Het potet

Nok en festlig lek som vil skape mye latter og glede i sofaen eller klasserommet:)

Forberedelser: Fyll opp en søppelsekk halvfull med ulike klær og tilbehør.  F.eks.: Bikini, hatt, slips, sko, skjorte, hårbånd, boxershorts, fotballdrakt, forkle, BH, caps osv…

Slik gjør du:

Sett på litt kul musikk og forklar leken som følger: Når musikken starter, skal sekken sendes rundt med klokka. (Deltagerne vet ikke hva som er oppi sekken av utstyr, så tro meg… dette kommer til å skje raskt… ). Når musikken stanser må personen som har sekken ta hånda oppi og ta det første plagget/tilbehøret h*n tar på og ta det på seg på utsiden av sine egne klær. Musikken starter igjen og sekken sendes/kastes (mest sannsynlig) videre rundt, da ingen egentlig vil ha sekken… hehe! 
PS! Det er lov til å jukse litt med musikken for å fordele plaggene….

Leken er slutt når det ikke er flere plagg igjen i sekken:) 

5 gode grunner til IKKE å ha med barna i matbutikken!!

Det kan godt hende at akkurat du har sånne veloppdragne, forsiktige barn som går som perler på en snor og gjør alt de får beskjed om da dere er ute blant folk. I såfall, glem denne listen. Har du barn som meg, og spesielt da kanskje gutter med stor G, så ta en titt under her og se 5 gode grunner til å la de bli hjemme i stedet ;):

 1. Det blir ALLTID dyrere enn om de ikke hadde vært med. «Om dere oppfører dere fint, så?.» Ja, de fleste har vel vært gjennom den frasen?
 2. Du blir garantert mer stresset, fordi du er redd for alle produktene som kan rase ned fra hyllene. «Ikke røre!!»
 3. Du vil ikke klare å følge handlelisten, fordi du som ansvarsfull mor MÅ følge med på hva gutta krutt holder på med, og det er jo ikke rent lite? «Ikke noe racerløp med vogna gutter- vi er i en BUTIKK!!»
 4. Du kommer mest sannsynlig til å føle alle de andre kundenes øyne i ryggen.  «Den sure mora med de uoppdragne barna. Har sikkert aldri fortalt ungene sine hvordan de skal oppføre seg?»
 5. Du blir sur. På deg selv, fordi du NÅ kommer på at du jo hadde LOVET deg selv forrige gang å aldri gå i den samme fellen igjen. Haha!

Men ta det med ro. Neste gang du er alene i matbutikken, ta deg tid til å se deg rundt. Det er fascinerende å følge med på alle de andre som da har med seg barn i butikken. Da kan du humre og le for deg selv, og observere at vi foreldre er akkurat like, alle sammen <3

 

Vroooooooom!

En fartsfylt, enkel lek for barn, som ikke krever airbags! Perfekt for barn som liker biler:) Litt det samme prinsippet som klappeleken.

Barna sitter på runpa i en ring på gulvet/på stoler og later som om de holder i et bilratt. De må ha mulighet til å strekke fram beina.

På klarsignal fra aktivitetsleder, starter en av barna leken ved å vri “rattet” til høyre eller venstre og si “Vroooom!” slik at det høres ut som en bil. Nestemann gjør det samme, om må forsette i den samme retningen som førstemann valgte.

Når et av barna strekker fram beinet og lager en skillelig “bremselyd” med stemmen, snur retningen motsatt vei.

Slik er det bare å gasse på:) Den som gasser når det ikke er sin tur, eller ikke følger med når noen bremser, er ute

Vrooooom!!!!

Og du? For all del prøv denne på noen voksne også😄

 

Ballongsisten

En klassiker som blir like morsom hver gang!
Blås opp ballonger og knyt på hyssing før bursdagen starter, så er det bare å kjøre i gang når det måtte passe!

Utstyr: Ballonger og hyssing.

Alle barna får en ballong som de knyter rundt ankelen. Bursdagsbarnet, eller en annen som melder seg frivillig kan stare å “ha`n”. Med hendene på ryggen skal alle nå forsøke å forsvare sin ballong fra å sprekkes! De som får ødelagt sin ballong har`n  også. (

Den siste som står igjen med hel ballong er vinneren og fortjener en liten premie:)

 

INGEN sommerfest uten denne “velkomstdrinken”!!

Endelig er sommeren her for alvor! Gradene kryper stadig oppover på gradestokken og familie og venner samer seg på stranda eller rundt grillen for hyggelige sammenkomster, utover sene sommerkvelder. 

Går du med planer om en sommerfest i hagen kanskje, og lurer på hva du skal servere som “velkomstdrink”? Ingen sommerfest hos meg i hvertfall uten denne:

Du trenger:
1 stor melon skjæres i trekanter, gjerne med kanten på som på bildet.
Ca. 5 dl vodka.

Slik gjør du:
Legg melonbitene i en stor bolle, gjerne en bolle med tett lokk. Skal den serveres på kvelden, ville jeg ordnet dette minst 3-4 timer før servering. 

Hell over vodkaen, og vend ved stadige mellomrom på bollen slik at vodkaen sprer seg rundt i melonverdenen og trekker seg godt inn. Bytt gjerne også plass på de bitene som ligger i bunnen, men vær forsiktig så de ikke ryker. 

Når gjestene kommer kan melonen serveres, og jeg lover deg at ingen har spist bedre melon NOEN gang! 😉 Bollen kan gå rundt og rundt utover kvelden, og om noen er glade i en shot, ja så vel bekomme når melonen er borte! PS! Kjøremelon serveres selvfølgelig også som et alternativ.

PS! Alkohol som dette og barn er er dårlig kombinasjon. Altså, til voksenfesten!

Lykke til og legg gjerne igjen en kommentar om hvordan “velkomstdrinken” ble mottatt:)

 

Blomstertyver i hagen

Det er så forferdelig mye jeg ikke kan her i verden! 
Jeg kan ikke strikke,
jeg kan ikke sy,
jeg kan ikke huske å bestille pass før det er for sent,

jeg  kan ikke huske klesvaska i vaskemaskinen før etter tredje vask, +++
og jeg klarer ikke å holde liv i en eneste blomst.

Ikke eneste blomst overlever her hos meg! Jeg har så elendige, grønne fingre at jeg nesten kunne laget en komedie av den saken. I sommer har jeg kun kjøpt en, EN blomst, og den ser jeg nå har takket for seg… Den som alle de andre…Ganske merkverdig er det derfor at jeg i år, helt ut av det blå, har tidenes blomsterbedd utenfor huset! Ikke aner jeg hva blomstene heter eller hvor de har kommet fra, men FOR noen blomster!! De må være den minst kravstore arten i den norske floraen, for hvorfor i all verden trives disse her hos meg?? Ikke får de vann, ikke gjødsel, ikke har jeg luket, INGENTING! Det eneste dette beddet har vært brukt til, er som en graveplass for ungene for å finne mark til fisket!!

I dag fikk vi hyg​gelig besøk, og hva skjer?? Gjesten finner fram spade i garasjen og begynner å ta for seg av disse blomstene som visstnok kalles stauder!! For et kompliment, for en totalt inkompetent gartner som meg selv;-)

Kan noen fortelle meg hva disse blomstene heter og hvordan dette har skjedd? Jeg har bodd her i 10 år og ALDRI om det har sett slik ut! 🙂

 

Kims (godtepose) lek

Barnebursdag! Om du planlegger å ha godteposer til barna i bursdagen, kan dette være en morsom måte å dele de ut på:)
Krever litt klipp og lim på forhånd, men ungene vil digge det:)

Finn fram noen gamle tegneserier, eller print ut bilder av tegneseriefigurer/dyr/fotballspillere….
Finn et tema som bursdagsbarnet er glad i, det er det beste.)

Lim figurene på godteposene og legg alle posene på et bord så alle barna kan se de.
La barna få studere bildene en stund, før du ber alle snu seg. Nå tar du bort en av posene og ber barna snu seg tilbake igjen.

Det barnet som først snur seg, får får den første posen (altså den du tok bort)!

For å unngå at en står igjen alene til slutt, kan du f.eks ta bort de 3 siste posene på likt. DA husker de det i hvertfall! 😉
Be de si navnet på et bilde hver f.eks.

 

Æsj! Hva er det jeg tar på??!

Til denne leken trenger du et skjerf og ulike typer matvarer og gjenstander.

Bestem hvor mange som skal være med på leken, ut i fra hva slags type fest du arrangerer. Er det en skoleklasse, vil nok mest sannsynlig alle elevene være med. Er det i et utrikningslag eller bursdagslag kan f.eks kun hovedpersonen delta. Eventuelt kan du be om frivillige, som alle går ut på gangen før leken starter. Resten blir igjen og varmer opp til en god latter;)

En deltaker av gangen får bind for øynene. Den som leder leken legger fram en del matvarer eller andre ting på ett bord. Legg tingene rett på bordet eller i boller. Her kan man godt skjære opp frukt og annet slik at vil kjennes litt ekkelt ut å ta på. Den som har bind for øynene skal ta på matvarene og gjette hva den tar på. De får ett poeng for hvert riktige svar. Den deltakeren som får flest poeng til slutt har vunnet!  Aktivitetsleder noterer poengene til alle deltagerne.

Forslag til matvarer/ting:

 • Kokt ris
 • Kiwi
 • Appelsinbåt uten skall
 • Garnnøste
 • Lekeedderkopp
 • Gelè/sjokoladepudding
 • Sukker
 • Kefir
 • Kjøttkake
 • Druer
 • Bamse
 • En levende hånd (fra en av de andre deltagerne…) Kjempevemmelig for den som ikke vet hva h*n tar på!)

Bruk fantasien:-)

 

Ballongslipp!

Var på et supervellykket idrettsarrangement i helgen og fikk med meg tre overbegeistrede barn hjem. Tenkte å dele en av aktivitetene de hadde der, som kan brukes i bursdag på jobbfest, utdrikningslag, i klasserommet, ja strengt tatt alle arrangementer hvor det kommer en del folk😊

Du trenger:

– En haug med ballonger

– Et nett, f.eks et fiskegarn eller noe annet som kan holde ballongene oppe under taket

– Hyssing

– Loddbok

– Premier tilpasset gjestene

Slik gjør du:

Riv av riktig antall lodd i forhold til hvor mange premier du skal gi bort. Putt vinnerloddene inne i hver sin ballong, eventuelt putt ett lodd i hver ballong.

Blås opp ballongene og legg de i nettet. Heis så nettet og fest det i taket i passe høyde.

På nedtelling slippes ballongene med og gjestenes oppgave er nå å fange en og en ballong for så å sprekke de og finne loddene som har gjemt seg i ballongene.

Velger du å kun legge et begrenset antall lodd i ballongene, vil gjestene bli mye mer gira på å sprekke ballongene, noe som igjen betyr mer action i leken😊

Når alle loddene er funnet, blir det trekking av gevinster. Bruk fantasien og velg premier som passer eventen, aldersgruppen og type gjester.

Etter arrangementet, er det et stort ønske om ballongslipp i neste barnebursdag her i familien i hvertfall😉

 

Blindfolded drawing challenge!

Enkel og morsom lek som passer glimrende i barnebursdagen, festen, eller som en pauselek i klasserommet. 

Du trenger:

– Blanke ark
– Blyanter
– Skjerf, pannebånd eller lignende til å binde for øynene.

På klarsignal skal alle deltagerne tegne et selvportrett i blinde. Husk! Denne leken blir ikke morsom dersom noen jukser, så minn deltagerne på det:) Lederen bestemmer om kun ansikt eller hel kropp skal tegnes. Som annen variasjon, kan leder bestemme noe helt annet som skal tegnes. Veldig artig også på et forspill for voksne;)

Veldig morsomt med gevinster til denne leken!