hits

Lavkarbo Himmelkake <3

Reklame | Sukkerfritt.no

O`himmel! Kunne jo ikke dpe denne selvkomponerte kaka for annet enn "himmelkake", for det er nettopp bde hva den ser ut- og smaker som.....Blandingen av det ste som mter et hint av den syrlige ostekremen... Himmel!!

I morgen skal jeg i konfirmasjon, og fikk i oppdrag lage en oreokake. Det er jo en smal sak, s gikk p oppgaven med liv og lyst. Midt i prosessen begynte det hele bli litt demotiverende, for der stod jeg og lagde DEN gode kaka som jeg IKKE skulle spise! Jaja... "Alt for konfirmanten" tenkte jeg, og fortsatte med baksten. Heldigvis har jeg noen lyspunkter i intelligensen snn innimellom, s mens jeg stod der smurte p denne ostekremen kom jeg p den lysende id at jeg kunne prve meg p lage en lignende kake! Lavkarbotvillingen! Det mtte bli en toegget tvilling, for jeg orket ikke tanken p lage hjemmelaget oreokjeks akkurat i dag.  En toegget variant med flere av de samme elementene- ja det skulle bli perfekt!

Flaks at jeg skulle glimte til akkurat i dag, for FY SREN s god den ble!! Kaka er helt fri for sukker og mel, s om det skulle passe for deg og ditt kosthold s vil jeg p det varmeste anbefale deg prve`n. Inspirasjon til bunnen har jeg som fr nevnt hentet fra bloggen bareholm.no, men resten har jeg alts komponert selv ut i fra egne smakslker;)
Lag den en dag du ikke har s mange andre planer, for den tar litt tid. Jeg har jo som dere vet aldri tid til vente p noe, s det skulle ikke forundre meg om konsistensen og smaken blir ENDA bedre i morgen, da kaka fr "satt seg" litt.

Flere og flere fr ynene opp for de sukkerfrie variantene, og lurer p hvor jeg kjper de ulike ingrediensene. P SUKKERFRITT.NO fr du tak i den lyse- og mrke melkesjokoladen fra Cloetta som jeg personlig synes er den aller beste. Den er best spise og best i bakverk. I tillegg fr du tak i sukrinmelis, annen alternativ stning og mye annet digg som du kanskje ikke vet finnes fr du har beskt nettsiden

Nyt synet- og gjerne ogs smaken om du vil prve deg p min egenkomponerte "Himmelkake"... <3

 

 

Til bunnen trenger du:

6 eggehviter

6 eggeplommer

250g lys, sukkerfri sjokolade

1ts vaniljeekstrakt

3ss tagatesse

 

Gjr slik:

Sett ovnen p 180 grader varmluft.

Del opp sjokoladen og smelt i microovnen.

Bland inn vaniljeelstrakt i sjokoladen.

Skill eggene.

Bland sjokoladen med eggeplommene. Det gjr ingenting om det klumper seg litt.

Stivpisk eggehviten og tagatesse.

Bland litt av eggehviten med sjokoladen.

Bland s i resten av eggehviten. Jeg brukte kjkkenmaskinen p middel hastighet og det funket bra.

Smr en springform (24cm i diameter brukte jeg) med smr og bruk bakepapir i bunnen.

Hell rren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter.

Ta kaken ut, la den st i forma, og avkjl helt.

 

 

Ostekrem:

200 g kremost 

4 ss sukrin melis

1 ss tagatesse

2 dl kremflte

 

Gjr slik:

Stivpisk flten til krem og ha det i en annen bolle.

Pisk kremost sammen med melis og tagatesse. 

Vend inn kremen s det blir en luftig ostemasse.

Smr 2/3 av ostekremen over den avkjlte kaka. Spar resten i kjleskapet...

Sett kaken kaldt en god stund, eller la den f en rask tur i fryseren fr neste lag psmres.

 

Sjokolademousse:

70g mrk, sukkerfri sjokolade

1 eggeplomme

1 eggehvite

1 helt egg

1,5 dl kremflte

 

Gjr slik:

Smelt sjokoladen i microen eller i en kjele.

Skill 1 egg.

Pisk eggehviten stiv og ha dette i en bolle for seg.

Pisk flten til krem

Nr sjokoladen har smeltet, visp inn det hele egget frst. Dette kan du gjre for hnd.

Visp inn eggeplommen.

Vend forsiktig inn eggehviten.

Vend inn kremen til slutt.

Smr p den avkjlte kaken.

Avkjl

Smr p resten av ostekremen og riv over litt sukkerfri sjokolade til slutt...

 

Flere lavkarbokaker finner du HER, og om du ikke allerede flger meg p FACEBOOK er du hjertelig velkommen til gjre det:)

 

 

 

Denne sukkerfrie sjokoladen er den desidert beste spr du meg.... Kjp den HER :)

22 kommentarer

Denne vil nok jeg like. Spennende

Kari Elise: Det tror jeg ogs;)

Den s bare helt himmelsk ut :D

Iselin Rene: Det var den ogs, hehe! ;)

S veldig god ut. Men har du ikke mandelmel eller noe i bunnen ?

Birgitte: Nei, det trengs ikke:)

Hva kan en bruke istedenfor tagatose?

Natalie: Du kan helt sikkert bruke annen type ststoff, men jeg har ikke prvd det selv. Prv deg fram:)

Sandra Marie: Det var den ogs?

Da var kakene i boks til 17 mai ,etter at jeg fant deg 🌞🌞🌞🌞

Marit: S hyggelig hre??

Kan denne fryses? 😉

Hege: Jeg vet ikke, men skulle jeg ha gjettet s ville jeg sagt ja;)

Tusen takk!! Denne var nydelig, alle likte den (dessverre ;)!!! Men tror du en M bruke sukrinmelis i ostekremen...

Unni: Hehe! Snn var det her ogs;) Fr prve lage en oppskrift som ikke er fullt s god neste gang. M sikkert ikke det, bare prve seg fram;)

Da tror jeg skal prve bare med tagatesse, er veldig var p sukrinsmaken.

Unni: Gjr det! Jeg merker ikke sukrinsmaken i denne, men prv og gjr som du vil :)

Ann Christin Pettersen

Ann Christin Pettersen

Vet du snn ca karbohydrat innhold? Har bakt den i gr, gleder meg til smake p den i dag😃

Ann Christin Pettersen: Hei! Jeg teller ikke, s det kan jeg dessverre ikke svare p. Hper du synes den var like god som jeg synes;)

Ser veldig god ut p bilde og tenker prve den til helgen. Men for meg ser det ut som om bunnen er eggerre? Ingen mel? Snodig

Noen som har prvd med noe erstatning til sukrinmelis?

Gleder meg!

Hilde: Bunnen er absolutt ikke eggerre, den er fantastisk god og smaker sjokoladekake;)

Skriv en ny kommentar