Sukkerfri Suksessterte! <3

“Gul suksess til besvær”, burde egentlig være overskriften denne gangen. Heldigvis er jeg ikke kjent for å gi meg så lett, og det gjorde jeg ikke denne gangen heller. Jeg har laget denne kaka en gang før, men selv om den ble fin å se på, så følte jeg på et mulig forbedringspotensiale her… I morgen skal vi feire burdag her hjemme, så etter å ha laget en “illeluktende” vaniljesauskake, var jeg helt nødt til å lage noe som jeg selv kunne tjuvsmake på i dag, og nyte i morgen. Suksessterte!

Bunnen ble som vanlig helt perfekt. Har aldri opplevd å ikke få til slike mandelbunner, så det er alltid et sikkert valg. Gjorde litt om på ingrediensene, for altså å prøve å gjøre den enda bedre enn sist. Når det kom til den gule kremen, så husket jeg den som svært enkel å lage. Mitt faste problem er jo at ting skal gå alt for fort, og når jeg skulle ut på verandaen for å fotografere resten av familien som var ute på tjernet og pilka- MENS kremen skulle tykne på svak varme, ja da var jo det å be om bråk. Varmen var for høy, og hele smørja svidde seg i bunnen og måtte gå rett i søpla…. 

Flaks for meg, så hadde jeg heldigvis flere egg. Eggene var umulige å skille (det har nok ikke med mitt tempo å gjøre…), men x antall egstraegg, så gikk det fint. La inn frøene i en vaniljestang som ingrediens for å få mer fylde og søthet i smaken, og denne gangen slapp jeg ikke kremen av syne. Mens jeg rørte snakket jeg med mamma på facetime, og akkurat i det jeg helte i det smeltede smøret, så roper hun ut ta jeg må bruke romtemperert smør…! Flott…. Nei, jeg brukte smeltet smør forrige gang også, så det skulle gå HELT fint! Med optimismen på topp, oppdager jeg at hele dritten skiller seg, mest sannsynlig for at forskjellen på temperaturen på smøret og resten var for stor…Hjelp!! Her måtte det plutselig livreddende førstehjelp til! Jeg kastet hele kjelen i fryseren, og gjentatte gange dukket jeg nedi og vispet som besatt. For første var den alt for tynn, og for det andre lå alt smøret på toppen og fløt som olje på det åpne hav…. Krise! Jeg tørket svetten og tenkte at det her kunne jeg bare glemme. Hva med en sjokoladekrem? Marengs? Ferdigkake på Rema?! På mitt siste dykk ned i fryseren oppdaget jeg til min store glede og overraskelse at kremen hadde bestemt seg for å spille på samme lag som meg. Resultatet ser du under her, og gjett om jeg gleder meg til i morgen!! Yes!

 

Flere oppskrifter på sukkerfrie alternativer finner du HER, og følg meg gjerne på FACEBOOK om du har lyst <3

 

Bunn:
6 eggehviter
50g sukrinmelis

50g tagatesse
200g mandler
1ts bakepulver
2ss meierismør

Mal mandler
Stivpisk eggehviter, melis og tagatesse.
Vend inn mandler og bakepulver, før smeltet smør forsiktig vendes inn til slutt.
Smør en springform (jeg brukte 24 cm) og stek på nederste rill i ovnen på 160 grader i ca.35 min. Sjekk med en grillpinne eller tannpirker. Når det ikke henger røre fast på pinnen, er den ferdig stekt.
Avkjøl
(Mens kaken står i ovnen, lager du smørkremen.)

Smørkrem:
6 eggeplommer
1dl kremfløte
70g tagatesse
150g meierismør
1 vaniljestang
40g lys, sukkerfri sjokolade til pynt
Opphakkede mandler/nøtter til pynt

(PS! Det kan godt hende det finnes alternativer til søtning som gjør smaken ENDA bedre,men jeg brukte sukrin fordi det var det jeg hadde  i skapet;)
 

Smelt smøret, i kjele eller i micro.
Avkjøl.
Hell eggeplommer, sukrin, fløte  og frøene til en vaniljestang i en kjele. Varm opp på svak varme, til massen tykner til.
NB! Skal iIKKE koke. Tenker jeg rørte rundt i ca. 15 minutter. Vær tålmodig, det tykner til slutt;)
Avkjøl
Rør inn det avkjølte smøret. (Om kremen skiller seg, sjekk nødhjelp over her;)
Smøres på kakebunnen når det en avkjølt.

 

Til slutt smeltet jeg 40g sjokolade og hadde dette i en frysepose før jeg klippet et lite hull og pyntet i vei. 
Dryss over hakkede mandler.

Sett kaldt eller frys, så har du noe på lur neste gang du trenger noe godt til kaffen;)

Lykke til!

 

#mat

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg