Lavkarbo Fløtekarameller med Havsalt <3

Trippel posjon med disse fløtekaramellene tok jammen tid, men DU som det var verdt det!! Håper de varer leeenge i fryseren, men er redd de nok ikke gjør det… hehe! Heldigvis er det lenge til jul, og jeg har god tid til å lage flere, haha! Denne gangen drysset jeg på et lite lag havsalt, bare fordi jeg elsker kombinasjonen av søtt og salt <3 Gleder meg til å smake i morgen!

Har lagt ut denne oppskriften tidligere, men med sjokolade og peanøtter. Her kommer den helt PLAIN, og egentlig er det nok dette som er min favoritt… 😉

 

Dette trenger du om du vil følge min oppskrift:

6 dl kremfløte

12 ss sukrinmelis 

150g meierismør

6 ss fibersirup gold

6 ss fibersiruo lys

Havsalt om ønskelig

 

Ha all massen i en tykkbunnet kjele. Gjerne teflon om du har.
La massen småkoke på middels varme til den tykner. Hvor lenge? Er ganske sikker på at min småkokte i 60-90 minutter, da dette er en relativt stor oppskrift. Rør stadig med en slikkepott eller tresleiv.  Når massen flytter seg etter slikkepotten som på bildet over og vil være med opp av kjelen, ja da er den ferdig:)

Kle en middels stor,  ildfast form med bakepapir og hell i karamellmassen. 
Dryss over litt havsalt om ønskelig. 

Legg forma i fryseren et par timer, og skjær opp karamellene i ønsket størrelse. De er ganske mektige, så denne gangen valgte jeg å dele de opp i terninger på ca. 1cm x 1 cm. 

Flere juleoppskrifter finner du HER, og om du ikke følger meg på FACEBOOK, er du hjertelig velkommen <3
Flere oppskrifter kommer!

 

 

#mat #matoppskrifter

4 kommentarer

Siste innlegg