Lys Lavkarbolapskaus med Svinefilet

Etter to håndballkamper og ei dugnadsvakt, er det endelig tid for å feire MORS dag… Egentlig skulle jeg jo ha vært hos min egen, fantastiske mor akkurat nå, men nettopp morsrollen gjør dette noen ganger litt problematisk. Kabalen går rett og slett ikke opp! Ingen fare. Vi var sammen senest i går, og gave har ho fått. Dessuten trenger ikke mamma å ha meg der akkurat i dag for å vite hvor uendelig stor pris jeg setter på ho <3

Okay… Det er morsdag. På mors egen dag synes jeg det er på sin plass å lage en middag som faktisk jeg liker best. Lapskaus! Nå blir det ikke helt det samme uten poteter og gulrot, men med andre, friske grønnsaker og ferskt kjøtt kan det jo egentlig ikke bli bom.

Lukta sprer seg i huset, samtidig som mor fryder seg over å ha fått ryddet litt i grønnsaksskuffen. Herlig! 

Ha en fin søndag <3

Flere middagstips finner du HER, og om du vil kan du gjerne følge meg på FACEBOOK🙂

 

 

Som mange av mine andre oppskrifter er lagt opp, så er det her bare å tømme kjøleskapet og bruke de grønnsakene du har. Noen vil allikevel følge oppskriftene til punkt og prikke, så her kommer denne lapskausvarianten i detalj:

For 3-4 porsjoner trenger du:

1 svinefilet

1 brokkoli

1/2 blomkål

1/2 purre

2 fedd hvitløk

1/4 kålrot

1 persillerot

2 stilker stanselleri

1 terning grønnsaksbuljong

8-10 dl vann

Salt , pepper og annet passende krydder

 


Slik kan det gjøres:

Hel 8-10dl vann i en kjele, sammen med litt salt pepper, buljongterning og annet ønskelig krydder.

Skjær opp kjøttet i passe store terninger/strimler.

Kok kjøttet i ca.20 minutter. Fjern skummet med en liten sil.

Mens kjøttet koker, kutter du opp grønnsakene i ikke altfor store biter.

Ha i grønnsakene og la dette småkoke i ca.10 minutter til.

Smak til med salt og pepper.

Enklere blir ikke lapskausen!

 

 

 

 

#mat

Siste innlegg