Lavkarbo Snickerskake!! <3 Ord blir fattige…..!!

Salt og søtt <3 Den stod nok ikke først i køen når utseende ble delt ut- denne kaka, men det er ingen tvil om at den hadde en av de fremste plassene når smaken ble delt ut…  Utseende kommer av at jeg som vanlig ikke klarer å vente på alt jeg bør, så derfor deler jeg tipsene med deg og anbefaler deg å følge de! Haha! 

Det tok ganske lang tid å lage denne, men mottageren av kaka er en av de aller viktigste menneskene i livet mitt, og da kan det ta så lang tid det bare vil. Verdens beste mamma har bursdag i dag, og da er KUN det beste godt nok! Ser vi bort i fra det litt shabby utseende, er dette den desidert beste kaka jeg har bakt så langt. Vet at min kjære mor ikke bryr seg døyten om slikt, og den kommer til å bli mottatt med stor glede uansett…

Gratulerer med dagen, gode, snille mora mi! <3

Har hentet inspirasjon fra meglerfru1.blogg.no, men gjort et par vrier blant annet med karamellen.

Du trenger:

 

(Bunn)

300g peanøtter (som inneholder 5g karb)

2ts bakepulver

3 eggehviter

3ss tagatesse

 

(Sjokoladekrem)

3 eggeplommer

50g meierismør

2ss tagatesse

100g mørk cloetta, sukkerfri sjokolade

 

(Karamell)

2dl kremfløte

4ss sukrinmelis

50g meierismør

2ss fibersirup gold

2ss fibersirup lys

 

(Krem)

2dl kremfløte

1ss tagatesse

 

(Pynt)

Karamell

Peanøtter

30g sjokoladebiter (sukkerfri cloetta)

 

 

 

 

Gjør slik:

 

(Bunn)
 

Pisk eggehviter og tagatesse stivt.

Mal eller hakk peanøttene.

Ha bakepulver i peanøttene.

Vend peanøttene forsiktig inn marengsen.

Smør en springform (24cm) og ha bakepapir i bunnen.

Ha massen i  springformen.

Stek på 160 grader i 20 minutter.

 

(Sjokolade)

Smelt smør.

Ha i tagatesse og sjokolade.

Rør til alt har smeltet.

Visp inn en og en eggeplomme.

Sett kaldt en stund til kakebunnen er ganske så avkjølt.

 

(Karamell)

Gjør som i DENNE oppskriften. PS! Jeg laget dobbel oppskrift, så slo jeg to fluer i en smekk. Karamell på kaka, og fløtekaramellene i fryseren:) Den karamellen jeg skulle ha på kaka, tok jeg ut av kjelen en stund før de som skulle i fryseren, for jo lenger massen koker jo hardere blir karamellene. Karamellen til kaka skal være nokså flytende.

Sett kaldt, men ikke for lenge!

 

(Krem)

Pisk fløte og tagatesse til krem.

 

(Kake)

Avkjøl kakebunnen.

Ha på sjokolade, avkjøl!

Hell over karamell, avkjøl!

(Hvis man ikke avkjøler vil, man dra av en del av sjokoladen og karamellen når man smører på kremen…)

Dryss over litt hakkede peanøtter.

Smør på kremen.

Pynt med flytende karamell og/eller hakket sjokolade og peanøtter.

 

Flere lavkarbo kakeoppskrifter finner du HER 🙂

Følg meg gjerne på FACEBOOK <3

 

#matoppskrifter

2 kommentarer

Siste innlegg