Lavkarbo Pavlovatårn <3

Ingen mai uten Pavlova, ingen Pavlova uten en lavkarbovariant!
I går feiret vi barnebursdag med langpannekake og full fest i det fri, og i dag blir det tradisjonen tro familieselskap på verandaen.

Været blir som vi fortjener`t. Med sol på himmelen og kjøtt på grillen, blir det blant annet et  friskt og herlig lavkarbopavlovatårn til dessert. Hehe! Veldig langt ord, som fortjener litt oppmerksomhet her på bloggen. Ikke bare SER det fantastisk godt ut, men smaken gjør det verdt å rope høyt både for Niklas og 17.mai og alle andre som fortjener`t- både en, to og tre ganger. Hurra for denne superenkle, seige oppskriften, helt fri for sukker!!

Vaniljekrem har jeg lenge gått og fundert på om jeg skal lage, men med en smule for dårlig tid, ble det juksevarianten denne gangen. En juksevariant jeg må si meg meget godt fornøyd med;) Nydelig ble den!

 


 

Til marengsen trenger du:

 

6 romtempererte eggehviter

2 dl tagatesse (se bilde lenger ned på siden)

1 ts vaniljeekstrakt

Til vaniljekremen trenger du:

3dl kremfløte

10 ss zero vaniljesaus

 

Pynt:

Jordbær

Blåbær

Sukkerfri cloettasjokolade (kan sløyfes selvsagt)

 

 

Marengstopper/marengsbunn (velg selv):

Sett ovnen på 100 grader.

Stivpisk eggehvite, tagatesse og vaniljeessens i ca.10 minutter.

Ha massen i en liten brødpose og klipp et hull på ca. 1 cm i hjørnet. 

Klem ut former som ligner små kanelsnurrer, gjerne i litt ulik størrelse. Dette blir kakestykkene senere.

Stek på nederste rille i ca.2 timer. 

Avkjøl, gjerne over natten.

 

Vaniljekrem:

Stivpisk kremfløte og tagatesse (kan sløyfes).

Ha i vaniljesaus.

 

 

 

 

“Montering”

Marengsen blir som sagt veldig seig og god, så det blir litt klebrig når du skal montere den. Blir det noen merker på marengsen gjør ikke det noen verdens ting, for snart skal det jo vaniljekrem over og da synes det ikke lenger.

Her kan du jo selvsagt la kreativiteten blomstre, men siden jeg ikke er spesielt kreativ så ble det 4 i bunnen som du ser over her. Deretter smurte jeg på et passe tykt lag med vaniljekrem, før jeg bygde på med nok et lag marengs. Slik fortsatte jeg til alt var brukt opp.

Til slutt pyntet jeg med jordbær, blåbær og litt sukkerfri sjokolade, men pynten er jo helt opp til deg selv. Det er noe med det røde og blå mot det hvite nå i mai, så sånn ble den her hos meg. Smaken var nyyydelig, og om du serverer denne til høykarbospisende vil du nok lure mange;)

TIPS! Ta gjerne vare på litt pynt i skåler, slik at kakestykkene nedover i tårnet kan bli frisket opp litt på asjetten 😉

Nyt og en GOD mai til deg <3

 

Likte du denne oppskriften? Flere sukkerfrie kakeoppskrifter finner du HER!

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere oppdateringer <3

 

 

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg