Valpekassa er ferdig! Dag 40… <3

Til stor glede fant ungene og jeg ut at Plantasjen holdt åpent i dag på selveste langfredag. Å holde hviledagen hellig er av naturlige årsaker uansett ikke noe tema her i huset, så vi fant fort ut at hvile- ja det kunne vi gjøre en annen gang. Kastet oss i bilen og kjørte til Plantasjen, for hva er vel ikke bedre enn å få unna noe i dag som man skulle gjort i morgen? 😉

Tenk så fantastisk for to ferske oppdrettere å få så mange gode tips av flinke folk der ute! I stedet for at vi to kløner skulle stå der å måtte vurdere skilsmisse på grunn av et slikt snekringsprosjekt, kunne vi kjøpe dette ferdige kassesystemet som gjorde jobben en million ganger enklere for oss, og atpåtil var vi venner da jobben var gjort… Hehe! 

 

Vi kunne velge mellom natur og svart, og da gikk vi for svart rett og slett fordi vi synes det var fint. To kasser ble kjøpt inn slik at det ble mer høyde på valpekassa, og i tillegg fikk vi tips om å kjøpe et slik plastikkbrett til å ha under. Genialt med tanke på søl og rengjøring! 

 

Vi har tenkt mye på hvor vi ønsket å ha Ronja og valpene hennes. I kjelleren så hun kan få være i fred? I stua så ho kan være sammen med oss? Hmmm… Til slutt har vi altså nå kommet fram til det vi tror blir den beste løsningen, å ha valpekassa på badet. Her er det lunt og varmt, og hun er nær oss samtidig som hun og valpene kan få være i fred.

Etter å ha plassert brettet på gulvet, fant vi etter 2 minutter ut at dette ikke gikk. Om vi ikke ønsket stekt valpebacon, så måtte valpekassa heises opp fra varmekablene. Fant en europall, og problemet var løst. Kan hende det er litt høyt for Ronja og komme opp i, men det finner vi ut av. Om så blir, får vi snekre en liten trapp opp for henne. Kristian klarte det helt fint, og det vil han nok gjøre en god del ganger til i tiden som kommer 😉

 

For at ikke den blivende mor skal få muligheten til å klemme i hjel ungene sine inntil veggen av valpekassa, kjøpte vi 4 kosteskaft, boret hull i sidene og stakk de gjennom. På den måten har vi laget en liten kant rundt i hele kassa, hvor valpene trygt kan ferdes bak ryggen til mammaen sin, uten at eierne konstant må bekymre seg om den saken. 

 

 

 

Da valpekassa var ferdig, reiste Martine og jeg til Sverige for å kjøpe slike tisselaken som kan være kjekke å ha i en valpekasse. Regner med det vil gå med en god del avispapir også, men slike tisselaken er jo egentlig veldig kjekke og enkle å bytte ut. På grunn av prisen var det bare å glemme å kjøpe dette i Sverige, men i stedet fant vi et fint fleeceteppe i dyrebutikken som vi bare måtte ha… Skjønner at jeg er ferdig med barn, for blir jo helt truskete av det her valpegreiene, hehe!

 

 

Nå har vi polstret valpekassa med ullteppe, fleece og en nyinnkjøpt lykkehare, så da blir det spennende om Ronja i det hele tatt vil sette poten sin i den i dagene fremover…. Tenker jo tanken at kanskje Emma blir den som tar plass, men vi får se! Uansett er vi fornøyde med det kjappe resultatet, og jeg er helt sikker på at både Ronja og valpene vil få det fint oppi her <3

Følg gjerne valpeferden videre på FACEBOOK <3

 

 

 

Ronjas drektighet – Dag 39!

Etter å ha forhørt oss litt rundt, har vi kommet fram til at antall drektighetsdager regnes fra første parring, ikke andre. Dette betyr at Ronja i dag har hoppet fram til dag 39, som igjen betyr at ca.2/3 av drektigheten er over allerede! Heldige hunder som i gjennomsnitt slipper unna med 63 dager og ikke 9 måneder, hehe!

Med ca.3 uker igjen til fødsel, er det på tide å tenke på dette her med fødeplass og valpekasse. Regner med at hun føder der hun vil, men valpekassa må jo uansett være klar i god til før de små kommer. I morgen skal vi på Plantasjen å kjøpe det vi trenger for å lage en trygg og god plass til valpene de første ukene. Gleder meg! Har fått tips om noen slike plantekasser som enkelt kan bygges på og lages om til en valpekasse, så tror vi går for dette fremfor å snekre sammen noe selv… I tillegg til rammen skal vi kjøpe en sånn matte til å ha i bunnen, som gjør det enklere med tanke på rengjøring. Herlighet! Dette blir SÅÅ spennende! Kjenner det kribler i hele meg, for dette har vi ventet på så innmari lenge!

Håper Ronja har lyst til å ta en tur oppi kassa framover, for her kommer hun til å tilbringe mye tid de neste ukene. For at valpekassa skal stå lunt og godt har vi tenkt til å plassere den på badet. Her er Ronja vegg i vegg med oss, og vi har full kontroll og kort vei dersom det skulle være noe. Ja, jeg kjenner at jeg kommer til å bli en skikkelig hønemor, men meg om det, hehe! 

For to dager siden tok jeg målebåndet og målte rundt buken hennes. Det skal bli spennende å følge med  og måle i dagene framover, for det er nå virkelig valpene setter inn vekstspurten der inne. Foreløbig er ho relativt slank, men om vi ser på pattene og adferden er det ingen tvil om at det er noe som skjer der inne <3

FACEBOOK

 

 

Spørsmålet var ikke OM, men heller HVOR MYE opp det ble…

Det var da ergelig… Ingen overraskelse, men ergelig allikevel. Jaja. Får se på det som et nyttig studie, og en påminnelse om hva som skjer om jeg skulle “glemme meg bort” eller bli “tvunget til” å endre kosthold noen dager. Altså… det her går helt fint. 800g kunne jo vært mye verre, og nå er det jo ikke annet å gjøre enn å brette opp armene og jobbe det av seg igjen:) Det skal jeg klare se. Ny uke, nye muligheter!

Etter den begredelige veiingen, har dette vært en superfin dag. Huset og hagen har vært fylt opp av lekende unger, mens jeg selv har sittet i solveggen og lest mellom klesvaskene som ingen ende vil ta. Til middag lagde jeg en stor, hjemmelaget lavkarbopizza, for er det en rett jeg aldri blir lei, så er det akkurat denne. Så enkel å lage, og så utrolig god! Glad det ble igjen et par biter til kveldsmaten… 

 

 

Bunn:

400g mozarella

2 egg

1 dl mandelmel

Fyll: 

Tomatsaus

Løk

Skinke

Kjøttdeig

Champignon

Ost

Pizzakrydder

 

 

Her ser du mine resultater etter 34 uker med lavkarbokosthold:

Første halvår: -5,3kg (uten lavkarbo)

Uke 1: -1,6 kg

Uke 2: -1,2 kg

Uke 3: -0,9 kg

Uke 4: -1,5 kg

Uke 5: – 0,7 kg

Uke 6: +0,2 kg

Uke 7: -1,1 kg

Uke 8: -1,2 kg

Uke 9: -0,7 kg

Uke 10: +0,2 kg

Uke 11: -1,4 kg

Uke 12: -0,3 kg

Uke 13; -1,2 kg

Uke 14: -0,1kg

Uke 15: -1 kg

Uke 16: -0,3 kg

Uke 17: -1,1 kg

Uke 18: -0,3 kg

Uke 19: -1 kg

Uke 20: -1 kg

Uke 21: – 0,1 kg (juleuka!!)

Uke 22: +0,7 kg

Uke 23: -1,3 kg

Uke 24: +0,5kg

Uke 25: – 0,5 kg

Uke 26: -0,1kg

Uke 27: +0,1kg

Uke 28: -1,1kg

Uke 29: -0,1kg

Uke 30: +0,1kg

Uke 31: + 0,2kg 

Uke 32: – 0,8 kg

Uke 33: -0,4 kg

Uke 34: +0,8kg (Høykarbodager)

=

-23,5kg (-18,2kg med lavkarbokosthold)

Igjen til delmål 1: 0kg = OPPNÅDD!

Igjen til delmål 2: 0kg = OPPNÅDD! 🙂

Igjen til målet: 6,5kg

Følg meg gjerne på FACEBOOK om du vil 🙂

 

 

Jeg gruer meg til i morgen…

Vel hjemme fra fjellturen og vaskemaskinen går varm! Sitter her og tenker over hvordan i all verden vi fikk plass til 5 mennesker, 1 finsk støver, en newfoundlandshund (!), ski, klær, sengetøy, mat og vinterutstyr i en helt vanlig stasjonsvogn!! Herlighet… Tenk at det gikk! 

En annen ting jeg sitter her og tenker på er morgendagen… Det er torsdag og jeg er ikke spent i det hele tatt. Jo, egentlig er jeg litt spent. Spent på hvor mye OPP denne turen har dratt med seg. Med begrensede kokemuligheter, har kroppen fått et aldri så lite karbosjokk disse dagene. Noe kunne jeg nok fått til, men det var praktisk ikke mulig å få til opplegget slik jeg hadde tenkt. Ikke var jeg så veldig flink når jeg kunne heller, hvis jeg skal være HELT ærlig… Jeg bestemte meg tidlig for at denne støyten måtte jeg bare ta, for så å ta jobben med å rette opp i etterkant. Nå er jeg altså vel hjemme igjen. Kjøleskapet er fylt opp, og alt ligger tilrette for en god, kommende lavkarbouke:) 

I stedenfor å deppe, får jeg se på det her som et lite prøveprosjekt. Hvor fort går det rett vest om en ikke skjerper seg!! Ja, så gruer jeg meg skikkelig til i morgen, og du skal bare vite hvor mye jeg har lyst til å lyve om tallene… MEN! Det skal jeg ikke. Alle kan komme i en slik situasjon, og da gjelder det som jeg skriver over her, å rette det inn igjen fort som fy! Starter…. NÅ! Får gjøre  til karbohydratene som minstemann gjorde til køen vi møtte på vei hjemover i dag… Blæ!!

 

Ha en fin kveld <3

FACEBOOK

 

 

 

 

And the winner is…

Også jeg som bare har ETT egg å gi bort?!? Nei og nei…. Etter alle de hyggelige kommentarene som har tikket inn, skulle jeg jo ha hatt mange flere på lur… jaja. Det kommer vel flere muligheter! Vinneren avsløres senere i innlegget 💛

For en dag! Niklas og jeg tok oss en tur i løypene, for å utnytte den siste dagen til fjells før hjemreisen i morgen. Tenk å være så heldige med været! Litt alenetid med en av ungene er gull verdt, og akkurat det skal jeg bli flinkere til å prioritere framover. For en flink gutt til å gå på ski! Før vi snudde og tok fatt på nedoverbakkene, fant vi en låvevegg full av digre istapper. Rene kunstverket!

For å slippe mer oppvask, dro hele familien ned til bygda og skeiet ut med en god ferdigmiddag. Nå er hytta halvveis ryddet og klar, så i morgen tidlig blir det å takke for oss og vende nesa hjemover til Ørje. Som jeg skrev i går så er det veldig hyggelig å være på tur, men noen dager holder, hehe! Det veksles i rasende tempo mellom å være venner og fiender, men søskenkjærligheten viser seg heldigvis i korte trekk innimellom😅

Mens Pepsi maxen står og godgjør seg i snøen, benytter jeg anledningen til å takke for engasjementet rundt påskeegget jeg skal sende til en av dere. Herlighet- jeg skulle jo hatt mange flere, så mange hyggelige kommentarer det har dukket opp her de siste dagene. Tusen takk!! Fikk god hjelp av Niklas til trekningen, og med stor påskeglede kan vi avsløre at vinneren av påskeegget 2018 ble….

🎉Monica Jeanette Johansen🎉

Send meg en melding med adressen så dukker påskeegget opp i postkassa di om noen dager. Håper det smaker like godt etter påske, for jeg har jo ikke tenkt på at siste postgang er i morgen😂 Håper innholdet faller i smak.

Takk igjen til alle som har deltatt. Ny give away kommer om ikke lenge❤

Lenket til solveggen

Overskriften er ikke til å ta feil av… Stekende sol og vindstille i fjellheimen er absolutt å anbefale! Glenn og Ronja startet dagen med en skitur på 8 km før jeg stod opp i dag… Lange morgener er noe av det jeg verdsetter mest når jeg har ferie, og det er så bra når alle kan gjøre det de har lyst til.

Solveggen ropte med høy røst etter meg etter at ungene og jeg hadde vært på handletur i bygda. Med en liten politimester på 5 år med nyinnkjøpte håndjern, ble jeg bokstavelig talt lenket til solveggen med "I krig og kjærlighet" bok 30… Åh, så leit…. 😉

Med nysmurte ski som stod og ventet, fikk jeg omsider slippe fri. En rask pølselusj i sola, og alt lå tilrette for en god skitur i fred og ro. Gamlemor ville være med, men etter 500 meter satte ho på bremsen og var ikke til å rikke. Gamle damer vet hva de vil, så det var bare å slippe frøkna fri og se ho galoppere tilbake til hytta. Hehe!

Vel vitende om at gamlemor var trygt hjemme la jeg ut på dagens treningstur. Når det kommer til retningssans er jeg dårlig altså… Jeg er SÅ klar over denne defekten, at ved det ENE sporet jeg måtte krysse for å komme meg videre, lagde jeg er spor i snøen med skiene slik at jeg skulle vite akkurat hvor jeg måtte ta av på vei hjem. ETT kryss, ETT!! Tror du jeg fikk det med meg? Å nei da…. Etter å nesten ha gått helt opp på snaua, snudde jeg for at de hjemme skulle slippe å sende ut savnetmelding. Tenkte jo ikke over at det gikk mye fortere nedover enn opp, så utfor bar det, FORBI krysset og videre… Plutselig kom jeg til en parkeringsplass som jeg heldigvis husket at jeg aldri i mitt liv hadde sett. "Det er ingen skam å snu"- så tilbake bar det… Hehe! Fant heldigvis krysset og veien tilbake gikk derifra som en lek😉 Måtte liksom le litt av meg selv der jeg gikk lost i skiløypene, så skrev en liten hilsen bare sånn i tilfelle jeg aldri kom meg hjem… haha!

Siden jeg har med privat kokk på turen, bestilte jeg biffsnadder på ekte lavkarbovis… Blir nok litt mer karbohydrater enn det som godt er på denne turen, men jeg lar meg ikke stresse av den grunn. Jeg har full kontroll! Uansett, det smakte nydelig som alltid. SÅ enkelt og SÅ godt! Vi har strøm her, men ingen oppvaskmaskin. Derfor har jeg bestemt meg for å bruke papp i størst mulig grad, nettopp fordi jeg IKKE skal vaske opp når jeg har ferie!

Mens ungene er ute i snøen og leker politi og tyv, sitter vi her da og nyter et stille øyeblikk. JA, det er koselig, men fy søren… Det må være lov å kalle det litt ekstremsport å reise på tur en hel storfamilie som det her… Puh!! 😅

Lenket til solveggen

Overskriften er ikke til å ta feil av… Stekende sol og vindstille i fjellheimen er absolutt å anbefale! Glenn og Ronja startet dagen med en skitur på 8 km før jeg stod opp i dag… Lange morgener er noe av det jeg verdsetter mest når jeg har ferie, og det er så bra når alle kan gjøre det de har lyst til.

Solveggen ropte med høy røst etter meg etter at ungene og jeg hadde vært på handletur i bygda. Med en liten politimester på 5 år med nyinnkjøpte håndjern, ble jeg bokstavelig talt lenket til solveggen med "I krig og kjærlighet" bok 30… Åh, så leit…. 😉

Med nysmurte ski som stod og ventet, fikk jeg omsider slippe fri. En rask pølselusj i sola, og alt lå tilrette for en god skitur i fred og ro. Gamlemor ville være med, men etter 500 meter satte ho på bremsen og var ikke til å rikke. Gamle damer vet hva de vil, så det var bare å slippe frøkna fri og se ho galoppere tilbake til hytta. Hehe!

Vel vitende om at gamlemor var trygt hjemme la jeg ut på dagens treningstur. Når det kommer til retningssans er jeg dårlig altså… Jeg er SÅ klar over denne defekten, at ved det ENE sporet jeg måtte krysse for å komme meg videre, lagde jeg er spor i snøen med skiene slik at jeg skulle vite akkurat hvor jeg måtte ta av på vei hjem. ETT kryss, ETT!! Tror du jeg fikk det med meg? Å nei da…. Etter å nesten ha gått helt opp på snaua, snudde jeg for at de hjemme skulle slippe å sende ut savnetmelding. Tenkte jo ikke over at det gikk mye fortere nedover enn opp, så utfor bar det, FORBI krysset og videre… Plutselig kom jeg til en parkeringsplass som jeg heldigvis husket at jeg aldri i mitt liv hadde sett. "Det er ingen skam å snu"- så tilbake bar det… Hehe! Fant heldigvis krysset og veien tilbake gikk derifra som en lek😉 Måtte liksom le litt av meg selv der jeg gikk lost i skiløypene, så skrev en liten hilsen bare sånn i tilfelle jeg aldri kom meg hjem… haha!

Siden jeg har med privat kokk på turen, bestilte jeg biffsnadder på ekte lavkarbovis… Blir nok litt mer karbohydrater enn det som godt er på denne turen, men jeg lar meg ikke stresse av den grunn. Jeg har full kontroll! Uansett, det smakte nydelig som alltid. SÅ enkelt og SÅ godt! Vi har strøm her, men ingen oppvaskmaskin. Derfor har jeg bestemt meg for å bruke papp i størst mulig grad, nettopp fordi jeg IKKE skal vaske opp når jeg har ferie!

Mens ungene er ute i snøen og leker politi og tyv, sitter vi her da og nyter et stille øyeblikk. JA, det er koselig, men fy søren… Det må være lov å kalle det litt ekstremsport å reise på tur en hel storfamilie som det her… Puh!! 😅

Lenket til solveggen

Overskriften er ikke til å ta feil av… Stekende sol og vindstille i fjellheimen er absolutt å anbefale! Glenn og Ronja startet dagen med en skitur på 8 km før jeg stod opp i dag… Lange morgener er noe av det jeg verdsetter mest når jeg har ferie, og det er så bra når alle kan gjøre det de har lyst til.

Solveggen ropte med høy røst etter meg etter at ungene og jeg hadde vært på handletur i bygda. Med en liten politimester på 5 år med nyinnkjøpte håndjern, ble jeg bokstavelig talt lenket til solveggen med "I krig og kjærlighet" bok 30… Åh, så leit…. 😉

Med nysmurte ski som stod og ventet, fikk jeg omsider slippe fri. En rask pølselusj i sola, og alt lå tilrette for en god skitur i fred og ro. Gamlemor ville være med, men etter 500 meter satte ho på bremsen og var ikke til å rikke. Gamle damer vet hva de vil, så det var bare å slippe frøkna fri og se ho galoppere tilbake til hytta. Hehe!

Vel vitende om at gamlemor var trygt hjemme la jeg ut på dagens treningstur. Når det kommer til retningssans er jeg dårlig altså… Jeg er SÅ klar over denne defekten, at ved det ENE sporet jeg måtte krysse for å komme meg videre, lagde jeg er spor i snøen med skiene slik at jeg skulle vite akkurat hvor jeg måtte ta av på vei hjem. ETT kryss, ETT!! Tror du jeg fikk det med meg? Å nei da…. Etter å nesten ha gått helt opp på snaua, snudde jeg for at de hjemme skulle slippe å sende ut savnetmelding. Tenkte jo ikke over at det gikk mye fortere nedover enn opp, så utfor bar det, FORBI krysset og videre… Plutselig kom jeg til en parkeringsplass som jeg heldigvis husket at jeg aldri i mitt liv hadde sett. "Det er ingen skam å snu"- så tilbake bar det… Hehe! Fant heldigvis krysset og veien tilbake gikk derifra som en lek😉 Måtte liksom le litt av meg selv der jeg gikk lost i skiløypene, så skrev en liten hilsen bare sånn i tilfelle jeg aldri kom meg hjem… haha!

Siden jeg har med privat kokk på turen, bestilte jeg biffsnadder på ekte lavkarbovis… Blir nok litt mer karbohydrater enn det som godt er på denne turen, men jeg lar meg ikke stresse av den grunn. Jeg har full kontroll! Uansett, det smakte nydelig som alltid. SÅ enkelt og SÅ godt! Vi har strøm her, men ingen oppvaskmaskin. Derfor har jeg bestemt meg for å bruke papp i størst mulig grad, nettopp fordi jeg IKKE skal vaske opp når jeg har ferie!

Mens ungene er ute i snøen og leker politi og tyv, sitter vi her da og nyter et stille øyeblikk. JA, det er koselig, men fy søren… Det må være lov å kalle det litt ekstremsport å reise på tur en hel storfamilie som det her… Puh!! 😅

Hva skjer med påskekjærringa?!?

Det har vært en strålende formiddag i fjellheimen. Med hele familien + to bikkjer, ble det som alltid litt sånn sirkustilstander før vi kom oss avgårde. Noen rakk et par hopp fra fjøstaket, mens andre lette etter tørre votter og luer. Da vi omsider kom oss ut i løypene ble den en fin skitur i herlig påskevær. Skal ikke skryte på oss at det ble en lang tur akkurat, men skitur er skitur!

Gamlemor Emma lompet etter i skiløypene, og satt nok stor pris på at vi hadde med oss en pjokk med litt kortere bein slik at tempoet ble skrudd ned. Uti løypa møtte vi på et par som var helt sikre på at Emma var en valp, og det var jo litt artig. Snart 10 år og betraktet som valp😉

Til jegernes store glede var det flust av harespor i løypene. Vet ikke hvem som ble mest ivrig egentlig men det var heldigvis den på 4 bein som kastet seg med nesa først i sporet…. I dag er Ronja på dag 33, og formen er det ingenting å si på!

Vel hjemme på hytta, fant vi ut at det hadde gått en smule rundt for påskekjærringa…. Eggene var allerede gjemt rundt på sætra, og det til tross for at det var 6 dager til påskeaften! Den store eggejakten tok ikke så lang tid, for med over en meter snø så må det nok ha vært litt vanskelig for kjærringa å ta seg fram….

Med tre store påskeegg, er muligheten der for noen stille øyeblikk. Har ikke hørt noe til de enda, men det er ihvertfall et håp… Hehe!

Dag 31 – Sjekk den herlige, lille kulen!

Ja, så har vi altså pakket bilen og er klare for noen gode familiedager på fjellet. Det var nok ikke mange som hadde trodd vi skulle klare å få plass til 5 mennesker, en drektig finskestøver, en newfoundlandshund + skiutstyr og pikkpakk for flere dager på hyttetur, men jaggu gikk det bra denne gangen også, hehe! Litt av et sirkus når hele familien Bjerke skal på tur sammen skal jeg si deg, haha!

Ronja er i dag på dag 32 av +- 63 av svangerskapet. Heter det svangerskap når man snakker om hunder forresten?? Samme det… Fikk tatt dette bildet av den lille, voksende magen i går. Vakker, ikke sant? Det er fantastisk spennende å få lov til å vær med på dette her. Ungene er superengasjerte, og planleggingen er i full gang! I går bestilte vi fargede halsbånd slik at vi skal se forskjell på valpene når de kommer ut, og listen over utstyr vi trenger i forbindelse med fødselen er under utarbeidelse. 

Ronja er i kjempeform, og bortsett fra struttende patter og at hun har blitt mer kjælen og kontaktsøkende, så er det ikke mye som vitner om at vi har med ei drektig tispe å gjøre. Vi gleder oss til fortsettelsen! <3

 

Følg gjerne med på FACEBOOK for flere oppdateringer fram i mot føldselen <3