Hurra for en lang sommer- MED lesing!!

Reklame | https://kickerz.no/

Det er 19 skoledager igjen, før en laaaang sommerferie venter våre små håpefulle. En lang sommer som forhåpentligvis skal fylles med massevis av gode sommerminner, som vennskap, sol, bading, familie og gode opplevelser. Tenk 8 uker skal fylles, uten å ofre skolen så mye som en tanke! Herlig!

De fleste unger begynner å bli slitne og klare for et godt avbrekk nå. Et langt, velfortjent et. Men så er det jo bare sånn da… at 8 uker uten skole, betyr som med alt annet man driver med, 8 uker uten trening. 8 uker uten fotball, betyr 8 uker uten kondisjon- teknikk- og skuddtrening. 8 uker uten skole betyr en haug med lykkelige unger, men også 8 uker uten lesetrening. Ikke det at man glemmer å lese på de ukene, men undersøkelser har vist at de barna som faktisk holder lesingen igang i sommerferien, øker leseferdighetene og finner mer glede i å lese. Vinn-vinn. Er vi ikke sånn vi mennesker da, at når vi kan gjøre ting fordi vi har lyst, så blir det mye mer motiverende enn om vi blir tvunget til det. Lekser er kjedelig fordi man blir fortalt hva man skal lese, men kan man lese valgfri litteratur  i hengekøya, på trampolina eller i skyggen på stranda, så blir motivasjonen raskt en annen med en gang.

Om 2 dager, altså den 1.juni, braker “SOMMERLES 2018” i gang. Skolen til barna mine ble den beste skolen i Østfold fylke for to år siden, men plassering høyt opp på listen også i fjor. “Sommerles” er en lesekampanje for å motivere barn fra 1.-8. klasse  å holde lesingen igang i de ukene de ikke er på skolen, og for å gjøre det har de laget et fantastisk opplegg for registrering av bøker på nett. Barna registrerer seg på www.sommerles.no, leser eller blir lest for (lydbøker er også lov), registrerer bøkene på nettsiden og oppnår poeng etter sitt aldersnivå. Etterhvert som poengsummen øker kommer man også opp i levels, og får samtidig trofèer på nett underveis. Ved oppnåelse av level 10, 20 og 30 kan barna oppsøke sitt lokale bibliotek og få velge blant kjempefine premier. Noen skoler, vår blant annet, har også en samling for alle deltagerne ved skolestart, hvor det blir trekning av enda flere premier for den supre  leseinnsatsen. 

 

“Konkurransen” gjelder for de som starter i 1.klasse til høsten, og gjett om jeg har en som er glad for det!? Kristian er superklar for årets “Sommerles”, og det skulle ikke forundre meg om det knekkes en lesekode eller to i løpet av sommeren;) Martine og Niklas har også vært flinke til å rydde tid til lesing de andre årene “sommerles” har vært, så når pakkene fra “KICKERZ” og “GIRLIT” ventet i postkassen i dag, var det bare å kaste seg over bøkene med en gang.

 

Skal man finne gleden i å lese, er det som vi alle vet superviktig å finne bøker som er tilpasset oss, vår egen alder og ikke minst våre egne interesser. For gutta mine som elsker fotball, ble det stjerner i øya da de åpnet pakken og fikk se innholdet. Alt fra fotballkort, treningsbag, fotballblad, skojern, lesebok og egen treningsdagbok- gjorde ettermiddagen fullkommen her hos oss i hvert fall! For Martine som er ekstra glad i dyr, var det superstas å motta både blad, bok, bamse, plakat, nøkkelring og kortstokk- og det selv om det er 21 dager igjen til bursdag! Hehe! Lesebøkene passet midt i blinken, og blir nok de første som registreres på sommerles.no i år.

Har du fotballbarn som meg, kan du jo gå inn på www.kickerz.no og bestille en prøvepakke. Har du jenter med sans for jente- og dyreting, kan du besøke siden www.girlit.no og gjøre det samme. Det er ingen krav til kjøp og du betaler kun porto for prøvepakken. 

Hurra for en lang skoleferie- MED lesing!! 😉

Følf oss på FACEBOOK <3

 

 

 

 

 

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg