Aktiv og passiv feiring!

Flere av dere har tatt kontakt og lurt på hvordan -10 kilosfeiringeb skal foregå, så tenkte jeg skulle fortelle litt om akkurat den:)

Det er en kjensgjerning at vi mammaer fungerer aller best, når barna våre har det bra. Derfor har jeg i skrivende stund tatt med meg mine to eldste pluss et bonusvenninnebarn på badeland, så her er det plasking på høyt nivå, mens ho mor slapper av. At ungene har det bra, er i utgangspunktet feiring nok for meg😊

"Ikke røre, ikke røre…." 😅

Minstemann stod opp kl.4 på morgenen i dag for å være med pappa på sin aller første jakttur helt alene, så han fikk lov til å være hjemme så kvelden kunne komme litt tidligere. Endelig "stor gutt"! 😉

Men så var det meg da…. Var en tur i butikken og handlet mat i stad, og tenkte litt over at i dag, skulle det bli en middag etter MIN smak, fordi jeg har fortjent det…. Kjøttdeig med chunky salsa, salat, fetaost, creme fraiche og hjemmelagede osteships er en favoritt om dagen, så da ble det det. For ikke å glemme med et stooort glass Pepsi Max til😉

I kveld er det premiere på "Sinnasnekker'n" og den vil jeg jo ikke gå glipp av kan du si… med "Sinnasnekker'n" litt bacongull, peanøtter, Pepsi Max, sofa, pledd og fyr i ovnen- og feiringen blir komplett! 😅

Fram til det, hygger jeg meg i støyen på badeland, med beina høyt og senkede skuldre.

Ha en finfin kveld! ❤

Lavkarbo – Dag 29: Blir det -10 kilosfeiring i dag tro? ;-)

Det er torsdag, og dere som har fulgt meg noen uker vet godt hva det betyr. Ingen vei utenom! 

Det har vært et spennende prosjekt så lang, og jeg hadde aldri trudd jeg ville klare det så lenge (i den grad  4 uker kan regnes som lenge…) For meg er det ihvertfall lenge, for jeg har aldri tidligere klart det. Ikke engang for en helg. Nå har jeg ved hjelp av stålvilje og full kontroll greid det jeg hadde bestemt meg for. Jeg skulle gi det et forsøk, og jeg er stolt over at jeg etter lang tid endelig synes det er greit å tenke at selv om jeg har tre unger og hverdagen går hurrameirundt, så er det lov å tenke litt på seg selv. Du burde prøve, det er viktig …;)

Jeg har fått noen “påtvungne” dager hjemme fra jobb, med klar beskjed om hva jeg skal bruke tiden min på for å komme raskt tilbake igjen. Er ganske flink til å gjøre det jeg får beskjed om, så da gjør jeg nettopp det. I have homework to do!

Igjen, tusen takk til deg som følger med, det motiverer og forplikter i massevis <3

Oooops! Nå holdt jeg jo helt på å glemme å fortelle deg om dagens resultater;) Var skeptisk, for av erfaring (og jeg snakker av erfaring altså…) så vet jeg at etter 2 eller 3 uker ned, så kommer det alltid en opp. Så feil kan man ta!

Er så uuuutrolig fornøyd, for dagens dom lød 1,5kg neeed!!! Herlig!!! 1,5 kg ned betyr i enkle ord at i kveld kan jeg ha 10 kilosfest og klappe meg selv på skulderen og si “Tine, hvorfor i huleste har du ikke gjort dette før?!” Haha! Har på fire uker med lavkarbomat gått ned like mye jeg brukte et halvt år på i forkant…. Hurra!

Oppsummert etter uke 4, ser det nå slik ut:

Siste halvår: -5,3kg (uten lavkarbo)
Uke 1: -1,6 kg
Uke 2: -1,2 kg
Uke 3: -0,9 kg

Uke 4: -1,5 kg      
            =
-10,5kg (-5,2kg med lavkarbokostkohld)!
Igjen til målet: 19,5kg

Første delmål er nådd!! Hurra!

JEG ER I RUTE OG HÅPER DU OGSÅ ER DET!

Følg meg på FACEBOOK om du vil<3  Klarer jeg 4 uker til?? 😉
 

#Lavkarbo#Outdoorkids

 

Lavkarbo – Dag 28: “Følg med i morgen…”

Uke 4 av dette prøveprosjektet er snart over, og jeg blir mer og mer spent for hver onsdag som går. Fortsetter ferden i nedoverbakke? Nedoverbakker er best:)

I dag har jeg vært supporter. Skole-, lekse-, trening- og altmuligrartsupporter. Noen ganger trengs det mer enn andre, så da er det bare å brette opp armene og heie så godt en kan. 

 


Etter håndballtrening og bursdagskjøring, tok jeg med meg Emma og gikk meg en rask, men ikke så veldig lang tur. Nok til å få opp pulsen, nok til å få igjen pusten. Mammapusten. Møtte en på veien som var mer sliten en meg, for å si det sånn…Egentlig så hadde jeg tenkt til å ta det som et kompliment, at noen var slappere i fisken enn meg selv, men så lot jeg det gå oppom og så at sammenligningen var relativt urettferdig overfor meg selv, hehe!

 

Er litt lei mat om dagen, så prøver meg stadig på nye retter og oppskrifter for å holde motivasjonen oppe. Har du sett kaka jeg bakte tidligere i dag? Var såå enkel å lage og ble sååå fin, men litt for mørk for min barnslige smak. Får lete videre, så finner jeg nok en sjokoladekakeløsning som passer meg også. Hva skal jeg gjøre med kaka egentlig?? Ikke mye som minner om lavkarbo når en ser dagens handlekurv, men jeg jukser ikke altså, for det gjør man bare ikke… 😉

 

 

I matveien har jeg vært relativt kjedelig i dag. Stekt egg, bittelitt tomatsuppe med kokt egg (uten makaroni) og kyllingfilet med løk, tomat og fløte til kvelds. Prøver å si til meg selv at mat er viktig, for glemmer meg litt bort til tider. Skal bli bedre!

I morgen er en ny dommens dag. Tror ikke jeg vil se de store tallene denne uka, men jeg merker at centimeter forsvinner allikevel. Måler ikke, for det blir for mye styr for meg. Tar noen bilder, men har på INGEN måte tenkt til å vise disse til noen som helst, før jeg evt. har noe flott å sammenligne med, haha! Det kan ta tid, hehe! Bruker bildene som en motivasjon for meg selv, for blir man ikke motivert av disse bildene, nei- da kan man ikke forvente å bli det heller… 😉 Alt over 0,6kg i nedoverbakke er jeg fornøyd med, for da er jeg i rutemed tanke på målene. Spent!

Som de sier 1.-24.desember hos potetbøndene i de dype skoger i Trøndelag, «Følg med i morgen»…

Vil du følge med på ferden? Sjekk ut FACEBOOK da vel? <3

#Lavkarbo#Familieogbarn

Mørk, lavkarbo sjokoladekake!

Sjokolademonster som jeg er, måtte jeg bare teste ut denne… Om du er glad i mørk sjokoladekake med en litt voksen smak og konfekt- eller browniesaktig konsistens, er dette kaken for deg. Og det fine? Ett lite stykke er nok, for den er supermektig! Test den gjerne, den er utrolig enkel å lage:) Ikke min favoritt, men det er fordi jeg foretrekker lysere varianter. 

Kakebunn:
300g sukkerfri, mørk sjokolade
175g smør
6 egg
6ss kremfløte
6ss sukrin sukker

Slik gjør du:

Smelt sjokolade og smør på lav varme i en kjele.
Avkjøl noe
Visp sammen egg, fløte og sukrin sukker for hånd eller med kjøkkenmaskin
Visp inn eggeblandingen i sjokoladen. Litt om gangen, til røren tykner. Det gjør den automatisk.
Smør en springform på 28cm og bruk gjerne bakepapir i bunnen.
Hell i røren og stek på 180 grader i ca.30 minutter. Kaken skal ikke stekes for lenge, så følg nøye med med en tannpirker eller grillpinne. Kaken blåser seg litt opp i ovnen, men det «går over» 😉

Sjokoladekrem:
60g sukkerfri, mørk sjokolade
100g smør
100g sukrin melis
1ss kaffe
1 egg

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen
Visp sammen smør og melis
Rør i sjokolade og kaffe
Visp egget for seg
Vend inn egget i sjokoladekremen
Smør på mens kaken er varm
Avkjøl
Pynt med friske bær eller melisdryss, kok deg en kopp kaffe og KOS DEG <3

 

 


Følg gjerne med på FACEBOOK  for flere oppskrifter:)

#Mat#Kaker#Baking#Helse

Lavkarbo – Dag 27: En “knekkebrød med kaviar og brunost-dag!”

Puh! Rart med det, når freden senker seg i huset. Skuldrene kan senkes og pusten kan endelig slippe helt ned i magen.

Snakket med ei for en stund siden som hadde funnet en gammel dagbok fra da barna var små. Etter å ha lest igjennom, så tenkte hun for seg sev; «At jeg orket!» Litt sånn jeg føler det i dag, men det er jo på tyngre dager en må tenke og være positiv. Det blir enklere i morgen! Og det ER verdt det selv om man enkelte dager føler at en ikke strekker til.

Minstegutten ville ha knekkebrød med kaviar og brunost til kveldsmat i dag… Jammen  skulle han få det, for det var faktisk en perfekt oppsummering av denne dagen. Noe sprøtt, noe søtt og noe dritt! (Alle skjønner sikker da at jeg ikke er veldig begeistret for kaviar, hehe…)

Trulte fikk bestemme middag i dag…. Dumt forslag fra min side kom jeg på i etterkant, for valget falt da selvfølgelig på pizza med ost og skinke… Søren! Så godt en rykende, fersk pizza lukter inne i en liten bil! Jaja… lukt er jo en sans på lik linje med smaken, så jeg klarte faktisk å nøye meg med den i dag også. Ikke en bitteliten bit, kors på halsen! Stolt! Hvis en trur at en ikke kommer til å møte på slike utfordringer om man er i samme situasjon, så lurer man seg selv ganske grådig. Det er bare å brette opp armene og møte utfordringene etterhvert som de dukker opp. Pizza skal jeg ikke ha.

Løvbiff med broccoli ble middag for meg, og det sier seg selv at man ikke setter seg ned og griner over en slik servering… 😉 Godt var det! Veldig godt.

Mellom håndballtrening,  hente glemte bøker på skolen, lekser, håndballtrening og bursdagsgaveinnkjøp, fikk jeg dessverre ikke gjennomført treningsplanene mine etter jobb. I morgen kommer en ny dag og nye muligheter, så da skal jeg prøve å få til en time «bare mammatid» 🙂

Håper dagen din har vært bedre enn min “knekkebrød med kaviar og brunost-dag”, og at du får en trivelig kveld<3

Følg gjerne FACEBOOK for oppdateringer 🙂

 

 

Lavkarbo – Dag 26: “Hallo! Det er fra Freia!”

Herlighet… om ikke sukkersuget er der, så jobbes det helt tydelig veldig langt der inne i underbevisstheten! Fikk en telefon tidligere på`n her, og var hellig overbevist om at personen i den andre enden sa hun var fra Freia! Ble ganske så flau da det gikk opp for meg at dette slettes ikke var tilfelle, men heller en person som ville noe heeelt annet… Oiamej…

Jaja, Freia eller ei… Dagen i dag har vært texas som vanlig. Ungene og jeg tok syklene fatt til skole, jobb og barnehage i dag. Merker at høsten har meldt sin ankomst, så vi må nok kle på oss litt mer om vi skal fortsette å sykle framover. Selvfølgelig var dekket flatt, og en av ungene var fast bestemt på at det var fordi mora var for tung… De har jo for så vidt rett i det, så ingen sure miner av den grunn! Flaks for meg at jeg har elsykkel, så ble det ikke så tungt allikevel 😉

Etter jobb ventet en hverdagsfest med skalldyr på menyen. Hvorfor ikke? Reker og krabbeklør smaker utsøkt enten det er mandag eller lørdag, i hvertfall her hos meg!

Ned med maten for så å dure til Spydeberg på fotballkamp. Tap og vinn med samme sinn heter det så fint, så i dag øvde vi oss litt på akkurat det da kampen endte med ettmålstap. Fotball er gøy!

Med unger i seng og oppbrukt krutt for i dag, slenger jeg beina i sofaen og hygger med med noen skiver ost og et nydelig glass… VANN… I morgen skal jeg prøve å få trent litt igjen, for kroppens signaler etter de 50 situpsene jeg tok i går, sa i grunn sitt. Magen døde nesten, i hvertfall magemusklene om de fremdeles  er der inne…Tviler egentlig litt på det, så jeg får sjekke det ut i morgen;)

Håper du har hatt en fin dag <3

Vil du følge med på flere innlegg, kan du jo like FACEBOOKSIDEN min for oppdateringer:)

#Mat #Lavkarbo#Matlaging

Lavkarbo – Dag 25: Livets første, potetløse lapskaus…

Søndag og helgen er straks historie. Første uke har gått sååå fort, men jeg er glad jeg har kommet inn i hverdagen såpass bra med tanke på maten.

I dag hadde jeg så innmari lyst på lapskaus, men lysten til å stå i timesvis foran komfyren var ikke like stor. Tok en svipp innom butikken, og hadde store planer om å gå til innkjøp av lapskausblanding og kjøttpølser. Uten å tenke meg om rasket jeg det med meg, før jeg bråstoppet handlevogna og kvakk til. «Jeg skal jo ikke ha poteter!!» Herlighet… Lapskaus UTEN poteter?! Ja, så skulle jeg få prøve det også?

Det er noe med å legge gamle vaner til side og ta fram go` vilja. Lapskausen smakte utsøkt, med broccoli- og viltblanding, samt litt ekstra vårløk, squash, blomkål og broccoli. Morgendagens lunsj er dermed i boks og jeg er straks klar for en ny testuke! Gleder meg!

Nå skal hunden straks få ettermiddagsturen sin og jeg dagens trim. Må til det også, så bare å få det unnagjort først som sist;) Her er det mål som skal nås!

Ha en fin søndagskveld<3

Følg gjerne med på FACEBOOK for oppdateringer <3

#Helse#Matlaging#Lavkarbo

Lavkarbo – Dag 24: En god dag for en sprekk?

Ikke i det hele tatt! Med hurrameirundt og framogtilbake på timeplanen, er det jammen godt at motivasjonen er på topp! Med mye farting og ut og inn av vaffelluktende idrettshaller, er det helt avgjørende for meg å være der jeg er nå,  ihvertfall om jeg skal lykkes med å nå målene mine! Vet du hvor godt det lukter egentlig?? Du må ha en god posjon selvdisiplin for ikke å gå på en sprekk på slike dager altså! Hehe?

Med god tid mellom et par av håndballkampene, stoppet jeg på Meny for å finne en passende lunsj. Yes! Salatbar! Fantastisk, og utrolig dumt at ikke flere dagligvarebutikker har dette tilbudet. Med kokt egg, kylling, skinke og salat, var de neste timene reddet!

Til middag ble det grillet kylling surret i fløte, med en god salat. Virkelig godt!

Altså, ingen sprekk i dag heller, og et klapp på skulderen til meg selv som har overlevd nok en sukkerfri lørdag 😉
Fortsatt god helg! 

Følg gjerne med på FACEBOOK for oppdateringer <3

#Lavkarbo#Mat##Helse

Den som gir seg er en dritt!

Så var en lang, fin håndballdag med litt rusk i maskineriet over. Verdens mest tålmodige, lille supporter har holdt koken, mens storesøsknene har kjempet og hatt det gøy på banen, for Ørje IL.

Jentene kjempet god til tross for fire tap, og holdt humøret og håndballgleden oppe hele veien. Stolt av jentene ❤

Niklas fikk en ruskete start og følte seg ikke i form i det hele tatt på morgenen. Gikk derfor glipp av 3 kamper, men det som gir seg er en dritt! Før fjerde kamp var han fast bestemt for å prøve, så vi reiste opp til hallen igjen og gutten spilte hele kampen igjennom og klarte seg så fint💙 Guttehåndball er topp!

Så skulle en tro da… etter en 12 timers håndballdag, at kruttet skulle ta slutt relativt kjapt. Men neida! Etter et stort ønske fra ungene, tynte vi derfor utvide siste kreftene på skaterampa, og alle hjerter fryder seg over en aktiv og fin dag.

Håndballskoene legges på hylla, dog ikke for en veldig lang stund😉

FACEBOOK

#Familie#Barn#Idrett#Håndball

Lavkarbo – Dag 23: Slik løser jeg helgeutfordingene!

Først må jeg bare si at jeg setter utrolig pris på alle som er innom her og sprer positivitet så det holder. Det er supermotiverende å få så mange positive tilbakemeldinger, så tusen takk <3

Nå står helgen for tur og vi kjenner alle til begrepet «helgekos». Hva er egentlig det? For meg har helgekosen alltid bestått av tre ting. TV, god mat og sukker. Masse sukker… Jeg er langt fra noen ekspert, det sier seg selv etter 23 dager. Men en ting jeg har lært meg på disse dagene er at begrepet «helgekos» kan få en ny betydning om du bare vil det nok. Man MÅ ikke kose seg med mat… Det var skikkelig klønete skrevet, jeg ser den… Selvfølgelig skal vi kose oss med mat! Matverdenen vrimler av supergode, sunne retter, så her er det bare å velge og vrake og KOSE seg i massevis. Ikke noe tap i det hele tatt, men heller en befrielse for meg å slippe bestillingspizza og hamburger med pommes frites fra gatekjøkkenet. Det er hodet som bestemmer! Om du får med deg hodet på å tenke annerledes og alternativt til det du har tenkt i alle de år, ja da vil du ganske raskt få deg en liten vekker eller to.

Når det gjelder sukkeret, er det heller ingen sak bare du lar kroppen din få lov til å venne seg av med det. Du TRENGER ikke sukker for helgekosen, selv om hjernen din prøver å fortelle deg det aldri så mye. La (u)vanene få litt tid før du gir opp, så vil du snart oppleve at helgekosen klarer seg utmerket godt uten! Er du som meg, innmari glad i sjokolade? Kjøp deg en plate mørk, sukkerfri sjokolade, så kan du være helt trygg på at mengdene du er vant til å innta, begrenser seg på naturlig vis . Magen og tarmene er ikke like begeistret som deg nemlig, i hvertfall ikke min;)

Er du glad i snacks, har du gode alternativer i visse peanøtter, samt bacon crisp i flere varianter. Oppskårede grønnsaker er også VELDIG godt om du bare bestemmer deg for at det er godt og du slutter å sutre over alt du ikke kan få. Helsegevinster hele veien her!

Når det gjelder TV, tror jeg dette fortsatt vil høre helgekveldene til her hos meg. Det er koselig at familien samles foran TV`n og jeg ser ikke noe negativt i  dette om man er flink til å lee kroppen litt ellers på dagen!

Jeg har ikke merket de store helsegevinstene ennå, men det tror jeg er fordi overgangen fra ferie til hverdag har vært såpass tøff. Humøret derimot, er det ingenting å si på, for hvem blir vel ikke glad av å føle at en har kontroll og får til det en har lyst til? Bonusene kommer etter hvert, det er jeg helt sikker på!

I morgen er det som jeg skrev i forrige innlegg en skikkelig fartedag på oss. Håndballcup! Mange haller har blitt flinke til å tilby sunnere alternativer til pølse og vaffel, men som lavkarbospiser er det veldig lurt å være forberedt så jeg ikke går på en smell. Det har jeg nemlig ikke tenkt til på dag 24 for det passer seg ikke;) Matpakke og snacks i form av propud og sukkererter blir derfor med i veska, så får de kose seg med sukker de som har lyst til det. Det har ikke jeg, for jeg har mål som skal nås!

Det er 17 uker igjen til torsdag før jul, og den 21/12 skal vekta mi vise meg at jeg har gått ned 20 kg. Det betyr at 11 kg skal bort, fordelt på 17 uker. Blir ikke noe håndballkiosk på meg med det første, det sier seg selv, haha!

Håper du er motivert i massevis for å nå dine mål, om det så handler om trening, vekt eller noe heeeeelt annet!

Kom igjen helg! I`m ready…. 😉

Følg gjerne med på FACEBOOK for oppdateringer <3

 

Dagens middag: Kylling tandori med salat og creme fraiche <3
(6 pr 100g, I know… Tok mer kylling og mindre saus, så det får stå til!)