Lavkarbo Moussaka!! <3 Herlighet, dette var DIGG!!!

Jeg kan ikke akkurat si det er lenge siden jeg har smakt slik en fantastisk god, hjemmelaget moussaka… Sannheten er nemlig at jeg aldri har turt å prøve, for det er jo så vanskelig… helt gresk liksom… (den var dårlig, jeg vet…;) For andre gang i livet gikk jeg i dag til innkjøp av denne aubergin-saken, og stålsatte meg på at dette sikkert ikke ble noen slager! Skulle nok mye til å slå Toro sin blå pakke, trodde jeg…

Nå holdt jeg på å si at det er lenge mellom gangene mannen min skryter slik av maten min, men det ville vært feil det også. Han elsker maten han får servert, og jeg tror han er overlykkelig for at jeg har startet dette matprosjektet! Han ER flink til å skryte av maten altså, men det var bare det at akkurat i dag ga han seg totalt over av hvor godt middagen smakte;) Kanskje ikke så rart etter å ha levd på ren kylling og salat et par uker, men jeg tror faktisk ganske bestemt at han mente det! Da han ikke er spesielt begeistret for sau, valgte jeg å bytte ut det tradisjonelle kjøttet med vanlig kjøttdeig av svin.

Dette er jo en sånn rett som inneholder en del fett, men går du på lav- eller høykarbo for den saks skyld, så anbefaler jeg virkelig at du prøver dette her. At ikke jeg har gjort det før!!!? Er bare å innse en gang for alle, at mat laget fra bunnen, ER den beste maten!

Som vanlig eksperimenterte jeg litt med ingredienser og mengde, og denne oppskriften deler jeg gjerne akkurat slik jeg tilberedte den. Den tar litt tid, så jeg vil mene dette er den perfekte middagen for helgekos!! 

 

For 3-4 personer trenger du:

1 stor aubergine

400g kjøttdeig

1 stor løk

2 fedd hvitløk

1 persillerot

1 boks hermetiske tomater

2ss tomatpurè

2ss oregano

1/2ts kanel

2,5dl fløte

2ss meierismør

200g ost

20g smør

2ss crème fraiche

2 egg

Meierismør til steking

Olivenolje

 

 

Slik gjorde nå JEG det:

Skjær auberginen i tynne skiver.

Ta på litt salt, pepper og hvitløkspulver og stek de gyldne i smør.

Legg halvparten av auberginen i en smurt form, og spar resten.

Bruk en kjele og fres løk og hvitløk i litt olivenolje.

Stek kjøttdeigen og bland kjøttet med løken (i kjelen).

Bland inn tomatpurè, hakkede tomater, krydder. La det småputre et par minutter.

Del kjøttblandingen i to og fordel aubergin og kjøttsaus lagvis (2 lag er nok).

Bruk en ostehøvel og skjær en persillerot i skiver og ha på toppen. Jeg brukte nok bare en halv fordi den var så stor.

 

 

 

 

Ostesaus

Kok opp fløte, meierismør og creme fraiche.

Ha i osten og rør på svak varme til osten har smeltet. 

Visp eggene luftige med en kjøkkenmaskin og ha de i sausen.

Smak gjerne til med salt, men for meg var det salt nok som det var.

Hell sausen over kjøttblandingen og dryss gjerne litt ekstra ost på toppen.

Stek på 200 grader i ca.35 minutter.

Server gjerne med en god salat med fetaost, så har du en perfekt, hjemmelaget moussaka!! Aldri med TORO!! 😉

 

Flere Lavkarbo Middagstips finner du HER, og følg meg gjerne på FACEBOOK for flere oppdateringer <3

 

 

#matoppskrifter

  1. Jeg prøvde oppskriften, men auberginen sugde til seg så mye fett når jeg stekte den, så det bare rant fett av maten når moussakaen var ferdig. Måtte kaste alt sammen, tror den rett og slett var helsefarlig. Men jeg ga meg ikke, for det øverste laget fikk jeg jo smakt på, etter å ha tørket vekk mesteparten av fettet med tørkepapir, og det var jo virkelig en god smak der. Så på forsøk nr 2, så la jeg auberginen på bakepapir i stekeovnen på 190grader, krydret med hvitløkspeppet, og stekte det vel i rundt 15-20 min, uten en eneste dråpe stekefett. Fulgte godt med så de ikke svidde seg. Så la jeg det lagvis som i oppskriften, men jeg droppet også meierismøret i ostesausen. Brukte kun matfløte, creme fraiche og ost. Og voilá, KNALLGODT, og ingen fettsmak eller dammer av fett på tallerkenen. Kun ren og god smak 🙂 Har ihvertfall lært at aubergine er en svamp som suger til seg fett, jeg trodde jo jeg hadde for høy varme, eller at det var noe galt med stekepannen, for måtte jo ha så mye fett i pannen for å få de stekt. Ingen erfaring med aubergine i maten før, så det var gøy å bli kjent med den, og den smakte vidunderlig i denne retten. Neste gang skal jeg ha 2stk aubergine i 🙂 Tusen takk for en spennende og kjempegod oppskrift! 🙂

  2. Christine Juell: Hei! Så rart:) Jeg har også merket at den er litt som en svamp, men ikke at det har blitt noe trøbbel ut av det. Sikkert flere måter å tilberede denne på som du sier, så her er det bare å prøve seg fram:)

  3. Den her var helt nyyyydelig😍😋😋 Stekte aubergine i ovnen, sånn at jeg kunne lage sausene mens de fixa seg selv😉
   Vet du sånn ca karboinnhold i denne?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg