O`HIMMEL!!!! Lavkarbo, myke fløtekarameller <3

Straks er det helg, og om bare 14 uker tramper vi inn i jula med begge beina. Lenge til sier du? Nei det er ikke det se! Det kommer til å i en rasende fart, og for at ikke jeg i hvertfall skal stå der som et forfjamset julenek med drøssevis av unnskyldninger, så begynner forberedelsene allerede nå;) Poenget er å gjøre seg kjent med gode alternativer, slik at man ikke går på en smell allerede 1.desember liksom… Da kan det fort bli mye å hente inn igjen, og sånt arbeid liker ikke jeg i hvertfall! 

Her om dagen gikk jeg til innkjøp av denne vanvittig dyre fibersirupen, så tenkte å benytte meg av denne før den går ut på dato… hehe! Hadde seriøst ikke trodd disse karamellene skulle bli SÅ gode, men det ble dem og deler av jula er dermed i boks for min del! Hurra!

Liker du dem, kan du jo følge FACEBOOKSIDEN min så du får med deg enda flere, gode oppskrifter fram til jul <3

 

Selv om jeg nok er mest glad i de tradisjonelle, enkle karamellene, så prøvde jeg å variere litt denne gangen. En med ren karamell, en med karamell og lavkarbo peanøtter, og til slutt sistnevnete med en liten, sukkerfri sjokoladeknupp i. Har nå prøvesmakt alle tre, og klarer rett og slett å peke ut min favoritt! Vanvittig godt, selv om jeg ikke hadde forhåpninger i det hele tatt når massen stod til koking. Syntes nemlig ikke det luktet så godt, men så feil kunne jeg altså ta!! Jeg er fan av at ting er enkelt å jobbe med, og denne var akkurat det! Tyknet når den skulle, lett å få ut av formene og lett å dele opp i biter. Flott!
 

Dette trenger du om du vil følge min oppskrift:

2dl kremfløte

4ss sukrinmelis 

50g meierismør

4 ss fibersirup (2ss gold og 2ss lys fibersirup gir best resultat)

(Peanøtter og mørk, sukkerfri sjokolade om ønskelig)

Slik gjør du:

Ha all massen bortsett fra peanøtter og sjokolade i en tykkbunnet kjele. Gjerne teflon om du har.
La massen småkoke på middels varme til den tykner. Hvor lenge? Er ganske sikker på at min småkokte i 30-40 minutter.
Rør stadig med en slikkepott. Når massen flytter seg etter slikkepotten og vil være med opp av kjelen, ja da er den ferdig.

Fordel ønsket mengde peanøtter og eventuelt sjokoladebiter i små former.  Bruker du  en isbitform som jeg har gjort, kan de være litt vanskelige å få ut, og du må bruke kniv. Om du vil lage ruter selv, kan du for eksempel kle en ildfast form med bakepapir i stedet. Jeg anbefaler sistnevnte eller silikonformer!


 

Bruk en spiseskje og fordel karamellmassen over peanøtter og sjokolade. Siden karamellen er så varm, vil sjokoladen smelte av seg selv. I min form holdt det med 1 ss karamell pr rute. Bruk en tannpirker eller noen annet så du får rørt litt forsiktig i massen slik at karamellen når ned til bunnen:

Sett karamellene i fryseren, og verre er det altså ikke!
Åh! Så blir det ordentlig jul i år allikevel <3

#Oppskrifter#Matglede#Lavkarbo#Matoppskrifter #mat

41 kommentarer

Siste innlegg