Sjekk hva jeg fant!

Puh! For en jobb! Det skal sies at denne jobben ville vært ganske så mye enklere om jeg hadde hatt en smule mer orden i sysakene, men når det kommer til klær så går det ganske vilt for seg. Delvis fordi jeg aldri får rotet meg til å kjøpe meg et skikkelig garderobeskap, men også fordi jeg tror jeg mangler litt av dette genet… Spør du Glenn, så er det sistnevnte som får skylden, ikke det manglende garderobeskapet. Hmmm….

Vel, etter handleturen så fikk jeg ånden over meg og kastet meg over klærne med iver og glede. Gamle klær, altså klær som ikke passer meg lenger ble lagt i en søppelsekk, og “nye” klær som er kjøpt inn men aldre brukt fordi de skulle tas vare på til dagen hvor de faktisk passet, ble prøvd og lagt inn i hyllene med stor glede. Litt artig var det at jeg fant flere plagg jeg trodde jeg hadde gitt opp for lengst, for eksempel en kjempefin topp jeg fikk til burdagen av broren og svigerinna mi i mars 2016… Måtte byttes innen april 2016, stod det på lappen. L… også jeg som skulle hatt M… M!!! Ingen skal beskylde meg at jeg ikke har hatt trua gjennom mange år i hvertfall, for da ville denne toppen vært et sårt, glemt kapittel. Nei, den som gir seg er en dritt, haha! Byttelappen er nå klippet av, og jeg gleder meg til endelig å ta den i bruk!

 

Stakkars Glenn. Gjett om han fikk  høre det i går…Kona hans var MEDUIM fornøyd med middagen… hehe!

Adjø, gamle klær. Nå er dere forhåpentligvis på vei til noen nye eiere, for det er jo det som er så fint med gjenbruk. Gjenbruk har nå ført til at jeg har 25 par bukser i skapet, hvorpå alle sitter som skudd. Bukser i alle regnbuens farger. De fleste ser ut som nye, men er kjøpt brukt av venner. Digg! Må nok ha noen flere gensere etter renskingen av skapet i går, men det skal jeg nok snart få gjort noe med;) Medium…

Ha en fin søndag!

 

Følg meg gjerne på FACEBOOK🙂

 

 

Fra XL til M

I dag er det lørdag, og som de fleste andre barn er det en ting som opptar mine mer enn noe annet denne dagen. Lørdagsgodt! Det var liten vits i å strekke denne tiden noe særlig lenge, så når alle tre forventningsfulle satt der og ventet, var det på høy tid at mora kom seg ut av pysjen ho også. 

Vel inne på soverommet steg den hyggelige frustrasjonen over at svært få plagg satt pent på meg lenger. Et luksusproblem! Plagg etter plagg ble lagt bort, og liksom frustrert som jeg var, gikk jeg ut i stua og sa til min kjære at “dette går faktisk ikke mer!”. Nei, så gjorde det ikke det. Tiden var inne for å fornye garderoben, men jeg kjente jeg gruet meg. 

Altså… er man fornøyd med seg selv, så spiller det absolutt ingen trille hvilken størrelse man bruker. Er man dog IKKE fornøyd sånn som jeg har vært, er ikke handling noe morsomt i det hele tatt. Det er et mareritt, skal jeg være ærlig. Å måtte raske med seg klær som bare passer, er ganske anderledes enn å prøve og handle klær man faktisk liker. XL-angsten gnagde nok mer enn jeg ville innse…

Vel framme på handlesenteret, utstyrte jeg ungene med egne penger, og den eldste fikk ansvaret for å geleide småbrødrene gjennom leke- og godtebutikken mens jeg skulle frese gjennom klesbutikkene. Åh lord! Fantastisk deilig å ha fått slike store unger! For at ikke det skulle bli bomkjøp som forrige gang jeg gjorde et helhjertet forsøk på klesshopping, bestemte jeg meg i dag for å kun se etter størrelsen M i gensere. Passet ikke det fikk det være det samme. I bukser skulle jeg gå fra XXL til L, og hvis ikke det gikk, skulle drittbuksene få lov til å henge igjen der inne på prøverommet og mugne ned i takt med humøret mitt…

For å være på den sikre siden, rasket jeg med meg sikkert 10 genser jeg likte, og bukser i lyseblå, mørkeblå og svart. DET kommer jeg langt med se! Plagg etter plagg ble prøvd, og ganske sjokkert var jeg etter prøverunden da jeg oppdaget at ALT passet! Herlighet! Ikke søren om jeg skulle henge tilbake noe, når ENDELIG jeg fant klær som både PASSET og som jeg LIKTE!!  Alt ble lagt på disken, og hjem kom vi strålende fornøyde både 3 små gullunger og en medium mamma. Yes!! 

Følg meg gjerne på FACEBOOK for å se om jeg klarer resten av veien:)

 

 

 

Kunne ikke fått en bedre avslutning på denne dagen!

På den siste vinterferiedagen, syntes ungene de hadde fått nok frisk luft. I dag ville de finne på noe annet! Her i huset elsker jo ungene alle slags uteaktiviteter, men i dag fristet det med et besøk på Eventyrfabrikken. Kan ikke huske sist vi var der, så ok. Dit skulle vi dra!

Med veska full av godsaker både til meg selv og ungene, reiste vi avgårde. Nå kjører jo jeg elbil, og det byr på noen utfordringer nå på vinteren. Med ett ladestopp på vei ned kom vi omsider fram, og med armbåndet på plass, forsvant ungene før jeg fikk satt rumpa nedpå. Gøy!


Fant meg heldigvis en ok plass å sitte på, og i siste sekund før vi reiste husket jeg på bok nr.25 i serien “I krig og kjærlighet”. Når vi først reiser til et slikt sted så blir vi gjerne noen timer, så her gjaldt det å være godt forberedt! Det eneste jeg manglet var et godt ullpledd, for som dere vet så fryser jeg vettet av meg om dagen og venter på sol og varme… Brrr!

 

På steder som dette er det jo ikke akkurat lavkarbo som gjelder. Dette vet jeg nå, så med ostekuler, fleskesvor, pepsi max og sukkerfri sjokolade var jeg godt forspent kan du si! Timene fløy, og mens ungene storkoste seg, hadde mora det slettes ikke verst der ho satt i den flotte kusofaen ho heller;) 

 

 

Før vi reiste hjem fikk jeg tatt en snartur innom den gode farmora mi på heimen. Til min store glede kunne jeg fastslå at ho var i bedre form i dag. Feberen var borte og ho hadde kommet seg opp av senga. Det var slettes ikke trivelig å se ho syk her om dagen, så måten den lille dama strålte på når jeg kom dit i dag var et fantastisk øyeblikk. Håper nå litt medisiner, mat og drikke vil gjøre susen. Ho fortjener kun det beste, og ved å se henne slik- kunne jeg ikke fått en bedre avslutning på dagen!
Det artige bildet under, er fra bursdagen vår i mars i fjor.
<3 Vakreste farmor <3

 

 

FACEBOOK

 

 

En sukkerfri himmel <3

-annonse

OMG! Om det finnes en sukkerfri himmel, så er jeg ganske sikker på at jeg befinner meg der akkurat nå!

Etter et halv år uten sukker, skulle en kanskje tro at jeg begynte å gå litt lei. Et halvt år er LENGE uten kaker og andre søtsaker, og aldri i min villeste fantasi hadde jeg i august trodd at jeg skulle holde ut så lenge som det jeg har gjort! Det er virkelig artig de gangene man klarer å lure andre, men ekstra festlig er det de gangene en klarer å lure seg selv. I 6 måneder har jeg lurt min egen kropp til å tro at den har fått det den har skreket så høylytt etter i alle år, uten at den har fått så mye som et gram. Jo, noen gram har det helt sikkert blitt sånn rent naturlig, men ikke bevisst fra min side. 

Jeg har aldri hatt noe mål om å bli en sunn fanatiker som kun spiser rent kjøtt og grønnsaker, ei heller å få bedre helse. Jeg har aldri hatt noen helseproblemer på grunn av kosten, bortsett fra tyngden av kilo på kilo som snek seg på på grunn av sukkermisbruk. Jeg har i grunnen aldri hatt så veldig usunt kosthold, og ikke har jeg spist for mye og for store porsjoner heller. Ikke røyker jeg og drikker gjør jeg kun en sjelden gang i festlig lag. Det var i august helt tydelig at det var sukkertrollet i godteri som var min last her i livet- om jeg kan kalle det det. Dette måtte bort!

Det var ikke med lystig sinn jeg gikk løs på denne reisen. 30kg er ikke akkurat smårusk, og jeg hadde allerede forsøkt så mange ganger før uten å lykkes. All veiing, måling, ikke ditt og ikke datt tok helt knekken på meg, og jeg rykket tilbake til start hver eneste gang. Kan du tenke deg noe så umotiverende? Jeg hadde nesten forsonet meg med at “livet var over”, i en alder av 36. Så var det ikke mulig å komme i trivselsvekt igjen da… Helt til….

Som jeg har fortalt før, så gikk søsteren min ned 20 kg før meg. Uvitende og dømmende som jeg var, synes jeg dette lavkarbogreiene hørtes ut som noe forferdelig tullball. Særlig det kom til å funke på meg… Så kom jeg som dere vet til et punkt, hvor jeg så et par bilder av meg selv… Huff! Det ene bildet har jeg spart på, og jeg skal se om jeg kan kvinne meg opp til å poste det den dagen jeg når det store målet mitt…Uansett, den dagen kom jeg fram til at nok var nok, og strenet inn i butikken for å handle inn til mitt nye lavkarboliv. Jeg rev med meg handlevognen og ringte søstera mi i fart! “Hallo? Nå skal jeg også gå ned i vekt, hva kan jeg kjøpe som hjelper!?” Joda, når jeg ser tilbake på denne sekvensen, så låt jeg nok tydelig desperat. Søstera mi som er vesentlig med rolig som vesen enn hva jeg er, anbefalte meg å kjøre hjem først, og legge en plan. Lurt! Men ikke så lett for den impulsive lillesøstera…hehe! Vel, jeg fulgte hennes råd og satt tilbake handlevognen og kjørte hjem. Vel hjemme ringte jeg henne opp igjen, denne gangen klar med penn og papir. 

Denne seansen med handlelisten minnet meg veldig om den gangen jeg skulle lære meg å strikke. Da jeg var godt i gang, mistet jeg to masker og holdt på å klikke i vinkel! Slik var det her også. Når jeg endelig trodde jeg var på riktig spor, så satte søstera mi på bremsen, og for en som meg som liker gass bedre enn brems, så ble det som å miste masker i strikketøyet uten å ha så mye som en liten mulighet til å rette det opp igjen. Godt storesøster er tålmodig sier jeg bare… 😉

Vendepunktet i handlelistesekvensen, ble da hun ba meg handle litt sukkerfritt godteri å ha på lur. “Hæ?! Er det lov?!” Som alt annet godteri var det jo ikke slik at dette var spesielt sunt, men for ikke å sprekke- skulle dette være et godt alternativ. Yes! Et godt råd var å ikke spise for mye om gangen, for da kunne jeg få noen luftige turer på toalettet… Dette rådet har jeg passet godt på i ettertid… 

Med full handleliste og friskt mot, kjørte jeg på nytt i butikken. Denne gangen var jeg så ivrig etter å komme i gang, at jeg var glad UP mest sannsynlig spiste lunsj akkurat da, hehe! Handlingen gikk så det suste, men en nedtur ventet da jeg kom til siste punktet på listen; Sukkerfritt godteri! Du verden som jeg gledet meg til å handle godteri uten dårlig samvittighet! Fortvilelsen kom krypende da jeg sakte men sikkert oppdaget hylle opp og hylle ned med godteri, men ikke et eneste sukkerfritt alternativ! Alså… Det er begrenset hvor entusiastisk man kan være av å tygge sukkerfrie pastiller liksom! For meg var ikke dette godteri i det hele tatt. Blæ! På nytt var det som å miste noen masker i strikketøyet, så jeg ringte min kloke søster på nytt. Gjetter på at hun var litt lei meg i den første perioden, men det er greit. Ho var veldig plagsom i tenårene ho også… Spesielt de gangene jeg ikke fikk være med inn på rommet da ho hadde guttebesøk…hehe! 

“Slapp av, Tine! Det finnes, du må bare vite hvor!” Etter denne setningen, startet min lavkarboreise med hell og lykke på min vei… Jeg vet… kjempeklissete, men jeg mener det! Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg har eksperimentert mye på kjøkkenet. Ikke bare har jeg lært meg å lage fantastisk god og sunn mat som kroppen antageligvis jubler etter å få, men i løpet av disse månedene vil jeg også si at jeg har blitt rimelig ekspert i å finne alternativer. Gode alternativer!

Det har aldri vært noe mål for meg å kutte ut godteri og kaker. Målet har vært å fjerne sukkeret for å gå ned i vekt. Hadde det ikke vært for alle de gode alternativene jeg selv har funnet på, og ikke minst alle de sukkerfrie produktene jeg har fått muligheten til å kjøpe, hadde jeg aldri i verden klart å gå ned nesten 24 kilo. Såpass godt kjenner jeg faktisk meg selv! Ved å kutte ut sukkeret har jeg kosa meg gjennom et halv år med vektnedgang, og slik skal det fortsette helt til jeg er i mål i juni. I juni skal jeg legge en ny plan, og det sier seg selv at jeg ikke kan legge om til gammelt kosthold uten at hele jobben jeg har lagt ned går til dundas. Gleder meg!

Nå er det helg, og jeg er ikke det minste redd for å sprekke. Ikke nå, og ikke fremover. Postkassa mi var i går nemlig fylt opp av en sukkerfri himmel, og framover nå skal jeg kose meg med en liten knupp nå og da for å finne mine nye favoritter. Det er ikke alle som bor i nærheten av hverken butikker eller utland som har disse produktene, og da kan SUKKERFRITT.NO være din reddende engel i nøden. Nettbutikken har per i dag Norges desidert største utvalg av sukkerfrie produkter, og med ca.200 produkter er det mulig for alle å få tak i sukkerfrie redninger. Ikke nødvendigvis for at du skal bli så forferdelig sunn, men kanskje du har som mål å redusere- eller kutte ut sukkerintaket totalt sånn som meg. 

Husk at om du går på lavkarbo, så kan du trekke fra polyoler/sukkeralkoholer (innholdsfortegnelsen) da dette er stoff som ikke blir tatt opp av kroppen. Står det f.eks. 90g karbohydrater og 89g polyoler (som på Lacreème jordbærsukkertøy), så ender du opp med kun 1g karbohydrater pr.100g vare. Se eksempler lenger ned på siden, og klikk deg inn på linken for å boltre deg i mye, MYE mer 🙂

SUKKERFRITT.NO

 

FACEBOOK

 

Lacreème, søte  jordbærsukkertøy: 0,5g karbohydrater!

Gum Drops (minner om seigmenn): 0g karbohydrater!

Cremi Toffee (bedre enn Werther`s orginal spør du meg): 1,4g karbohydrater

 

 

Mine resultater etter 29 uker med lavkarbo!!

Og mens vinterferien fyker avgårde i rekordfart, kan jeg ikke si det samme om vekta denne uka. Et høyt tall forrige uke, betyr et lavere denne uka, og sånn er det bare! Om jeg tenker etter, så er jeg egentlig ganske fornøyd allikevel. Det har jo ikke blitt i nærheten av så mye bevegelse disse her dagene, om jeg sammenligner med vanlige arbeidsuker hvor jeg ikke sitter på baken i det hele tatt. Nei, jeg er fornøyd jeg. O,1, x antall ganger, og vipps, så er jeg i mål:) Se alle tallene nederst på siden.

Feiret de 100 grammene jeg har mistet ved å ta med meg de to eldste på skitur i formiddag. Kan ikke huske sist jeg gikk på ski, så dette her var å utfordre seg selv i bøtter og spann! Du vet, blir det opp til ungene så skal jo de største bakkene utfordres, og da kan jo ikke mora være noen sinke. Jeg kom heldigvis like hel hjem igjen, noe som lover godt for vinterens jentetur i mars. I fjor satt jeg nemlig igjen på verandaen og stekte vafler mens de fleste andre suste avgårde, men i år tror jeg jaggu jeg skal slenge meg med på en aldri så liten treningsleir, hehe!

Midt i løypa oppdaget ungene ferske harespor, nok til at Niklas gikk av hengslene. Maken til friluftsgutt skal du lete lenge etter, haha! Vi droppet harejakten, men sendte pappa et bilde. Glenn har bursdag i dag, så  å se at harebestanden er oppe og går var nok den beste gaven han kunne fått:) Gratulerer med dagen <3

 

 

 

Slik ser det ut etter 29 uker med lavkarbokosthold:

Første halvår: -5,3kg (uten lavkarbo)

Uke 1: -1,6 kg

Uke 2: -1,2 kg

Uke 3: -0,9 kg

Uke 4: -1,5 kg

Uke 5: – 0,7 kg

Uke 6: +0,2 kg

Uke 7: -1,1 kg

Uke 8: -1,2 kg

Uke 9: -0,7 kg

Uke 10: +0,2 kg

Uke 11: -1,4 kg

Uke 12: -0,3 kg

Uke 13; -1,2 kg

Uke 14: -0,1kg

Uke 15: -1 kg

Uke 16: -0,3 kg

Uke 17: -1,1 kg

Uke 18: -0,3 kg

Uke 19: -1 kg

Uke 20: -1 kg

Uke 21: – 0,1 kg (juleuka!!)

Uke 22: +0,7 kg

Uke 23: -1,3 kg

Uke 24: +0,5kg

Uke 25: – 0,5 kg

Uke 26: -0,1kg

Uke 27: +0,1kg

Uke 28: -1,1kg

Uke 29: -0,1

=

-23,4kg (-18,1 kg med lavkarbokosthold) 

Igjen til delmål 1: 0kg = OPPNÅDD!

Igjen til delmål 2: 0kg = OPPNÅDD! 🙂

Igjen til målet: 6,6kg 

Det er 17 uker igjen, noe som betyr at jeg må få av 0,38kg i kjennomsnitt pr.uke. Det skal gå! <3

Følg meg gjerne på FACEBOOK om du vil se om jeg klarer det tredje og siste målet til sommeren, nemlig 30kg. Her er det bare å gnuuuu på, og jeg er SÅ glad for at så mange av dere har trua på meg. Tusen takk <3

So Far So Good!!

En kort oppdatering til dere som følger med på Ronja og hvordan det går på den fronten. Nå er ventetiden i gang for alvor! Del 2 er over, så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og se etter tegn på drektighet. Frøkna selv tar det hele med knusende ro, og skjønner ikke het hva menneskene i huset går rundt og undrer sånn over… Nå er det mosjon, god mat og ekstra pleie som gjelder framover, så får vi håpe svarene gir seg selv om et par-tre uker. Lover å holde dere informert underveis;) Spennende! 

 

 

En spennende dag <3

Det er deilig å sove lenge. Å slippe å stresse om morgenen og  huske på  ullsokker, matpakker, gymbager og utstyr meg her og der til tre barn. I dag har jeg vært en god mor, og latt far i huset få overta litt av kontrollen! Ja, du leste riktig. Altså… å gi et barn en legetime kl.8.30 på morgenen i en vinterferie…? Jeg må da få lov til å understreke at dette IKKE er noe alvorlig, kun en liten øresjekk da ønsker å sjekke hørselen til gullet i midten. Det er det som er så fint med å ha en A og en B-forelder mener nå jeg. En til  å ta morgen- og en til å ta ettermiddagsoppdragene. I dag ble det altså pappa, som allikevel skal på et oppdrag i samme retning. Geografisk altså;)

Dere vet, i dag er det tid for paringsforsøk nr.2! Kan nesten ikke vente på telefon for å høre hvordan det har gått! Hmmm… detaljer trengs i grunnen ikke, men en tommel opp eller ned, sier jo mye om spenningsnivået vårt kan økes eller senkes. Sånn er det å bo i ei lita bygd, da gjør man det man kan for å skape litt action i hverdagen! Haha! 

I dag skal minstemann ta seg en tur i barnehagen, for Martine og jeg skal besøke oldemor i Sarpsborg. Den beste, lille dama jeg vet om er litt pjusk om dagen, så da får vi reise på sykebesøk og håpe at formen hennes har blitt litt bedre. Snart fyller hun 94 år, og når man har levd så lenge, så synes jeg man kan få slippe å være syk <3

Minstemann skal begynne på skolen til høsten, og jeg vet skolen setter stor pris på at ungene mestrer av- og påkledning i stor grad selv. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg svikter litt her. Som regel har vi så dårlig tid når vi skal avgårde, så uten å måtte bruke så mye som ei celle på å tenke seg om, sitter klærne plutselig på kroppen hans. Nå er det FERIE, og da er vi skikkelig gode på  å øve. Jammen godt at lille ungen går i verdens beste barnehage, slik at det blir tatt tak på de punktene foreldrene svikter! Haha! 😉

Håper du får en finfin vinteronsdag! Og du? Kryss fingrene for Ronja i dag! 

FACEBOOK

 


 

 

 

Når andre tror de vet best…

I dag var det på tide å fylle opp fryser og kjøleskap med kjøtt og fisk igjen, og siden jeg bor så nærme svenskegrensen, ble det derfor en kjapp harrytur på meg. Jeg har det for vane å handle både i Sverige og Norge, for det finnes en del varer som jeg bare MÅ ha i Norge, og andre varer det er LURT å kjøpe i Sverige. Etter 6 måneder på lavkarbo er det mye handling som skjer på autopilot. På begynnelsen brukte jeg lang tid i butikken, men det gjør jeg heldigvis ikke lenger. Det som tok lengst tid var egentlig å finne ut hva alt var, og hvor alle produktene holdt hus. Så fort jeg hadde dette på plass, gikk det greit. Litt festlig er det nå, å kunne rusle fredelig forbi alle hyllene sjokolade og kjeks, uten å hverken hyperventilere eller få svettetokter av å ikke legge det i kurven. Ikke bare sparer jeg kroppen for mye bryderi, men jeg lurer på hvor mye penger jeg også sparer ved å kutte ut all den tullehandlingen. Tenk å lure seg selv til å tro at en ikke kan klare seg uten ditt eller datt?! Bare tull. Kan jeg, kan alle 🙂

 

Nå er det sikkert et par av varene du ser som du lurer veldig på om faktisk er lavkarbo, og her sikter jeg til juicen og pølsene. Juicen inneholder 2,2g og pølsene 6g. Ingen av disse varene spiser jeg hver dag til hvert måltid, så med litt sunn fornuft i sving- så blir disse helt innafor for meg. Som dere ser så handler jeg alltid mye rent kjøtt, friske grønnsaker, salet og ulik fisk. Lavkarbotanken er vel å spise mest mulig ren mat, altså mat som ikke er behandlet, så dette har også jeg som en hovedregel. Som dere vet, er jeg slettes ikke fanatisk, så jeg unner meg både et glass melk, pepsi max i altfor store mengder, og sukkerfritt godteri når jeg har lyst på det. 

Når det gjelder det sukkerfrie godteriet, så spiser jeg ikke det fordi jeg tror det er så sunt. Så teit er jeg ikke. Men når jeg ser tilbake på problemene jeg hadde, så var det nettopp sukkeret i godteri og kaker/kjeks og lignende som var den store, stygge ulven. Det var ikke inaktivitet, for store porsjoner, poteter eller hvetemel. Det var sukkeret! Når jeg innså dette, ble det lett. Èn ting måtte bort, og jeg trengte altså ikke titulere meg “rakettforsker” for å finne ut av hva det var. Erstatninger er noe jeg har blitt god på. Veldig god, og det funker… for meg;) Til helgen er jeg så heldig å få lov til å være med å teste ut et aldri så lite sortiment sukekrfritt godteri. Dette gleder jeg meg til! Ikke fordi det er sunt som sagt, men fordi de sukkerfrie alternativene har vært helt avgjørende og viktig for meg for ikke å sprekke. Det kan jo hende noen der ute er som meg. Hvem vet… Følg med! 😉

Sukkeret forsvant, i god takt med kiloene. Bingo! For å utfordre meg selv litt ekstra, tenkte jeg å sette meg mer inn i denne lavkarboverden. Det var ikke vanskelig det heller. Det finnes så utrolig mange muligheter der ute i den digitale verdenen der ute til å lese seg opp, og med litt innsats forstod jeg mye av det jeg burde forstå. Bort forsvant dermed både brød, poteter og hvitt mel i samme slengen, selv om dette egentlig ikke var noe problem for meg. 

Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg mange kilo hadde forsvunnet av bare å kutte ut sukkeret i godteri og kaker. Du vil ikke TRO det, om jeg fortalte detaljer om misbruket… Seriøst? Jeg kunne levd på melkesjokolade og safarikjeks om jeg hadde fått sjansen… Ved å eksperimentere med kostholdet som jeg har gjort, har jeg ikke bare fått 23 kilo mindre å drasse på. Jeg har fått en enorm matkunnskap, og lært meg til å kose meg på kjøkkenet på en helt annen måte enn før. 

Det er viktig for meg å få fram at du ikke trenger å være enig med meg. Som et symbol kan du gjerne kutte ut både juicen og pølsene om det passer deg og ditt mål bedre. Du kan telle både kalorier og karbohydrater. Ja, du kan til og med veie maten! Årsaken er at du og jeg kan ha ulikt formål med kostholdet. Mitt mål er å gå ned i vekt. Derfor kan jeg ta meg et glass juice, og til og med skeie ut med ei skive grovbrød om det er tomt for knekkebrød i skuffen. Jeg anbefaler det ikke for deg, men for meg fungerer det utmerket å eksperimentere og sjekke hva som funker og ikke. Du må finne ut hva som er best for deg, og det skal du få lov til uten å bli “halshugget” i ulike facebookgrupper av folk som er uenig i dine valg og tror de vet best.
 

Lukk øra, bruk fornuften og gi jernet! Da kommer du deg i mål se… <3
Jeg heier på deg!

FACEBOOK

 

Rynker til besvær

-annonse

Det er ikke til å stikke under en stol at dette her med vektnedgang byr på noen uante problemstillinger. Nå er jeg relativt heldig utstyrt med hud som etter 3 fødsler har vent seg til å å tøye seg ut for så å trekke seg tilbake uten å etterlate meg som en skrumpet rosin, men et annet problem har ringt på og meldt sin ankomst; RYNKER!!

Nå er nok ikke jeg ei jente av den mest forfengelige typen. Etter å ha født to og et halvt barn (forklarer akkurat det der senere) hadde jeg nok i utgangspunktet kunne leve med både strekkmerker og litt løs hud, men nå kan jeg altså ikke gi ungene skylda for dette her problemet som ikke er tilstede. Men rynkene!?! En skulle jo tru at alt som skjer i hverdagen min er med på å skape både grå hår og rynker, men akkurat i dette tilfellet så diagnostiserer jeg meg selv med “rynker på grunn av manglende underhudsfett i ansiktet”. Ja, ungene er gærne til tider, men ikke SÅ gærne liksom… Hehe…

 

I dag har jeg derfor unnet meg en skikkelig velværemorgen, hvor jeg har angrepet smile- og undrerynkene på best mulig vis! Ikke vet jeg om disse produktene funker, og jeg må nok bruke de mer enn en dag for å se om det faktisk kan gi resultater. Uansett, det er verdt et forsøk, og begaheglig var det!

 

I et middels langt liv hvor SPENOL har vært den viktigste fuktighetskilden for huden min, må jeg jo si det er relativt spennende å nå åpne opp muligheten for  å prøve noe nytt, hehe! Det finnes helt sikkert produkter som funker godt, og i dag og tiden framover har og skal jeg altså bruke noen minutter hver dag for teste ut produkter fra It Works!. Som sagt går ikke livet mitt til grunne på grunn av noen rynker, men siden kiloene begynner å dra seg av, så koster det ikke noe å prøve å hjelpe huden litt.  

 

 

Ringer og poser under øynene er noe vi alle kjenner til. Hos meg dukker disse opp i perioder hvor jeg sover dårlig, og kanskje har litt for mye å tenke på. Lip & Eye skal være bra for både rynker og poser under øynene. Kun en liten dråpe skal være nok, så selv om tuben er relativt liten, gjetter jeg på at jeg kommer til å ha den en god stund. Kremen er litt sånn gel-aktig, så den er enkel å påføre og trekker seg raskt inn i huden. Deilig!

 

Siden jeg aldri har fått utmerkelsen “verdensmester i hudpleie”, går jeg nok inn under kategorien kvinner med “tørr hud”. I dag kunne jeg derfor føle et snev av god samvittighet, da jeg i min ville fantasi hørte huden juble over endelig tilført fuktighet… Herlighet… når jeg tenker meg om er det ikke rart rynkene har kommet vettu… 😉

Som en sjokkbehandling i tillegg til øyekremen, har jeg i dag testet å påføre en rynkekrem som heter WOW over denne eye-lip-saken. Denne skal ha en hurtigvirkende effekt og skal vare i 7-8 timer. Jeg forstår nå hvorfor de har gitt produktet WOW, for skal jeg være helt ærlig så fikk jeg en litt sånn WOW-følelse etter å ha smurt det på. Du får en litt sånn face-lift-følelse (uten at jeg egentlig vet hvordan det kjennes, hehe), og ansiktet blir litt stivt som om du har på en tynn ansiktsmaske. Blir spennende å se hvor lenge denne følelsen varer! Disse små posene selges i en eske med 30 stk. Gleder meg til å se om dette virkelig funker som det annonseres for, isåfall vil den hjelpe mange kvinner i irritasjonsnød der ute, hehe… Wow!

Sist men ikke minst (egentlig først) bestod  velværestunden av en 45 minutters behandling av hele ansiktet i går etter kveldsdusjen. Jeg må jo si jeg var en smule skeptisk til å forholde meg i ro såpass lenge, men du verden så deilig det var når jeg tillot meg å kjenne etter! Facial ansiktsmaske var akkurat hva jeg trengte i går kveld, og at den tørre huden fikk rikelig med fuktighet samtidig som jeg fikk slappet av, så jeg på som en skikkelig bonus! Ungene lurte på om mamma hadde blitt et spøkelse, og hadde dere sett meg så er det stor sjanse for at dere hadde vært enig, haha! Godt var det, og huden holdt seg faltisk fuktig og fin helt fram til morgenen. Kan hende den kommer til å virke enda lenger, det gjenstår å se.

Ønsker du å teste disse produktene, anbefaler jeg deg å ta kontakt med Gry Anita Ness i DENNE facebookgruppen. Sjekk ut disse + flere andre produkter i linkene over, send henne en melding og oppgi kodeordet “outdoorkids”. Da skal du ikke se bort i bra at du kan få produktene litt billige etterhvert;)

Ønsker deg en avslappende og god tirsdag- fordi du fortjener det!

Tine

FACEBOOK
 

 

 

Første del av paring i boks!

Etter et spennende veterinærbesøk på fredag, fikk vi bekreftet løpetiden og at dagene vi hadde talt oss fram til stemte. I følge veterinæren skulle Bloksbergs Ronja være klar for paring i dag! Med lave forventninger i bakhodet, reiste Glenn og Ronja avgårde til Trøgstad i ettermiddag for å treffe den utvalgte hannhunden, Bagskjuldalens  Zico. Det var helt tydelig at Ronja var klar som et egg, og etter kort tid ringte Glenn oss og fortalte at første del av paringen var i boks, og at nytt forsøk skulle gjennomføres på onsdag. Hurra!

Det er vanskelig å ha lave forventninger etter at alt gikk så fint i dag, men vi er veldig tydelige overfor ungene og forteller at det MÅ ikke bli valper av den grunn. Alt ligger nå tilrette, så får vi bare krysse fingrene og vente! Har tatt et bilde av magen hennes i dag, for om 3 uker bør vi se forandring dersom det er noe på gang inni der. Nå er det bare å lese seg opp, for dette har jeg ikke vært med på før. Om ikke annet så kommer vi til å lære noen nytt, og det er jo aldri farlig;) 

Spennende tider ved Helgetjern Kennel– Aprilvalper eller ei!
 

FACEBOOK