Lavkarbo Fastelavensboller <3

Yes! Si hva du vil, men om ikke dette ligner på fastelavensboller så vet ikke jeg! Deigen gikk ikke i søpla, og 13 perfekte lavkarboboller står nå til avkjøling på benken. Om ikke du kan lure andre med at dette er ekte fastelavensboller, så klarer du i hvertfall å lure deg selv i noen minutter. Gjærbakstsmaken kommer uansett ikke, fordi  du ikke kan bruke hvetemelet og gjær. Ved å måtte bruke kokosmel og fiberhusk for at det i det hele tatt skal bli en deig, så får du en smak som blir litt anderledes. Men med krem og sukrinmelis på toppen ble dette et tipp topp lavkarboresultat, og om du ønsker å lage deg et alternativ til i morgen, så har du altså en mulighet her <3

Deigen var superenkel og lage, og etter å ha hvilt seg et kvarters tid ble konsistensen nydelig å arbeide med. Det var enkelt å forme de, og resultatet endte opp i 13 lette og flotte lavkarboboller. Mmm! 

Flere søte lavkarbooppskrifter finner du HER, og du er hjertelig velkommen til å følge meg på FACEBOOK for flere oppskrifter <3

 

 

Du trenger:

1,5dl mandelmel

1,5dl kokosmel

4 ss tagatesse

4ss fiberhusk

1ts salt

1ts natron

3ts kardemomme

1ts bakepulver

4 egg

3dl rømme

100g meierismør

Litt kremfløte, tagatesse og sukrinmelis til fyll og pynt.

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Bland sammen det tørre i en stor bolle.

Smelt smøret.

Visp inn egg, rømme og smeltet smør.

La deigen hvile i 15 minutter, så den fester seg og blir god å jobbe med.

Del deigen i 13-15 biter.

Bruk hendene og form boller i ønsket størrelse. De hever litt under steking faktisk.

Pensle de med egg.

Stek bollene i 15 minutter og avkjøl de på rist.

Pisk kremfløte med litt tagatesse, del bollene i 2 og ha krem i midten.

Dryss over et lite lag med sukrinmelis, og fastelavensbollene dine er klare 🙂

 

 

 

 

 

 

 

#mat#baking#lavkarbo#matoppskrifter

2 kommentarer

Siste innlegg