hits

Wok med Scampi og friske grønnsaker <3

Olala! Dette var andre boller ja! Eller reker, om jeg skal være korrekt.... Mange ganger har jeg kjøpt disse begerne med ferdig kokt scampi, for så å bruke de i wok eller andre retter. Et par venninner av meg har alltid sverget til disse grå, skumle, rå rekene, men det har aldri jeg turt... før i dag da. For en forskjell!! Smaken kom mye bedre fram i disse, da mye av saltsmaken ble borte ved at jeg marinerte de selv. Konsistensen vil jeg også si var mye bedre på disse, så gjett hva skeptiske meg skal kjøpe neste gang?? DE RÅ!! Mmm! Takk for tipset ;)

I wok har du jo de grønnsakene du ønsker- og har tilgjengelig i gryta, men om du ønsker å prøve deg på min versjon som jeg ble utrolig godt fornøyd med, så følg med under bildet....

 

Liker du oppskriften og ønsker flere, kan du jo ta en titt på DENNE siden. Ønsker du enda flere, er du hjertelig velkommen til å følge meg på FACEBOOK :)

 

 

Til 2 personer trenger du:

1 pakke/pose RÅ scampi (jeg kjøpte frosne med skall, og de var smashing!)

1 stilk stangselleri

1/4 gul paprika

1/4 rød paprika

1/2 løk

2 fedd hvitløk

1/4 squash

1/2 pastinakk eller persillerot

Ca.4 ss soyaolje

Fiskekrydder, dill, sitronpepper...

Olivenolje

 

 

Slik kan du gjøre det:

Tin scampien på avispapir... (Skal jeg være ærlig så har jo aldri jeg tid til å gjøre det slik som det helt sikkert BØR gjøres, så etter en liten utålmodig stund tok jeg scampien i en sil og tinte de under rennende, lunket vann i noen minutter)

Når de er halvtinte, rensk scampien og legg de i en glassbolle.

Hell over litt olivenolje, fiskekrydder, dill og litt sitronpepper for eksempel.

Kutt opp grønnsaker i strimler.

Fres grønnsakene i olje, for så ha de en en ventebolle til scampien er klar.

Ha scampien i panna. Du vil raskt se at scampien skifter farge og blir rosa i stedet for hvit. 

Da scampien er rosa, har du i grønnsakene og litt soyaolje. 

Wok dette sammen et par minutter, og retten er klar for servering :)

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

2 kommentarer

Joachim Hovland Vik

30.01.2018 kl.15:55

tusen takk for denne supre oppskriften. skal helt klart prøve den ut :)

Tine Bjerke

31.01.2018 kl.18:00

Joachim Hovland Vik: Bare hyggelig! Den er verdt et forsøk :)

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

37, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss tre hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Tine

Kategorier

Arkiv