En sukkerfri himmel <3

-annonse

OMG! Om det finnes en sukkerfri himmel, så er jeg ganske sikker på at jeg befinner meg der akkurat nå!

Etter et halv år uten sukker, skulle en kanskje tro at jeg begynte å gå litt lei. Et halvt år er LENGE uten kaker og andre søtsaker, og aldri i min villeste fantasi hadde jeg i august trodd at jeg skulle holde ut så lenge som det jeg har gjort! Det er virkelig artig de gangene man klarer å lure andre, men ekstra festlig er det de gangene en klarer å lure seg selv. I 6 måneder har jeg lurt min egen kropp til å tro at den har fått det den har skreket så høylytt etter i alle år, uten at den har fått så mye som et gram. Jo, noen gram har det helt sikkert blitt sånn rent naturlig, men ikke bevisst fra min side. 

Jeg har aldri hatt noe mål om å bli en sunn fanatiker som kun spiser rent kjøtt og grønnsaker, ei heller å få bedre helse. Jeg har aldri hatt noen helseproblemer på grunn av kosten, bortsett fra tyngden av kilo på kilo som snek seg på på grunn av sukkermisbruk. Jeg har i grunnen aldri hatt så veldig usunt kosthold, og ikke har jeg spist for mye og for store porsjoner heller. Ikke røyker jeg og drikker gjør jeg kun en sjelden gang i festlig lag. Det var i august helt tydelig at det var sukkertrollet i godteri som var min last her i livet- om jeg kan kalle det det. Dette måtte bort!

Det var ikke med lystig sinn jeg gikk løs på denne reisen. 30kg er ikke akkurat smårusk, og jeg hadde allerede forsøkt så mange ganger før uten å lykkes. All veiing, måling, ikke ditt og ikke datt tok helt knekken på meg, og jeg rykket tilbake til start hver eneste gang. Kan du tenke deg noe så umotiverende? Jeg hadde nesten forsonet meg med at “livet var over”, i en alder av 36. Så var det ikke mulig å komme i trivselsvekt igjen da… Helt til….

Som jeg har fortalt før, så gikk søsteren min ned 20 kg før meg. Uvitende og dømmende som jeg var, synes jeg dette lavkarbogreiene hørtes ut som noe forferdelig tullball. Særlig det kom til å funke på meg… Så kom jeg som dere vet til et punkt, hvor jeg så et par bilder av meg selv… Huff! Det ene bildet har jeg spart på, og jeg skal se om jeg kan kvinne meg opp til å poste det den dagen jeg når det store målet mitt…Uansett, den dagen kom jeg fram til at nok var nok, og strenet inn i butikken for å handle inn til mitt nye lavkarboliv. Jeg rev med meg handlevognen og ringte søstera mi i fart! “Hallo? Nå skal jeg også gå ned i vekt, hva kan jeg kjøpe som hjelper!?” Joda, når jeg ser tilbake på denne sekvensen, så låt jeg nok tydelig desperat. Søstera mi som er vesentlig med rolig som vesen enn hva jeg er, anbefalte meg å kjøre hjem først, og legge en plan. Lurt! Men ikke så lett for den impulsive lillesøstera…hehe! Vel, jeg fulgte hennes råd og satt tilbake handlevognen og kjørte hjem. Vel hjemme ringte jeg henne opp igjen, denne gangen klar med penn og papir. 

Denne seansen med handlelisten minnet meg veldig om den gangen jeg skulle lære meg å strikke. Da jeg var godt i gang, mistet jeg to masker og holdt på å klikke i vinkel! Slik var det her også. Når jeg endelig trodde jeg var på riktig spor, så satte søstera mi på bremsen, og for en som meg som liker gass bedre enn brems, så ble det som å miste masker i strikketøyet uten å ha så mye som en liten mulighet til å rette det opp igjen. Godt storesøster er tålmodig sier jeg bare… 😉

Vendepunktet i handlelistesekvensen, ble da hun ba meg handle litt sukkerfritt godteri å ha på lur. “Hæ?! Er det lov?!” Som alt annet godteri var det jo ikke slik at dette var spesielt sunt, men for ikke å sprekke- skulle dette være et godt alternativ. Yes! Et godt råd var å ikke spise for mye om gangen, for da kunne jeg få noen luftige turer på toalettet… Dette rådet har jeg passet godt på i ettertid… 

Med full handleliste og friskt mot, kjørte jeg på nytt i butikken. Denne gangen var jeg så ivrig etter å komme i gang, at jeg var glad UP mest sannsynlig spiste lunsj akkurat da, hehe! Handlingen gikk så det suste, men en nedtur ventet da jeg kom til siste punktet på listen; Sukkerfritt godteri! Du verden som jeg gledet meg til å handle godteri uten dårlig samvittighet! Fortvilelsen kom krypende da jeg sakte men sikkert oppdaget hylle opp og hylle ned med godteri, men ikke et eneste sukkerfritt alternativ! Alså… Det er begrenset hvor entusiastisk man kan være av å tygge sukkerfrie pastiller liksom! For meg var ikke dette godteri i det hele tatt. Blæ! På nytt var det som å miste noen masker i strikketøyet, så jeg ringte min kloke søster på nytt. Gjetter på at hun var litt lei meg i den første perioden, men det er greit. Ho var veldig plagsom i tenårene ho også… Spesielt de gangene jeg ikke fikk være med inn på rommet da ho hadde guttebesøk…hehe! 

“Slapp av, Tine! Det finnes, du må bare vite hvor!” Etter denne setningen, startet min lavkarboreise med hell og lykke på min vei… Jeg vet… kjempeklissete, men jeg mener det! Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg har eksperimentert mye på kjøkkenet. Ikke bare har jeg lært meg å lage fantastisk god og sunn mat som kroppen antageligvis jubler etter å få, men i løpet av disse månedene vil jeg også si at jeg har blitt rimelig ekspert i å finne alternativer. Gode alternativer!

Det har aldri vært noe mål for meg å kutte ut godteri og kaker. Målet har vært å fjerne sukkeret for å gå ned i vekt. Hadde det ikke vært for alle de gode alternativene jeg selv har funnet på, og ikke minst alle de sukkerfrie produktene jeg har fått muligheten til å kjøpe, hadde jeg aldri i verden klart å gå ned nesten 24 kilo. Såpass godt kjenner jeg faktisk meg selv! Ved å kutte ut sukkeret har jeg kosa meg gjennom et halv år med vektnedgang, og slik skal det fortsette helt til jeg er i mål i juni. I juni skal jeg legge en ny plan, og det sier seg selv at jeg ikke kan legge om til gammelt kosthold uten at hele jobben jeg har lagt ned går til dundas. Gleder meg!

Nå er det helg, og jeg er ikke det minste redd for å sprekke. Ikke nå, og ikke fremover. Postkassa mi var i går nemlig fylt opp av en sukkerfri himmel, og framover nå skal jeg kose meg med en liten knupp nå og da for å finne mine nye favoritter. Det er ikke alle som bor i nærheten av hverken butikker eller utland som har disse produktene, og da kan SUKKERFRITT.NO være din reddende engel i nøden. Nettbutikken har per i dag Norges desidert største utvalg av sukkerfrie produkter, og med ca.200 produkter er det mulig for alle å få tak i sukkerfrie redninger. Ikke nødvendigvis for at du skal bli så forferdelig sunn, men kanskje du har som mål å redusere- eller kutte ut sukkerintaket totalt sånn som meg. 

Husk at om du går på lavkarbo, så kan du trekke fra polyoler/sukkeralkoholer (innholdsfortegnelsen) da dette er stoff som ikke blir tatt opp av kroppen. Står det f.eks. 90g karbohydrater og 89g polyoler (som på Lacreème jordbærsukkertøy), så ender du opp med kun 1g karbohydrater pr.100g vare. Se eksempler lenger ned på siden, og klikk deg inn på linken for å boltre deg i mye, MYE mer 🙂

SUKKERFRITT.NO

 

FACEBOOK

 

Lacreème, søte  jordbærsukkertøy: 0,5g karbohydrater!

Gum Drops (minner om seigmenn): 0g karbohydrater!

Cremi Toffee (bedre enn Werther`s orginal spør du meg): 1,4g karbohydrater

 

 

4 kommentarer
  1. Å herremin…så lang tid uten sukker og kaker?? Det er virkelig kjempe bra. Skulle virkelig klart det selv. Så inerresant med hjemmesiden for sukkerfritt snop. Der skal jeg ta meg en tur innom. Ha en kjempe fin helg<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg