Kalvestek med Grønnsaker<3 Mørere kjøtt får du neppe….

Nei, dette gidder jeg ikke… Tar ALT for lang tid! Du vet- den steka…

Ja, så tar det litt lang tid, men ikke tiden du bruker ved kjøkkenbenken. På knappe halvtimen er alle forberedelser i boks, og det eneste som gjenstår er å vente noen timer mens du allikevel hygger deg i sofaen…. Hvorfor ikke gjøre forberedelsene dagen før, og vente på en nydelig gourmetmiddag etter jobb på tirsdag? Gjør det! Det er sååå verdt det <3

Kjøttet ble så mørt at jeg hadde store problemer med å skjære det opp til fine skiver, men samme det… Like stor jobb var det holde andres fingre av fatet fram til middag… 😉

 

Du trenger:

Ca.1kg kalvestek

2 liter vann

4 terninger kjøttbuljong

2 løk

2 persillerot

1/2 kålrot

3 skiver sitron

3 fedd hvitløk

1ts tørket timian (eller fersk om du har)

3 ss meierismør

Salt og pepper

 

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 150 grader.

Gni steka inn med salt og pepper.

Kutt opp grønnsaker i litt store biter.

Smelt smør og brun steka på alle sider i en jerngryte.

Lag buljong i en kjele for seg.

Ha grønnsakene i gryta.

Hell over buljong.

Ha i timian og sitronskiver.

Kok opp.

Sett hele gryta i ovnen på nederste rille i 2,5 timer.

Skru ned varmen til 120 grader og la steka godgjøre seg i ytterligere 1 time.

Løft ut steka og skjær opp i passe tykke skiver. 

Sil av ønsket mengde kraft til saus, og ta vare på grønnsakene som tilbehør.

(Til saus/sky, tok jeg vare på 1 liter kraft og blandet inn 2dl fløte, 3ss creme fraiche og salt. Litt tynn, men dette var god nok saus for meg!)

 

Ønsker du flere Lavkarbo Middagstips? Sjekk ut DENNE siden… For kaker og desserter, se HER 🙂

Ønsker du flere oppdateringer kan du jo alltids følge meg på FACEBOOK også <3

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

2 kommentarer

Siste innlegg