hits

Lavkarbo Pavlovatrn <3

Ingen mai uten Pavlova, ingen Pavlova uten en lavkarbovariant!
I gr feiret vi barnebursdag med langpannekake og full fest i det fri, og i dag blir det tradisjonen tro familieselskap p verandaen.


Vret blir som vi fortjener`t. Med sol p himmelen og kjtt p grillen, blir det blant annet et  friskt og herlig lavkarbopavlovatrn til dessert. Hehe! Veldig langt ord, som fortjener litt oppmerksomhet her p bloggen. Ikke bare SER det fantastisk godt ut, men smaken gjr det verdt rope hyt bde for Niklas og 17.mai og alle andre som fortjener`t- bde en, to og tre ganger. Hurra for denne superenkle, seige oppskriften, helt fri for sukker!!

Vaniljekrem har jeg lenge gtt og fundert p om jeg skal lage, men med en smule for drlig tid, ble det juksevarianten denne gangen. En juksevariant jeg m si meg meget godt fornyd med;) Nydelig ble den!

 


 

Til marengsen trenger du:

 

6 romtempererte eggehviter

2 dl tagatesse (se bilde lenger ned p siden)

1 ts vaniljeekstrakt



Til vaniljekremen trenger du:

3dl kremflte

10 ss zero vaniljesaus

 

Pynt:

Jordbr

Blbr

Sukkerfri cloettasjokolade (kan slyfes selvsagt)

 

 

Marengstopper/marengsbunn (velg selv):

Sett ovnen p 100 grader.

Stivpisk eggehvite, tagatesse og vaniljeessens i ca.10 minutter.

Ha massen i en liten brdpose og klipp et hull p ca. 1 cm i hjrnet. 

Klem ut former som ligner sm kanelsnurrer, gjerne i litt ulik strrelse. Dette blir kakestykkene senere.

Stek p nederste rille i ca.2 timer. 

Avkjl, gjerne over natten.

 

Vaniljekrem:

Stivpisk kremflte og tagatesse (kan slyfes).

Ha i vaniljesaus.

 

 

 

 

"Montering"

Marengsen blir som sagt veldig seig og god, s det blir litt klebrig nr du skal montere den. Blir det noen merker p marengsen gjr ikke det noen verdens ting, for snart skal det jo vaniljekrem over og da synes det ikke lenger.

Her kan du jo selvsagt la kreativiteten blomstre, men siden jeg ikke er spesielt kreativ s ble det 4 i bunnen som du ser over her. Deretter smurte jeg p et passe tykt lag med vaniljekrem, fr jeg bygde p med nok et lag marengs. Slik fortsatte jeg til alt var brukt opp.

Til slutt pyntet jeg med jordbr, blbr og litt sukkerfri sjokolade, men pynten er jo helt opp til deg selv. Det er noe med det rde og bl mot det hvite n i mai, s snn ble den her hos meg. Smaken var nyyydelig, og om du serverer denne til hykarbospisende vil du nok lure mange;)

TIPS! Ta gjerne vare p litt pynt i skler, slik at kakestykkene nedover i trnet kan bli frisket opp litt p asjetten ;)

Nyt og en GOD mai til deg <3

 

Likte du denne oppskriften? Flere sukkerfrie kakeoppskrifter finner du HER!

Flg meg gjerne p FACEBOOK for flere oppdateringer <3

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar