Lavkarborundstykker! Ikke 100% hjemmelaget, men allikevel… ;)

Jeg vet…. Det absolutt beste og rimeligste er å bake selv, men noen ganger er det utrolig fint å ha noen tidsbesparende alternativer på lur. Som på familien vår sine mandager, hvor alt skal skje på en gang. Kom over noen rundstykker i dag, som bare måtte testes. Ikke 100% hjemmelaget altså, men det duger vel allikevel;)

 

Først skal jeg fortelle deg en ting som er litt surt. Hadde nemlig store planer om å lage en ny julefavoritt i dag, og det er krumkaker. Skjønner ikke helt hvordan jeg skal overleve en kommende jul uten krumkaker, så derfor gjorde jeg et helhjertet forsøk i stad. Fram med jernet, ungene trodde det hadde klikket for mora og minnet meg på at det er 3 måneder til jul…. Jaja. Nok om det. Første krumkake smakte dritt, så resten av røra gikk i søpla i en fei! Send meg veldig gjerne en oppskrift, om du har en som virkelig smaker krumkaker! Altså, her er det ikke alt som kommer på bloggen, kun det jeg anbefaler selv, hehe!

Tok en snarvisitt innom butikken for å kjøpe noe jeg manglet til i morgen, og hva dukket vel ikke opp der på øverste hylle i «glutenfriavdelingen»?? Jeg hadde store planer om å lage rundtykker fra bunnen av, men ikke på en dag som denne. Så nå ville jeg gi denne blandingen en sjanse og se om den byr til gjentagelse!

 

Jeg valgte å tilsette 100g mandelmel og 0,5dl vann i tillegg til standard anbefalinger på pakka. Dette rakk til 10 små rundstykker, så det er klart- stykkprisen på disse er ikke akkurat noe å fryde seg over. Rart at alle disse produktene skal være så himla dyre?

 

 

Etter 30-40 minutter i ovnen var de ferdige og klare til testing. Er det EN ting jeg synes smaker ekstra godt på nystekte rundtykker, så er det jordbærsyltetøy. Helst hjemmelaget, men i denne “fasen av livet” fikk det bli fra glasset jeg har funnet ut at er “innafor”. Resultatet ble slettes ikke verst, og jeg gjetter på at jeg kommer til å gjenta denne om ikke så lenge;)

Følg meg gjerne på FACEBOOK, så kommer det flere oppskrifter etterhvert! 

 

 

Det er flere som har spurt om syltetøyet, så her kommet et bilde av det som jeg tok i forbindelse med lappeoppskriften. Jeg har fått med meg flere steder at man kan trekke polyolene (9,9g)fra karbohydratene (15g), så da blir dette innafor. I hvertfall for meg 🙂

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg