Lavkarbo Himmelkake <3

Reklame | Sukkerfritt.no

O`himmel! Kunne jo ikke døpe denne selvkomponerte kaka for annet enn “himmelkake”, for det er nettopp både hva den ser ut- og smaker som…..Blandingen av det søte som møter et hint av den syrlige ostekremen… Himmel!!

I morgen skal jeg i konfirmasjon, og fikk i oppdrag å lage en oreokake. Det er jo en smal sak, så gikk på oppgaven med liv og lyst. Midt i prosessen begynte det hele å bli litt demotiverende, for der stod jeg og lagde DEN gode kaka som jeg IKKE skulle spise! Jaja… “Alt for konfirmanten” tenkte jeg, og fortsatte med baksten. Heldigvis har jeg noen lyspunkter i intelligensen sånn innimellom, så mens jeg stod der å smurte på denne ostekremen kom jeg på den lysende idè at jeg kunne prøve meg på å lage en lignende kake! Lavkarbotvillingen! Det måtte bli en toegget tvilling, for jeg orket ikke tanken på å lage hjemmelaget oreokjeks akkurat i dag.  En toegget variant med flere av de samme elementene- ja det skulle bli perfekt!

Flaks at jeg skulle glimte til akkurat i dag, for FY SØREN så god den ble!! Kaka er helt fri for sukker og mel, så om det skulle passe for deg og ditt kosthold så vil jeg på det varmeste anbefale deg å prøve`n. Inspirasjon til bunnen har jeg som før nevnt hentet fra bloggen bareholm.no, men resten har jeg altså komponert selv ut i fra egne smaksløker;)
Lag den en dag du ikke har så mange andre planer, for den tar litt tid. Jeg har jo som dere vet aldri tid til å vente på noe, så det skulle ikke forundre meg om konsistensen og smaken blir ENDA bedre i morgen, da kaka får “satt seg” litt.

Flere og flere får øynene opp for de sukkerfrie variantene, og lurer på hvor jeg kjøper de ulike ingrediensene. På SUKKERFRITT.NO får du tak i den lyse- og mørke melkesjokoladen fra Cloetta som jeg personlig synes er den aller beste. Den er best å spise og best i bakverk. I tillegg får du tak i sukrinmelis, annen alternativ søtning og mye annet digg som du kanskje ikke vet finnes før du har besøkt nettsiden

Nyt synet- og gjerne også smaken om du vil prøve deg på min egenkomponerte “Himmelkake”… <3
 

 

Til bunnen trenger du:

6 eggehviter

6 eggeplommer

250g lys, sukkerfri sjokolade

1ts vaniljeekstrakt

3ss tagatesse

 

Gjør slik:

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Del opp sjokoladen og smelt i microovnen.

Bland inn vaniljeelstrakt i sjokoladen.

Skill eggene.

Bland sjokoladen med eggeplommene. Det gjør ingenting om det klumper seg litt.

Stivpisk eggehviten og tagatesse.

Bland litt av eggehviten med sjokoladen.

Bland så i resten av eggehviten. Jeg brukte kjøkkenmaskinen på middel hastighet og det funket bra.

Smør en springform (24cm i diameter brukte jeg) med smør og bruk bakepapir i bunnen.

Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 25 minutter.

Ta kaken ut, la den stå i forma, og avkjøl helt.

 

 

Ostekrem:

200 g kremost 

4 ss sukrin melis

1 ss tagatesse

2 dl kremfløte

 

Gjør slik:

Stivpisk fløten til krem og ha det i en annen bolle.

Pisk kremost sammen med melis og tagatesse. 

Vend inn kremen så det blir en luftig ostemasse.

Smør 2/3 av ostekremen over den avkjølte kaka. Spar resten i kjøleskapet…

Sett kaken kaldt en god stund, eller la den få en rask tur i fryseren før neste lag påsmøres.

 

Sjokolademousse:

70g mørk, sukkerfri sjokolade

1 eggeplomme

1 eggehvite

1 helt egg

1,5 dl kremfløte

 

Gjør slik:

Smelt sjokoladen i microen eller i en kjele.

Skill 1 egg.

Pisk eggehviten stiv og ha dette i en bolle for seg.

Pisk fløten til krem

Når sjokoladen har smeltet, visp inn det hele egget først. Dette kan du gjøre for hånd.

Visp inn eggeplommen.

Vend forsiktig inn eggehviten.

Vend inn kremen til slutt.

Smør på den avkjølte kaken.

Avkjøl

Smør på resten av ostekremen og riv over litt sukkerfri sjokolade til slutt…

 

Flere lavkarbokaker finner du HER, og om du ikke allerede følger meg på FACEBOOK er du hjertelig velkommen til å gjøre det:)

 

 

 

Denne sukkerfrie sjokoladen er den desidert beste spør du meg…. Kjøp den HER 🙂

Siste innlegg