Lavkarbo suksessterte!

Her har du oppskriften på en nydelig, lavkarbo suksessterte, slik jeg har bakt den 🙂

Bunn:

6 eggehviter
100g sukrin sukker
200g mandler

1ts bakepulver
2ss meierismør

Mal mandler
Stivpisk eggehviter og sukrin
Vend inn mandler og bakepulver, før smeltet smør forsiktig vendes inn til slutt.
Smør en springform (jeg brukte 24 cm) og stek på nederste rill i ovnen på 160 grader i ca.35 min. Sjekk med en grillpinne eller tannpirker. Når det ikke henger røre fast på pinnen, er den ferdig stekt.
Avkjøl
(Mens kaken står i ovnen, lager du smørkremen.)

Smørkrem:


6 eggeplommer
1dl kremfløte
90g sukrin sukker
150g meierismør
40g mørk, sukkerfri sjokolade til pynt

(PS! Det kan godt hende det finnes alternativer til søtning som gjør smaken ENDA bedre,men jeg brukte sukrin fordi det var det jeg hadde  i skapet;)
 

Smelt smøret, i kjele eller i micro.
Avkjøl.
Hell eggeplommer, sukrin og fløte i en kjele. Varm opp på svak varme, til massen tykner til. NB! Skal ikke koke. Tenker jeg rørte rundt i ca. 15 minutter. Vær tålmodig, det tykner til slutt;)
Avkjøl
Rør inn det avkjølte smøret.
Smøres på kakebunnen når det en avkjølt.
Selv skal alt jeg gjør gå litt (for) fort, så jeg brukte fryseren som turbøkjøling for både bunnen og kremen. Det gikk fint!

Til slutt smeltet jeg 40g sjokolade og hadde dette i en frysepose før jeg klippet et lite hull og pyntet i vei. Dette trenger du selvfølgelig ikke, du kan f.eks. pynte med mandler i stedet.

Sett kaldt eller frys, så har du noe på lur neste gang du trenger noe godt til kaffen;)

Følg meg gjerne på FACEBOOK! Flere oppskrifter kommer kontinuerlig:)

Lykke til!

#mat #kaker #baking #lavkarbo #helse

 

5 kommentarer
    1. Hei.
      Hvordan har du malt mandlene? Tror du det går ann å bare rive de på fint rivjern?
      Eller blir bitene for stor da? 🙂 Gleder meg til å prøve oppskriften! 😀

    2. Takk for svar 😀
      Bruker en slags rivjerns kvern fra Tupperware, da går det fort 🙂
      En og en mandel blir uaktuelt!! Haha

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg