Lavkarbo Karamellpudding <3

Dette har jeg ikke prøvd før, så det blir helt sikkert bra!

Med en dag igjen til nyttårsaften, tenkte jeg å prøve meg på en ny dessert. Jeg har aldri laget høykarbovarianten før heller, så dette kjenner jeg kommer til å bli spennende! Igjen da, så har jeg forsøkt meg litt frem og tilbake, før jeg nå har kommet fram til denne oppskriften. Problemet mitt blir jo selvsagt at jeg ikke kan fortelle deg om den er god eller ei, før gjestene har vært testpanel i morgen…. Uansett, karamellpuddingen SER innmari god ut, så da får vi jo bare håpe at den ER det også, hehe!
PS! Jeg har selvsagt smakt på “røren”, og den var aldeles nydelig! Ta sjansen om du vil, og jeg lover å oppdatere innlegget etter hvert som den er hvelvet og smakt 😉

 

Før steking

 

Etter steking.

 

Her kommer oppskriften om du vil ta sjansen før min er ferdig… 

 

Til karamellen trenger du:

70g tagatesse

 

Til puddingen trenger du:

3 dl H-melk

5 dl kremfløte

6ss tagatesse (helsekost)

1ts vaniljepulver

1 ts vaniljeessens

6 egg

Gjør slik:

Sett ovnen på 120 grader.

Smelt 8ss tagatesse på svak varme i en tykkbunnet kjele.

Hell karamellen i bunnen av en brødform.

Kok opp melk, fløte, tagatesse, vaniljepulver og vaniljeessens i en kjele, og avkjøl noe.

Pisk eggene lett sammen i en bolle for seg.

Pisk den avkjølede melkeblandingen med eggene, litt og litt.

La blandingen hvile seg et kvarters tid, for å unngå bobler og hull i puddingen.

Ha så blandingen over i brødformen (Jeg brukte en liten sil til å få bort restene av “skum” og bobler på overflaten)

Sett brødforma i en langpanne, og fyll langpanna med kokende vann slik at den dekker ca.1/3 av forma. Vet ikke om vannet MÅ være kokende varmt, men jeg leste et sted at det var lurt… 😉

Stek i dette vannbadet på nederste rille i ovnen i ca. 2,5 time (til den har stivnet). Følg med, for steketiden kan variere fra ovn til ovn!

Bruk baksiden av en fuktet spiseskje for å sjekke om puddingen er fast. 

La karamellpuddingen hvile seg i kjøleskapet til neste dag før den serveres, for da blir den visst best!

Server med krem.

Lykke til 🙂

 

Flere sukkerfrie kaker og desserter finner du HER, og følg meg gjerne på FACEBOOK om du ønsker flere oppdateringer 😉

 

 

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg