig, men på svusj- så lå det i søpla. Æsj! Knekkebrødet falt fra hverandre, luktet brent og smakte dritt... Jeg har derfor lenge forsont meg med at dette Brisk-knekkebrødet fikk være min eneste brøderstatter, så får andre ta seg av det knekkebrødgreiene. MEN så har jeg jo da som før nevt, dette problemet med at butikkhyllene ALLTID er tomme. Så i stedet for å irritere meg en eneste dag til, har jeg derfor laget min egen oppskrift. Boksen er full, og selv om jeg ikke har noe annet å sammenligne med- så vil jeg si dette ble utrolig bra! 

Denne oppskriften er ikke gjort unna på null komma svisj, men så havner den mest sannsynlig ikke i søpla på svusj heller. Oppskriften er enkel å følge og smaken ligger ikke det grann tilbake for Brisk. Det du må iberegne her, er steketiden som er forholdsvis lang, men i mellomtiden kan du jo finne på noe annet artig, som å lage noe søtt til kaffen. DET har jeg gjort nemlig, og du kan bare glede deg til i morgen ;) 

 

 

Dette trenger du til to stekeplater:

100g mandler

100g hasselnøtter

2dl solsikkekjerner

1dl gresskarkjerner

2dl sesamfrø

1dl linfrø

2ss fiberhusk

5dl vann

2 ts salt

1ts timian

1ts oregano

Et lite dryss havsalt

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du:

Sett varmluftsovnen på 160 grader.

Mal mandler og hasselnøtter.

Ha dette i en stor bakebolle, sammen med resten av de tørre ingrediensene.

Hell på vann og rør godt.

La røren svelle i ca 10 minutter.

Del deigen i 2, en del til hver stekeplate. 

Kle stekeplatene med bakepapir.

Ha deigen på bakepapiret, legg plastfolie over og trykk/kjevl ut røren til en stor firkant. Husk at deigen ikke hever, så den blir så tykk som du gjør den til. For et garantert, sprøtt resultat, ville jeg ikke laget den mer enn 2-3 mm tykk. 

Bruk en f.eks. en pizzaskjærer og rut opp til ønsket knekkebrødstørrelse. Gjør dette litt ordentlig, så blir jobben enklere når du tar de ut av ovnen.

Bruk en kvern med havsalt, og dryss over et bittelite lag for en herlig smak.

Stek det ene brettet øverst, og det andre brettet nederst i ovnen. 

Stek brettene slik i 35 minutter. 

Bytt plass på brettene og stek i ytterligere 35 minutter. NB! Pass på da steketiden kan variere alt ettersom hva slags ovn du har.

Ta brettene ut av ovnen og knekk umiddelbart opp knekkebrødet og avkjøl på rist. Jeg hadde rutet opp litt for dårlig, slik at noen var vanskelig å brekke. Samme det, det skal ikke SE fint ut, men SMAKE godt- dessuten har jeg ikke invitert dronningen på lunsj riktig enda.... hehe!

Aldri mer tomme hyller, BOKSEN ER FULL!! <3

 

Flere oppskrifter finner du HER, HER og HER, og om du vil få med deg morgendagens, søte hemmelighet, så kan du jo følge meg på FACEBOOK ;)

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter #lavkarbo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

36, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv