Lavkarbo Calzone <3

Etter å ha småspist av den fantastiske sjokoladekaken et halvt døgn nå, skrek magen etter litt ordentlig mat. Siden det tross alt er lørdag, var det dags å lage noe ekstra godt. Alle som har spist lavkarbopizza, vet at det ikke er noen som helst grunn til å klage. Fyllet er jo stort sett det samme som høykarbovarianten, det er bare bunnen som lages på litt annet vis.

I dag ønsket jeg å teste ut innbakt pizza, for å se om denne oppskriften rett og slett kunne duge til et slikt formål. Det gjorde den! Deigen ble helt fantastisk god, og fremgangsmåten er så enkel at absolutt ALLE kan klare det!Så- om ikke lørdagsmenyen er i boks enda, så kan du jo prøve deg på denne.  Tror ikke du vil angre nemlig;)

PS! Frister ikke denne, finnes det mange andre middagstips på DENNE siden. Følg meg gjerne på FACEBOOK for enda flere oppdateringer:)

God lørdag til deg!

 

 

Til deigen trenger du (2 porsjoner):

200g revet mozarella

1 egg

0,5dl mandelmel

 

Gjør slik:

Smelt osten på middels varme i microen. Tja… ca.1-1,5 minutt. Følg med så den blir såpass smeltet at den blir en hel ostemasse.

Mens osten smelter, visper du egget med en gaffel, og måler opp melet. 

Ta ut osten av microen, og bland inn egg og mel.

Deigen er klar, og du vil oppleve at den er litt klissete.

Smør derfor et ark bakepapir med litt olje, og legg deigen på.

Dekk deigen med plastfolie, og bruk hendene til å trykke den ut til en mellomstor sirkel. Jeg lagde en stor, men det er jo ingenting i veien for å lage flere små. Det skal jeg gjøre neste gang, for dette må jo være super lunsj å ha med seg på jobben!

 

 

Fyll:

Ha på ønsket pizzasaus og fyll. I dag tømte jeg kjøleskapet før jeg skal handle på mandag, så slik ble det hos meg:

– Ketchup

– Kjøttdeig

– Kokt skinke

– Gul paprika

– Løk

– Salt, pepper og pizzakrydder.

Brett pizzaen i to og klem sammen kantene med en gaffel. Stek den innbakte pizzaen på 225 grader i ca.15-20 minutter. Følg med, den skal være gyllen og litt sprø på toppen.

Enkelt, men funket aldeles utmerket!! Gjør den til din, og jeg er helt sikker på at lørdagskvelden blir mye bedre enn du først hadde tenkt:)

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg