Verdens beste Lavkarbo Iskake!! <3

ENDELIG!!! Om jeg først begynner å tenke på ting jeg savner når jeg nå har startet dette kostholdet, så er det blant annet is med non stop og peanøtter…. Det synes jeg er rasende godt, så i dag tenkte jeg å finne et alternativ til nettopp dette slik at jeg ikke ryker på en smell?  Igjen forstår jeg ikke hva i all verden jeg kan ha å klage på, for DU VERDEN så gode alternativer som finnes, bare en gidder å gi det et forsøk!!  Tenk- en SÅ god kake, helt UTEN sukker!! Det fine med iskaker er jo også at de kan fryses og tas opp ved en senere anledning? FANTASTISK!! Denne må jeg bare dele med deg, hold deg fast…. 😉 

 

Bunn:
3 eggehviter
100g malte mandler
Ca. 20g sukkerfri sjokolade
2 dl sukrin sukker
(NB! eg er ingen lavkarboekspert, så det kan helt sikkert finnes andre, bedre søtningsalternativer om du ikke ønsker sukrinsmaken. Sukrin er det jeg hadde i skuffen i dag, så derfor brukte jeg det.)

Slik gjør du:
Varm ovnen til 170 grader.
Pisk eggehvite og sukrin stivt.
Riv sjokolade og vend inn.
Vend inn mandler og ha røren i en springform (med bakepapir i bunnen) på 28cm.
Stek bunnen i ca.20 minutter, men følg med så den ikke blir brent.
Avkjøl.


 

Is:
3 eggeplommer
120g sukrin melis (se tips over)
2 ss kaffe
1 ts vaniljeekstrakt
5 dl kremfløte
100g sukkerfri sjokolade (Jeg brukte Cloetta sin lyse variant denne gangen)

Slik gjør du:
Pisk eggeplommer og sukrin i kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter.
Visp inn kaffe og vaniljeekstrakt.
Hakk opp sjokoladen i småbiter.
Visp kremfløten til krem og vend inn i resten av massen.
Ha isen over bunnen, og sett i fryseren noen timer.

 


 

Egentlig er kaken ferdig nå, men om du har lyst kan du jo pynte den med noe du synes er godt. Jeg elsker det søte mot det salte, så hos meg falt valget på 50g smeltet, sukkerfri sjokolade, peanøtter og hjemmelaget karamell.

 

Om du vil prøve deg på karamellen, får du oppskriften her: 
(NB! Ikke ha karamellen i en brødpose som med sjokoladen da temperaturen er for høy! Posen vil smelte….)


Karamell:
25g meierismør
1 dl kremfløte
2 ss sukrinmelis
2 ss fibersirup lys type.

Kok dette opp på middels varme, slik at det blir en tykk masse (ca.25 minutter). Bruk deretter en spiseskje og ha over peanøttene mens den er varm. Ikke vent for lenge, for da blir karamellen umulig å ha med å gjøre.
Nyyyyyyyyt!!!!


 

Ønsker du flere kakeoppskrifter, kan du klikke HER eller så er du hjertelig velkommen til å følge meg på FACEBOOK for oppdateringer.

Gooooood fredagskveld alle sammen <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Siste innlegg