Lavkarbo Sjokolademuffins! <3

Det var fire faste innslag på bursdagsbordet mitt som jeg kan huske i fra barndommen. Pølser, gelè, sjokoladekake og muffins. Mammas oppskrift på sistnevnte har blitt med meg hele veien inn de voksnes rekker, og enda er de et fast og godt innslag når vi feirer bursdager her i huset. Har i dag eksperimentert litt for å gjøre om oppskriften til en god erstatter for orginalen, og synes jeg fikk til et godt resultat. Om jeg sammenligner med orginalen, er den største forskjellen at lavkarbovarianten er mer fluffy og lett i konsistensen (som jeg synes de fleste bakverk blir). Smaken er det ingenting å si på, men det beste er å vente med å spise de til de er avkjølt. Prøv gjerne om du har lyst:)

Du trenger: 

4 egg
200g sukrin gold
200g smør
100-120g mandelmel/finmalte mandler

2ts bakepulver
2ss kakao
2ts vaniljeekstrakt

 

 

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk romtemperert smør og sukrin til “smørkrem”.
Visp inn eggene.
Ha i vaniljeekstrakt.
Ha i mandelmel, bakepulver og kakao.
Bruk 2 skjeer og fordel den tykke røren i muffinsformer.
(Jeg foretrekker små former, da det ofte kan bli litt mye med vanlige former)
Stek i ca.10-15 minutter (avhengig av størrelsen på formene), men følg med så de ikke blir brent. 
Avkjøl og pynt f.eks med sukrinmelis (veldig søtt) eller smeltet sjokolade 🙂

Hipp hurra!! Bursdagene blir nå nesten som før 😉

For flere kakeoppskrifter kan du klikke HER, eller følge meg på FACEBOOK for flere oppdateringer <3


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg