Lavkarbo Fisk- og Skalldyrsuppe <3

Fy søren, for en smak!!! ALDRI hadde jeg på morgenen tenkt at middagen i dag skulle gi meg en slik skjærgårdsfeeling som dem faktisk gjorde… Drøm deg bort til en idyllisk sørlandsresurant og nyt denne her… Virkelig! Dette bare MÅ være den mest smakfulle og fantastiske fisk- og skalldyrsuppa  jeg noen gang har smakt… Har du noen du ønsker å imponere? Valget er enkelt….Får jeg ingen husmorpoeng NÅ, så vet ikke jeg…hehe!

Kos deg med forberedelsene, for det er enkelt, men krever litt tid.

Det er verdt det- tro meg… <3

 

 

For 4 personer trenger du:

 

1 charlottløk

3 fedd hvitløk

1 pakke/nett blåskjell

500g-1000g frosne/ferske reker med skall

150-200g laks i terninger

150-200g torskefilet i terninger

1 rød paprika

1/2 løk

1/2 fenikkel

1/2 squash

1/2 kålrot

1/3 purre

Olivenolje

9 dl vann 

3 dl sukkerfri eplecider med alkohol 

3 dl kremfløte

3 ss creme fraiche

Salt, pepper og fiskekrydder (om du har)

 

 

 

Slik kan du gjøre det:

Blåskjell

Skyll blåskjellene i rennende vann. De som ikke lukker seg, kaster du.
Fres ett fedd hvitløk, finhakket sjarlottløk og litt paprika i olje. 
Ha i 2 dl cider og kok opp.
Ha i blåskjellene og la de dampe under lokk i ca.5 minutter, til skjellene har åpnet seg helt.
Sil av- og ta vare på kraften. 
Rensk og ta vare blåskjellene (maten) og kast de tomme skjellene. 
 

 

Rekekraft

Rensk rekene og skill reker og skall fra hverandre.
Legg rekene sammen med blåskjellene til vent…
Ha litt olje i en kjele, ha i rekeskallet og fres dette et par minutter. (Jeg lot også løken og paprikaen som var igjen etter blåskjellene, få være med her)
Ha i 9 dl vann og la dette koke i ca. 25 minutter.
Sil av og ta vare på kraften. 
Bland med blåskjellkraften.

 

 

Grønnsaker

Kutt kålrot, fenikkel og paprika i strimler.
Skjær opp squash i små biter.
Finhakk løk og hvitløk.
Ha litt olje i en kjele.
Fres grønnsakene et par-tre minutter til de blir blanke og fine.
Ha i 1 dl cider, ha på lokk og vent til cideren nesten har dampet bort.

Rør inn creme fraiche.
Ha i kraft og fløte.
Kok opp.
Ha i fisk og la suppa trekke/småkoke i ca.5 minutter.
Ha i reker og blåskjell og varm opp til kokepunktet (trenger ikke koke mer nå).
Smak til med salt, pepper, og fiskekrydder om du har.
Pynt med litt vårløk eller dill, og NYYYYYT….. <3

 

 

 

 

 

 

 

Flere middagstips finner du HER, og om du ikke allerede følger meg på FACEBOOK, så er du mer enn velkommen <3

 

#mat
#matoppskrifter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg