Lavkarbo Kokosboller <3

Mens knekkebrødene godgjorde seg i ovnen, brukte jeg tiden godt. VELDIG godt. Disse kokosbollene ble utrolig gode, men forbered deg på et klin ut av en annen verden! Vel… nå kan det jo hende du fikser det her i litt roligere tempo enn meg,  noe som igjen da kan bety mindre klin, hehe! Klinet var det verdt, for resultatet ble supert! 

 

 

Du trenger:

4 eggehviter

1dl sukrinmelis

1ts vaniljeekstrakt

4 plater gelantin

200g sukkerfri sjokolade. Den lyse cloetta er best, men bruk den mørke om du er glad i mørk sjokolade!

 

 

 

Slik gjør du:

Legg gelantinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 10 minutter.

Stivpisk eggehvitene til du kan snu bollen på holdet uten at det renner ut…

Pisk inn melis og vanilje. 

Kok opp litt vann.

Klem ut vannet av gelantinplatene og løsne de opp i vannbad til de blir flytende.

Avkjøl noe, og pisk inn en tynn ståle i eggemassen.

Kle et fat med bakepapir og strø over litt kokos.

Ha massen over i en 6 liters brødpose eller lignende, og klipp et hull på ca. 1cm i det ene hjørnet.

Klem ut og lag kokostopper i ønsket størrelse. Selv laget jeg de ganske små.

Avkjøl ca 1 time.

Smelt sjokoladen på svak varme og avkjøl noe. 

Ta en og en topp på f.eks en gaffel, og bruk en skje til å ta på skololade. Om toppene ikke er kalde nok, og sjokoladen er for varm, så vil toppene smelte. Prøv deg litt fram. Hvor mye sjokolade du vil ha på, ja det er opp til deg. Jeg laget to varianter, fordi jeg ikke hadde nok sjokolade 😉

Dryss over kokosmasse med en gang, og avkjøl.

Jeg har nå satt mine i fryseren, for det tror jeg skal gå fint. 

Nyt!

 

Flere lavkarbokaker og desserter finner du HER! Ønsker du å følge meg på FACEBOOK er du hjertelig velkommen <3

 

 

 

 

 

 

 

#mat #matoppskrifter

2 kommentarer

Siste innlegg