Helstekt svinefilet med ost, bacon og tomat!! Mmmm!! <3

Etter inspirasjon fra noen andre veldig flinke «kokker» legger jeg ut denne oppskriften på helstekt svinefilet med ost og bacon? Hold deg fast, dette er snadder!!!

 

 

For 2-3 personer trenger du:

1 stor svinefilet
1 pakke kremost med urter (eller annen kremost som du ønsker)
1 pakke bacon i skiver
Olivenolje
Tannpirkere uten smak
Store tomater
Mozarellaost
Salt, pepper og annet ønsket krydder

 

Slik kan du tilberede kjøttet:

Sett stekeovnen på 200 grader
Skjær et snitt som om du skulle dele fileten i to på langs, men ikke helt igjennom.
Ha i ønsket mengde ost og «lukk igjen»
Start i den ene enden og surr baconskiver rundt fileten. Fest skivene med tannpirkere.
Smør inn fileten med litt olivenolje og legg den i en ildfast form eller en stekeplate dekket med alluminiumsfolie.
Stek i ca.40 minutter, litt avhengig av størrelsen på fileten. Min var ganske stor (ca.600g)
Snu den gjerne hvert tiende minutt, så den får en jevn farge.
Ta den ut av ovnen, la den hvile noen minutter og skjær den opp i passe store skiver.
Server gjerne med tomater, asparges og en god saus. Bruk fantasien og spis det du selv synes er godt!

 

Tomatene:
 

Del tomatene i 2.
Pensle  med litt olivenolje
Ha på salt, pepper og annet krydder du liker.
Ha på mozarella.

Legg tomatene i en ildfast form og stek de siste 10-15 minuttene i ovnen sammen med kjøttet.

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere gode oppskrifter <3

 


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg