Når andre tror de vet best…

I dag var det på tide å fylle opp fryser og kjøleskap med kjøtt og fisk igjen, og siden jeg bor så nærme svenskegrensen, ble det derfor en kjapp harrytur på meg. Jeg har det for vane å handle både i Sverige og Norge, for det finnes en del varer som jeg bare MÅ ha i Norge, og andre varer det er LURT å kjøpe i Sverige. Etter 6 måneder på lavkarbo er det mye handling som skjer på autopilot. På begynnelsen brukte jeg lang tid i butikken, men det gjør jeg heldigvis ikke lenger. Det som tok lengst tid var egentlig å finne ut hva alt var, og hvor alle produktene holdt hus. Så fort jeg hadde dette på plass, gikk det greit. Litt festlig er det nå, å kunne rusle fredelig forbi alle hyllene sjokolade og kjeks, uten å hverken hyperventilere eller få svettetokter av å ikke legge det i kurven. Ikke bare sparer jeg kroppen for mye bryderi, men jeg lurer på hvor mye penger jeg også sparer ved å kutte ut all den tullehandlingen. Tenk å lure seg selv til å tro at en ikke kan klare seg uten ditt eller datt?! Bare tull. Kan jeg, kan alle 🙂

 

Nå er det sikkert et par av varene du ser som du lurer veldig på om faktisk er lavkarbo, og her sikter jeg til juicen og pølsene. Juicen inneholder 2,2g og pølsene 6g. Ingen av disse varene spiser jeg hver dag til hvert måltid, så med litt sunn fornuft i sving- så blir disse helt innafor for meg. Som dere ser så handler jeg alltid mye rent kjøtt, friske grønnsaker, salet og ulik fisk. Lavkarbotanken er vel å spise mest mulig ren mat, altså mat som ikke er behandlet, så dette har også jeg som en hovedregel. Som dere vet, er jeg slettes ikke fanatisk, så jeg unner meg både et glass melk, pepsi max i altfor store mengder, og sukkerfritt godteri når jeg har lyst på det. 

Når det gjelder det sukkerfrie godteriet, så spiser jeg ikke det fordi jeg tror det er så sunt. Så teit er jeg ikke. Men når jeg ser tilbake på problemene jeg hadde, så var det nettopp sukkeret i godteri og kaker/kjeks og lignende som var den store, stygge ulven. Det var ikke inaktivitet, for store porsjoner, poteter eller hvetemel. Det var sukkeret! Når jeg innså dette, ble det lett. Èn ting måtte bort, og jeg trengte altså ikke titulere meg “rakettforsker” for å finne ut av hva det var. Erstatninger er noe jeg har blitt god på. Veldig god, og det funker… for meg;) Til helgen er jeg så heldig å få lov til å være med å teste ut et aldri så lite sortiment sukekrfritt godteri. Dette gleder jeg meg til! Ikke fordi det er sunt som sagt, men fordi de sukkerfrie alternativene har vært helt avgjørende og viktig for meg for ikke å sprekke. Det kan jo hende noen der ute er som meg. Hvem vet… Følg med! 😉

Sukkeret forsvant, i god takt med kiloene. Bingo! For å utfordre meg selv litt ekstra, tenkte jeg å sette meg mer inn i denne lavkarboverden. Det var ikke vanskelig det heller. Det finnes så utrolig mange muligheter der ute i den digitale verdenen der ute til å lese seg opp, og med litt innsats forstod jeg mye av det jeg burde forstå. Bort forsvant dermed både brød, poteter og hvitt mel i samme slengen, selv om dette egentlig ikke var noe problem for meg. 

Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg mange kilo hadde forsvunnet av bare å kutte ut sukkeret i godteri og kaker. Du vil ikke TRO det, om jeg fortalte detaljer om misbruket… Seriøst? Jeg kunne levd på melkesjokolade og safarikjeks om jeg hadde fått sjansen… Ved å eksperimentere med kostholdet som jeg har gjort, har jeg ikke bare fått 23 kilo mindre å drasse på. Jeg har fått en enorm matkunnskap, og lært meg til å kose meg på kjøkkenet på en helt annen måte enn før. 

Det er viktig for meg å få fram at du ikke trenger å være enig med meg. Som et symbol kan du gjerne kutte ut både juicen og pølsene om det passer deg og ditt mål bedre. Du kan telle både kalorier og karbohydrater. Ja, du kan til og med veie maten! Årsaken er at du og jeg kan ha ulikt formål med kostholdet. Mitt mål er å gå ned i vekt. Derfor kan jeg ta meg et glass juice, og til og med skeie ut med ei skive grovbrød om det er tomt for knekkebrød i skuffen. Jeg anbefaler det ikke for deg, men for meg fungerer det utmerket å eksperimentere og sjekke hva som funker og ikke. Du må finne ut hva som er best for deg, og det skal du få lov til uten å bli “halshugget” i ulike facebookgrupper av folk som er uenig i dine valg og tror de vet best.
 

Lukk øra, bruk fornuften og gi jernet! Da kommer du deg i mål se… <3
Jeg heier på deg!

FACEBOOK

 

4 kommentarer
  1. Hør Hør. Det er så sant. Det handler om en livsstilsENDRING, og da må man jo se på hvilken livsstil man hadde før slik at man kan endre på den! Jeg er helt på linje med deg – det er ikke poteten til middagen som gjorde at jeg la på meg, men sukkeret. Så jeg trener på å ikke på død og liv MÅTTE ha erstatninger for det søte hele tiden. Det er faktisk mulig å kose seg en fredagskveld med et glass vann, kos er ikke synonymt med å trøkke i seg hele veien.
   Og facebookgruppene trenger man å ta med en klype salt. Det blir så ekstremt, og det er så små marginer. Tror neppe en slik livstil fungerer i lengden. Vil heller få et bedre forhold til mat resten av livet, enn å gjøre alt “riktig” en kort periode.
   Takk for kjekk blogg. God lesning,

  2. Maj: Enig! Det store poenget mitt er at alle må finne ut av hva som funker for seg og sitt mål, uten at andre nødvendigvis må fortelle deg at det er feil:) Ønsker deg en fin kveld!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg