Lavkarbo Fløteis <3

Oi oi oi!! Her kommer lørdagens søte hemmelighet, direkte fra meg til deg. Mmm!! Kjenner jeg allerede gleder meg til sommeren, for denne isen ble bare helt himmelsk om jeg skal si det selv… Varier mellom vanilje- jordbær- eller sjokoladeis, akkurat som du vil, men jeg må jo si at denne blandingen av sjokolade og jordbær ble aldeles nyyydelig! Sjokoladeisen ble ikke SÅ mørk som jeg trodde den skulle bli, men man ser jo tydelig forskjell allikevel. 

Prøv den! Du vil IKKE angre;)

 

 

Du trenger:

5 dl kremfløte

3 eggeplommer

80g sukrinmelis

40g tagatesse

2ss kaffe

1ts vaniljeekstrakt

100g sukkerfri sjokolade

500g frosne jordbær

 

 

 

Slik gjør du:

Tin jordbærene noe.

Pisk fløten til krem og sett den kaldt.

Pisk eggeplommene sammen med melis og tagatesse. Ca.5 minutter.

Pisk inn vaniljeekstrakt og kaffe.

Vend inn kremen.

Nå har du egentlig ferdig vaniljeis om det er det du liker best. Vil du prøve deg på jordbær- og sjokoladeis, så fortsett slik:

Del massen i 2.

Mos jordbærene i en stavmikser eller kjøkkenmaskin. 

Smelt sjokoladen på svak varme. Husk å røre.

Visp inn jordbær i den ene massen, og sjokolade i den andre. 

Ha isen i f.eks frysebeger, og legg de i fryseren så raskt som mulig. 

 

Flere lavkarbodesserter finner du HER, og om du ønsker flere oppdateringer kan du jo for eksempel følge meg på FACEBOOK 🙂

 

 

 

#mat #matoppskrifter

4 kommentarer
    1. Nam, dette så godt ut 🙂
      Jeg liker å lage lavkarbois selv. Jeg pleier å mikse frossen bær med krem og eggeplomme i mixeren, så er den klar til å spises med en gang 😀 (Kan ikke vente å spise).

    2. Ser nydelig ut! 😍 Jeg bruker også tagatesse som søtning, men blir ikke helt klok på hvor mye karbs det egentlig inneholder. Hvis man kun kan trekke fra sukkeralkoholer så er det jo fremdeles et sykt høyt karboinnhold? 😶

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg