Svinefilet med Blomkålstuing! Lavkarbo…. <3

For å rette opp mitt skrantende lavkarborykte, så måtte jeg i dag prøve meg noe som virkelig innfrir. Jeg må jo innrømme at jeg synes det er en anelse festlig at noen der ute klarer å engasjere seg så voldsomt i de 2 grammene med hvetemel som var i pastaen jeg introduserte her om dagen, men de om det. Personlig mener jeg vel det er andre ting som er viktigere å bruke energi og hjerneaktivitet på 😉

I dag ble det derfor en ordentlig, 100% lavkarbomiddag, og snakk om snadder! Lurer på hvorfor jeg alltid kommer på disse rettene sånn midt i uka, men spiller det noen rolle? Om man kan kose seg på en torsdag, og samtidig gå ned i vekt- ja så kjører jeg på jeg! Mmm, så god!

Jeg prøvde meg på denne stuingen tidlig i lavkarboendringen, og husker da at magen slo seg helt vrang. Er derfor spent på hvordan denne blomkålstuingen blir mottatt denne gangen, men uansett var det SÅ verdt det….

 

Flere av mine lavkarbomiddager finner du HER, og du kan gjerne følge meg gjerne på FACEBOOK for flere oppdateringer 🙂

 


 

For 2 personer trenger du:

1 svinefilet (ca.500g)

1 stort blomkålhode eller 1 pose frossen blomkål (jeg blandet i dag, og det gikk fint)

2-3 ss smør

4 ss fløte

Olivenolje til steking

Salt, pepper og annet krydder du vil marinere kjøttet med

 

 

Slik kan du gjøre det:

Ha litt olivenolje i en bolle, sammen med krydder du ønsker at kjøttet skal marineres med.

Ha i kjøttet og vend bitene rundt i marinaden.

Gjennomstek kjøttet og la det godgjøre seg på svak varme.

Kok opp vann med litt salt og smør.

Ha i blomkålen og la dette koke i 10-15 minutter.

Sil av vannet og ha blomkålen i en kjøkkenmaskin sammen med smør.

Sett på kjøkkenmaskinen, men ikke på full guffe. Da får du nemlig en like stor vaskejobb som meg selv i etterkant… 😉

Bland i fløte, salt og pepper, og blomkålstuingen er klar!

Vil du som meg, toppe det hele med litt bernaise? Gjør det. Hvis ikke, la være 😉 Godt blir det- uansett!

 


 

#mat #matoppskrifter

4 kommentarer

Siste innlegg