hits

Lavkarbo Himmelkake <3

Reklame | Sukkerfritt.no

O`himmel! Kunne jo ikke døpe denne selvkomponerte kaka for annet enn "himmelkake", for det er nettopp både hva den ser ut- og smaker som.....Blandingen av det søte som møter et hint av den syrlige ostekremen... Himmel!!

I morgen skal jeg i konfirmasjon, og fikk i oppdrag å lage en oreokake. Det er jo en smal sak, så gikk på oppgaven med liv og lyst. Midt i prosessen begynte det hele å bli litt demotiverende, for der stod jeg og lagde DEN gode kaka som jeg IKKE skulle spise! Jaja... "Alt for konfirmanten" tenkte jeg, og fortsatte med baksten. Heldigvis har jeg noen lyspunkter i intelligensen sånn innimellom, så mens jeg stod der å smurte på denne ostekremen kom jeg på den lysende idè at jeg kunne prøve meg på å lage en lignende kake! Lavkarbotvillingen! Det måtte bli en toegget tvilling, for jeg orket ikke tanken på å lage hjemmelaget oreokjeks akkurat i dag.  En toegget variant med flere av de samme elementene- ja det skulle bli perfekt!

Flaks at jeg skulle glimte til akkurat i dag, for FY SØREN så god den ble!! Kaka er helt fri for sukker og mel, så om det skulle passe for deg og ditt kosthold så vil jeg på det varmeste anbefale deg å prøve`n. Inspirasjon til bunnen har jeg som før nevnt hentet fra bloggen bareholm.no, men resten har jeg altså komponert selv ut i fra egne smaksløker;)
Lag den en dag du ikke har så mange andre planer, for den tar litt tid. Jeg har jo som dere vet aldri tid til å vente på noe, så det skulle ikke forundre meg om konsistensen og smaken blir ENDA bedre i morgen, da kaka får "satt seg" litt.

Flere og flere får øynene opp for de sukkerfrie variantene, og lurer på hvor jeg kjøper de ulike ingrediensene. På SUKKERFRITT.NO får du tak i den lyse- og mørke melkesjokoladen fra Cloetta som jeg personlig synes er den aller beste. Den er best å spise og best i bakverk. I tillegg får du tak i sukrinmelis, annen alternativ søtning og mye annet digg som du kanskje ikke vet finnes før du har besøkt nettsiden

Nyt synet- og gjerne også smaken om du vil prøve deg på min egenkomponerte "Himmelkake"... <3

 

 

Til bunnen trenger du:

6 eggehviter

6 eggeplommer

250g lys, sukkerfri sjokolade

1ts vaniljeekstrakt

3ss tagatesse

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Del opp sjokoladen og smelt i microovnen.

Bland inn vaniljeelstrakt i sjokoladen.

Skill eggene.

Bland sjokoladen med eggeplommene. Det gjør ingenting om det klumper seg litt.

Stivpisk eggehviten og tagatesse.

Bland litt av eggehviten med sjokoladen.

Bland så i resten av eggehviten. Jeg brukte kjøkkenmaskinen på middel hastighet og det funket bra.

Smør en springform (24cm i diameter brukte jeg) med smør og bruk bakepapir i bunnen.

Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter.

Ta kaken ut, la den stå i forma, og avkjøl helt.

 

 

Ostekrem:

200 g kremost 

4 ss sukrin melis

1 ss tagatesse

2 dl kremfløte

 

Gjør slik:

Stivpisk fløten til krem og ha det i en annen bolle.

Pisk kremost sammen med melis og tagatesse. 

Vend inn kremen så det blir en luftig ostemasse.

Smør 2/3 av ostekremen over den avkjølte kaka. Spar resten i kjøleskapet...

Sett kaken kaldt en god stund, eller la den få en rask tur i fryseren før neste lag påsmøres.

 

Sjokolademousse:

70g mørk, sukkerfri sjokolade

1 eggeplomme

1 eggehvite

1 helt egg

1,5 dl kremfløte

 

Gjør slik:

Smelt sjokoladen i microen eller i en kjele.

Skill 1 egg.

Pisk eggehviten stiv og ha dette i en bolle for seg.

Pisk fløten til krem

Når sjokoladen har smeltet, visp inn det hele egget først. Dette kan du gjøre for hånd.

Visp inn eggeplommen.

Vend forsiktig inn eggehviten.

Vend inn kremen til slutt.

Smør på den avkjølte kaken.

Avkjøl

Smør på resten av ostekremen og riv over litt sukkerfri sjokolade til slutt...

 

Flere lavkarbokaker finner du HER, og om du ikke allerede følger meg på FACEBOOK er du hjertelig velkommen til å gjøre det:)

 

 

 

Denne sukkerfrie sjokoladen er den desidert beste spør du meg.... Kjøp den HER :)

22 kommentarer

Kari Elise

05.05.2018 kl.09:28

Denne vil nok jeg like. Spennende

Tine Bjerke

05.05.2018 kl.09:53

Kari Elise: Det tror jeg også;)

Iselin Renée

05.05.2018 kl.10:42

Den så bare helt himmelsk ut :D

Tine Bjerke

05.05.2018 kl.12:40

Iselin Renée: Det var den også, hehe! ;)

Birgitte

05.05.2018 kl.12:09

Så veldig god ut. Men har du ikke mandelmel eller noe i bunnen ?

Tine Bjerke

05.05.2018 kl.12:39

Birgitte: Nei, det trengs ikke:)

Natalie

05.05.2018 kl.15:26

Hva kan en bruke istedenfor tagatose?

Tine Bjerke

05.05.2018 kl.22:55

Natalie: Du kan helt sikkert bruke annen type søtstoff, men jeg har ikke prøvd det selv. Prøv deg fram:)

Sandra Marie

06.05.2018 kl.00:13

den så veldig god ut!

Tine Bjerke

06.05.2018 kl.00:31

Sandra Marie: Det var den også?

Marit

08.05.2018 kl.23:42

Da var kakene i boks til 17 mai ,etter at jeg fant deg 🌞🌞🌞🌞

Tine Bjerke

09.05.2018 kl.06:38

Marit: Så hyggelig å høre??

Hege

09.05.2018 kl.11:33

Kan denne fryses? 😉

Tine Bjerke

10.05.2018 kl.16:37

Hege: Jeg vet ikke, men skulle jeg ha gjettet så ville jeg sagt ja;)

Unni

09.05.2018 kl.16:24

Tusen takk!! Denne var nydelig, alle likte den (dessverre ;)!!! Men tror du en MÅ bruke sukrinmelis i ostekremen...

Tine Bjerke

10.05.2018 kl.16:38

Unni: Hehe! Sånn var det her også;) Får prøve å lage en oppskrift som ikke er fullt så god neste gang. Må sikkert ikke det, bare å prøve seg fram;)

Unni

10.05.2018 kl.22:12

Da tror jeg skal prøve bare med tagatesse, er veldig var på «sukrinsmaken».

Tine Bjerke

10.05.2018 kl.22:46

Unni: Gjør det! Jeg merker ikke sukrinsmaken i denne, men prøv og gjør som du vil :)

Ann Christin Pettersen

13.05.2018 kl.12:48

Vet du sånn ca karbohydrat innhold? Har bakt den i går,å gleder meg til å smake på den i dag😃

Tine Bjerke

13.05.2018 kl.12:59

Ann Christin Pettersen: Hei! Jeg teller ikke, så det kan jeg dessverre ikke svare på. Håper du synes den var like god som jeg synes;)

Hilde

16.05.2018 kl.21:58

Ser veldig god ut på bilde og tenker å prøve den til helgen. Men for meg ser det ut som om bunnen er eggerøre? Ingen mel? Snodig

Noen som har prøvd med noe erstatning til sukrinmelis?

Gleder meg!

Tine Bjerke

16.05.2018 kl.22:00

Hilde: Bunnen er absolutt ikke eggerøre, den er fantastisk god og smaker sjokoladekake;)

Skriv en ny kommentar

Tine Bjerke

Tine Bjerke

37, Marker

Hei- og hjertelig velkommen skal du være hit til meg! Jeg er en ganske vanlig mamma som har tre aktive "outdoor kids", pluss to hunder å holde styr på i hverdagen. Flyr fra det ene arenaen til det andre, men fiskestanga i den ene hånda, og ballen i den andre. Men du- det er jo akkurat slik det skal være! Har et STORT mål om å spise av meg 30 kg før sommerferien 2018, og for å holde meg selv i tøylene, deler jeg mer enn gjerne veien dit med deg!! Med nytt kjøkken i hus, utfordrer jeg meg selv nærmest daglig med å finne på nye oppskrifter for at jeg ikke skal gå lei. At maten er veien å gå til mitt nye liv, er jeg HELT sikker på, og dette SKAL jeg klare!! Følg gjerne "lavkarbodagboka mi" og søker du opp "OUTDOORKIDS" på facebook, er du mer enn velkommen til å følge siden min der for oppdateringer. Inspirerer jeg deg, inspirerer du meg. For kontakt, send gjerne en e-post til tine.bjerke@hotmail.com. Håper du vil like deg <3 Tine

Kategorier

Arkiv