Lavkarbo Blomkålsuppe med Torsk! <3

Ja, du leste riktig. “Kan det være godt da?” JA! Dette ble en fantastisk god suppe, som 5-åringen skrapte kjelebunnen på, etter å ha forsynt seg for fjerde gang.. “Kan du lage dette i morgen også, mamma?”

Som vanlig gikk middagen fort unna, og i dag hadde jeg ingen plan. Det eneste jeg visste var at jeg holdt på å ta livet av en blomkål i kjøleskapet, og at det var på høy tid med en fiskemiddag. Heldigvis spiser jeg ikke tørre poteter med smør lenger, så da var det bare å slumpe i vei og se om utfallet ble noe jeg kunne dele med meg. Det ble det! Prøv om du vil, jeg anbefaler`n i hvertfall på det varmeste <3 Det fine med supper er jo at det er veldig vanskelig å gjøre noe feil, og at man kan slenge oppi alle de ingrediensene man føler for der og da. Dette brukte jeg i dag:)

 


 

1 lite blomkålhode

5 dl vann

2,5 dl fløte

1 stor charlottløk

1 fedd hvitløk

1/4 squash

400g torskefilet

1ss meierismør

Salt, pepper, og annet godt fiskekrydder om du har.

 

 


 

Så har det seg jo sånn at jeg i utgangspunktet ikke helt vet hvordan man lager mat, men jeg PRØVER! Slik ble det i dag også. Det blir litt sånn  som med klesvaska- jeg kaster alt oppi gryta og håper på det beste… i hvertfall nesten… 😉

Skjær blomkålen i små buketter.

Kok opp 5 dl lettsaltet vann og ha i blomkålen.

La koke et par minutter og sil av vannet.

Kok opp 5 dl vann og 2,5 dl fløte. 

Løs opp buljongterningen og ha i ønsket krydder. 

Ha i squash, hvitløk, løk, smør.

Skjær opp fisken i terninger.

Ha fisken i suppa og la trekke i ca.10 minutter.

Ha i blomkålen og kok opp en siste gang. 

 

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere oppskrifter, eller ta en titt HER for flere middagstips 😉

 

#mat #matoppskrifter

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg