Lavkarbo Sjokoladekake <3

I`m in heaven!!!! Endelig er ble det julaften, bursdag og påaskeaften på en gang. Etter 6 måneder med sjokoladekakesavn, har jeg ENDELIG funnet oppskriften med stor lavkarbo-O! Yes! Yes! Yes! Denne MÅ du prøve, i hvertfall om du elsker sjokoladekake like høyt som meg <3

 

 

Hver 6.uke samles fem venninner som er spredt rundt i Østfold. I går gikk turen til Sarpsborg, og overrasket som jeg ble, hadde kveldens vertinne laget lavkarbokake. Gjett om jeg ble glad! Har jo egentlig blitt vant til å sette tilbake asjetten like ren, men i går var det altså muligheter for dessert. Hurra! Kaka var såpass god, at jeg tok med meg inspirasjonen hjem til Ørje, gjorde et par, endringer- og DER var den! (PS!Det skal nevnes at vertinnen hadde hentet oppskriften fra bloggen “bareholm.no“, og glad er jeg for det! Hun har forresten kjempemange flotte oppskrifter om du ønsker inspirasjon fra flere hold).

Denne kaka går det fint an å spise uten fyll, men søtmonster som jeg er så bestemte jeg meg fort for å prøve å finne opp en sjokoladekrem som kunne erstatte høykarbovarianten i størst mulig grad… Herlighet… Jeg kommer seriøst til å forspise meg. Nyyydelig, er vel riktig ord å bruke…

Jeg har ikke regnet ut hvor mange karbohydrater det er i hele kaka, rett og slett fordi jeg ikke teller selv. Pynten derimot er helt karbofri og smaker kjempegodt! Prøv og NYT:)

Til bunnen trenger du:

6 eggehviter

6 eggeplommer

250g lys, sukkerfri sjokolade

1ts vaniljeekstrakt

3ss tagatesse

 

 

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Del opp sjokoladen og smelt i microovnen.

Bland inn vaniljeelstrakt i sjokoladen.

Skill eggene.

Bland sjokoladen med eggeplommene. Det gjør ingenting om det klumper seg litt.

Stivpisk eggehviten og tagatesse.

Bland litt av eggehviten med sjokoladen.

Bland så i resten av eggehviten. Jeg brukte kjøkkenmaskinen på middel hastighet og det funket bra.

Smør en springform (24cm i diameter brukte jeg) med smør og bruk bakepapir i bunnen.

Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter.

 

 

 

Til sjokoladekremen trenger du:

100g romtemperert meierismør

100g lys, sukkerfri sjokolade

1 ss tagatesse

1/2 ts vaniljeekstrakt

1/2 dl kremfløte

1ts kakao

1 eggeplomme

Pynt: DeBron gum drops (0g karbohydrater)

 

Slik får du til smørkremen:

Smelt sjokolade sammen med fløte og vaniljeekstrakt i en liten kjele på svak varme.

Pisk smør og tagatesse i kjøkkenmaskin.

Ha i kakao. Ta i mer enn 1ts om du ønsker det, men jeg ville ikke ha den så sterk.

Bland sjokoladeblandingen med smørkremen.

Pisk inn eggeplommen til slutt.

Smør over avkjølt kake. 

Pynt med sukkkertopper eller noe annet du har lyst på.

Pssst! Ønsker du pynt på sidene, kan du lage dobbel porsjon:)
 


Ønsker du flere kakeoppskrifter kan du gjerne ta en titt på DENNE siden, og om du har lyst er du hjertelig velkommen til å følge meg på FACEBOOK <3

 

 

 

 

25 kommentarer
    1. Bjørg: Ja, denne her har reddet livet mitt i dag tror jeg;) Haha! Vaniljeekstrakt fås kjøpt i de fleste dagligvarebutikker tror jeg. En liten, brun flaske:)

    2. Så herlig å lese at du likte kaken så godt 🙂 Moro å vite at oppskriftene mine faller i smak og blir brukt 🙂 Gratulerer med flott 30-ukers resultat, forresten! Du har vært utrolig flink!

    3. Hey! Hvor får jeg tak i cloetta?? Noen sier kiwi, men ingen kiwibutikker jeg har vært på, har den😳
      Kaka ser bare rågod ut😍😍😍😜😜

    4. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå;)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    5. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå;)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    6. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå;)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    7. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå;)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    8. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå:)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    9. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå:)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    10. Frøken Holm: Tusen takk for det! Veldig gøy når endring av kosthold gir så store, viktige resultater. Litt igjen, men det skal gå:)
      Ja, kaka di var kjempegod! Håper du synes det var greit at jeg linket til deg. Du har så mange gode oppskrifter som mange kan ha glede av:)
      En fin lørdag til deg!

    11. Anonym: Det er stor forskjell på hvilke butikker som tar den inn. Selv handler jeg i Sverige til under halv pris, men så bor jeg også rett ved svenskegrensen. Må jeg kjøpe den i Norge, så har de den på Kiwi her. Noen nevner også Bunnpris og Rema. Lykke til o sjokoladejakten! 🙂

    12. Frøken Holm:
      Tusen takk for det! Det er jo litt igjen, men det skal gå:)
      Kaken var fantastisk, jeg måtte bare gjøre den litt søtere. Det er jo det som er så gøy med baking og matlaging, at man kam mikse og trikse ut i fra hva en liker best. Håper du synes det var greit at jeg linket til bloggen din, det er jo tross alt din kake i utgangspunktet, og mange har stor glede av dine lekre oppskrifter!
      Håper du får en fin lørdag:)

    13. Anita: Hei! Det er jeg ikke sikker på, for har ikke brukt Natrena. Brukte tagatesse for at kaken skulle bli søtere, så gjetter på at man kan bruke ulik søtning her:)

    14. Er det ikke sukker i den sjokoladen du bruker??Hvor selges den???Så veldig god ut vil prøve å bake den..

    15. Spennende oppskrift, jeg eeeelsker sjokoladekake ❤ Jeg har ikke vaniljeekstrakt, kan det byttes ut med f.eks. vaniljepulver? Skulle gjerne bakt i morgen, søndag 🤔

    16. Kari Elise: Nei, den er sukkerfri og veldig god! Hvilke butikker som selger den varierer veldig fra sted til sted, men både Kiwi, Rema og Bunnpris selger den. Under halv pris i Sverige da:)

    17. Hei! Kan man bruke mørk sjokolade tror du? 87%? (vet den har litt sukker, men det går fint) Får ikke tak i sukkerfri melkesjokolade..

    18. Hei! Den såg veldig god ut! Korleis smakar den dagen etter/ kan den lagast dagen før ein skal bruke den? ☺️

    19. Kan de som er på keto-dietten spise denne kaken? Ser på næringsinnhold at den melkesjokoladen inneholder rundt 13g (per 100) karbohydrater selv om den er sukkerfri. Når man går på denne dietten skal man holde seg på ca 20g karbohydrater om dagen :O denne kaken ser vanvittig god ut 😍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg