Bildredryss fra valpekasa- 5 uker <3

De er bare til å spise opp- alle som en… Om tre uker skal de flytte i nye, fantastiske hjem, men jeg vet ikke helt om jeg er klar… Godt det er tre uker igjen å kose på, og enda bedre at vi skal beholde en selv for evig og alltid. 

Valpene var 5 uker på tirsdag. De vokser seg store og gode, og alle veier nå godt over 3 kg. Klør klippes ukentlig, og det sjekkes tenner, labber blir klemt på, innetrening, utetrening, og nå venter tilvenning i bil. I morgen skal vi ta de med på en liten kjøretur, for det ble ikke tid til det de forrige dagene som planlagt. 

Vi skal som sagt beholde en selv, og nå er vi 99% sikre på hvem det blir. Alle er fantastiske. De er trygge, glade og vakre alle sammen, men det er jo sånn med alle dyr som mennesker at vi har forskjellig personlighet. Valpen vi mener å ha landet på, har alt vi ønsker oss. Gleder meg innmari til å bli mer kjent med denne vakre diamanten.

Nyt bildene av mine vakre, små hjerter <3

FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hurra for en lang sommer- MED lesing!!

Reklame | https://kickerz.no/

Det er 19 skoledager igjen, før en laaaang sommerferie venter våre små håpefulle. En lang sommer som forhåpentligvis skal fylles med massevis av gode sommerminner, som vennskap, sol, bading, familie og gode opplevelser. Tenk 8 uker skal fylles, uten å ofre skolen så mye som en tanke! Herlig!

De fleste unger begynner å bli slitne og klare for et godt avbrekk nå. Et langt, velfortjent et. Men så er det jo bare sånn da… at 8 uker uten skole, betyr som med alt annet man driver med, 8 uker uten trening. 8 uker uten fotball, betyr 8 uker uten kondisjon- teknikk- og skuddtrening. 8 uker uten skole betyr en haug med lykkelige unger, men også 8 uker uten lesetrening. Ikke det at man glemmer å lese på de ukene, men undersøkelser har vist at de barna som faktisk holder lesingen igang i sommerferien, øker leseferdighetene og finner mer glede i å lese. Vinn-vinn. Er vi ikke sånn vi mennesker da, at når vi kan gjøre ting fordi vi har lyst, så blir det mye mer motiverende enn om vi blir tvunget til det. Lekser er kjedelig fordi man blir fortalt hva man skal lese, men kan man lese valgfri litteratur  i hengekøya, på trampolina eller i skyggen på stranda, så blir motivasjonen raskt en annen med en gang.

Om 2 dager, altså den 1.juni, braker “SOMMERLES 2018” i gang. Skolen til barna mine ble den beste skolen i Østfold fylke for to år siden, men plassering høyt opp på listen også i fjor. “Sommerles” er en lesekampanje for å motivere barn fra 1.-8. klasse  å holde lesingen igang i de ukene de ikke er på skolen, og for å gjøre det har de laget et fantastisk opplegg for registrering av bøker på nett. Barna registrerer seg på www.sommerles.no, leser eller blir lest for (lydbøker er også lov), registrerer bøkene på nettsiden og oppnår poeng etter sitt aldersnivå. Etterhvert som poengsummen øker kommer man også opp i levels, og får samtidig trofèer på nett underveis. Ved oppnåelse av level 10, 20 og 30 kan barna oppsøke sitt lokale bibliotek og få velge blant kjempefine premier. Noen skoler, vår blant annet, har også en samling for alle deltagerne ved skolestart, hvor det blir trekning av enda flere premier for den supre  leseinnsatsen. 

 

“Konkurransen” gjelder for de som starter i 1.klasse til høsten, og gjett om jeg har en som er glad for det!? Kristian er superklar for årets “Sommerles”, og det skulle ikke forundre meg om det knekkes en lesekode eller to i løpet av sommeren;) Martine og Niklas har også vært flinke til å rydde tid til lesing de andre årene “sommerles” har vært, så når pakkene fra “KICKERZ” og “GIRLIT” ventet i postkassen i dag, var det bare å kaste seg over bøkene med en gang.

 

Skal man finne gleden i å lese, er det som vi alle vet superviktig å finne bøker som er tilpasset oss, vår egen alder og ikke minst våre egne interesser. For gutta mine som elsker fotball, ble det stjerner i øya da de åpnet pakken og fikk se innholdet. Alt fra fotballkort, treningsbag, fotballblad, skojern, lesebok og egen treningsdagbok- gjorde ettermiddagen fullkommen her hos oss i hvert fall! For Martine som er ekstra glad i dyr, var det superstas å motta både blad, bok, bamse, plakat, nøkkelring og kortstokk- og det selv om det er 21 dager igjen til bursdag! Hehe! Lesebøkene passet midt i blinken, og blir nok de første som registreres på sommerles.no i år.

Har du fotballbarn som meg, kan du jo gå inn på www.kickerz.no og bestille en prøvepakke. Har du jenter med sans for jente- og dyreting, kan du besøke siden www.girlit.no og gjøre det samme. Det er ingen krav til kjøp og du betaler kun porto for prøvepakken. 

Hurra for en lang skoleferie- MED lesing!! 😉

Følf oss på FACEBOOK <3

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har vært lei- og det er greit!

Endelig er det rom for å starte opp bloggen igjen! Du har kanskje lurt litt, siden jeg har vært så ivrig over lang tid? Joda, jeg har tatt en bevisst pause, rett og slett fordi det har vært så mye annet å henge fingrene i. Alle som har barn vet at det stadig er noe å stri med, og når det i tillegg er jobb, 8 hunder, hvorav 6 av de som skal sosialiseres etter beste evne, i tillegg til at det er sånn ca. hundre varmegrader ute, ja da da måtte jeg bare lukke PC`n for noen dager. Synes jeg var veldig lur da nemlig 😉

Etter en rolig og fin 17.maifeiring i strålende vårvær, har dagene gått slag i slag med fotballkamper, bading og fisking. Slutten av skoleåret er et turboløp for oss som for alle andre barnefamilier, og 1 av 4 sommeravslutninger er over. Veldig hyggelig forresten! Kristian har vært med på livets første fotballcuo, og jeg vet ikke hvor mange fisk ungene har dratt opp at tjernet den siste tiden. Kattene rundt her blir velfødd for å si det sånn, haha!

Valpene vokser seg store og fantastisk gode! I dag er de 5 uker gamle og vi begynner å se oss ut hvem som skal bli vår, lille Clara. Men 3 aktive unger sier jeg at jeg trenger en rolig hund, haha! Sosialiseringsbiten er selvsagt allerede i gang, men jeg gleder meg også stort til å starte med lydighets- og utstillingstrening. Glenn tar seg selvsagt av jaktbiten, og der skal bli gørspennende å se hvordan kullet utvikler seg. Fremdeles er det 2 valper som ikke er tinget, men gjetter på det ordner seg i løpet av de tre neste ukene. I dag er det tid for veiing igjen, og jeg gjetter nå på at et par av de har tidoblet vekten sin, og nå veier over 3 kg! 

Når det gjelder lavkarbolivet gikk jeg skikkelig lei. Har nok derfor gått opp litt, men fra mandag av skal jeg tilbake til den samme planen som funket så innmari bra på de første 25 kiloene for en stund siden. Det er helt greit å gå lei, men man må bare IKKE gå i den fella å la det skure og gå for lenge. Før man får svelget den siste dråpen prosecco på slutten av sommeren kan alle 25 være på plass igjen, og det har jeg ikke tenkt la skje. På lørdag skal jeg på reunion med den gamle go`gjengen fra ungdomsskolen, så derfor tenker jeg det blir passende å starte opp igjen og ta siste rest fra mandag av. Det har vært greit med en pause, men nå er det bra! Håper du vil følge meg videre, for det er ihvertfall supermotiverende for meg hvis du har lyst <3

Ha en nydelig ettermiddag i varmen!

 

Foto: Ruth Hege Muskaug <3

4 uker ❤

Valpene er nå 4 uker gamle. Fra å være søte små, stilleliggende kosebamser, har de ut utviklet seg til å bli fortsatt søte, aktive, små terrorister, haha! Tanngarden er på plass og det kjennes, for å si det sånn! Hehe! Det skal bites på alt som leer seg, og da helst nesa, øret, håret eller stortåa mi;)

Ronja begynner å bli smålei alt dette maset fra de små som begynner å bli store. Det er klart… når 6 valper a 2,5kg henger og biter i pattene, kan du jo selv regne ut om du hadde synes det hadde vært noe særlig… Vi passer på at ho kan være i fred når ho selv måtte ønske, og forer valpene 4 ganger i døgnet med valpefor. På den måten er de ikke sultne, og Ronja kan derfor få litt fred.

Vi skal beholde en av disse herlighetene selv. Problemet er bare at valpene er så like og en blir så innmari glad i de alle sammen, så hvem skal man egentlig velge? Jentene begynner så smått å vise sine særtrekk i væremåte. Jeg pleier å tulle litt å si at siden jeg har 3 aktive, crazy Kids- så kunne jeg godt tenke med en rolig hund, hehe! Jeg har kanskje en liten favoritt, men som dere ser, så er oppgaven med å velge rimelig håpløs ❤

Når 17.mai-klærne ikke passer… DIGG!

Festdrakt og skjorte skulle vært strøket, men det er den ikke. Den henger like skrukkete som den ble hengt inn for ett år siden, og der skal den jammen få lov til å henge! Ikke det at den ikke er fin, men den er bare ikke fin nå lenger. Ikke på meg. Tenk at festdrakta som jeg TRUET meg inn i på 17.mai i fjor, rett og slett er for stor! Hipp hipp hurra for den! I siste lita, i kjent Tinestil, ble det derfor en aldri så liten shoppingtur i dag etter jobb. På med èn kjole, for så å betale. Hehe! Har jo aldri tid til å prøve noe særlig mer enn en, så det ble den. Den blå. Ungene blir blå og jeg blir blå. Gud! Jeg ER så kreativ, og YES! Så digg at den drakta ikke passet, hehe!

På vei hjem, tok jeg en tur innom Biltema og kjøpte fire slike kompostbinger. De små diamantene mine har nå blitt tre uker og det begynner å bli trangt og kjedelig i valpekassa. Tok de ut på gresset for første gang i går, og jeg skal si deg de stusset på hva det grønne greiene på bakken var! De begynner å få fart på seg, så veldig greit med en slik inngjerding i tilfelle noen blir litt for varme i trøya. I dag fikk de ei teskje oppbløtt valpefòr for første gang, og jeg fikk rett. De slekter både på mor og matmor. Glad i mat med andre ord;) Maten gled ned på høykant, og nå er det bare for de små magene å venne seg til litt og litt mat om gangen. Fortsatt er det melk som er best, og siden de har begynt å reise seg opp, hender det at de henger seg på i fart når Ronja går forbi. Litt av et syn skal jeg si deg!

3 spente unger er nå i seng og gleder seg til en tradisjonell 17.maifeiring med tog, russ, is, pølser, lek og grilling. Alle 5 skal gå i barnetoget, så håper værgudene er med oss og skrur av krana før det hele setter i gang… 

Ønsker alle leserne mine en nydelig 17.mai <3

FACEBOOK
 

 

 

 

 

 

Lavkarbo Pavlovatårn <3

Ingen mai uten Pavlova, ingen Pavlova uten en lavkarbovariant!
I går feiret vi barnebursdag med langpannekake og full fest i det fri, og i dag blir det tradisjonen tro familieselskap på verandaen.

Været blir som vi fortjener`t. Med sol på himmelen og kjøtt på grillen, blir det blant annet et  friskt og herlig lavkarbopavlovatårn til dessert. Hehe! Veldig langt ord, som fortjener litt oppmerksomhet her på bloggen. Ikke bare SER det fantastisk godt ut, men smaken gjør det verdt å rope høyt både for Niklas og 17.mai og alle andre som fortjener`t- både en, to og tre ganger. Hurra for denne superenkle, seige oppskriften, helt fri for sukker!!

Vaniljekrem har jeg lenge gått og fundert på om jeg skal lage, men med en smule for dårlig tid, ble det juksevarianten denne gangen. En juksevariant jeg må si meg meget godt fornøyd med;) Nydelig ble den!

 


 

Til marengsen trenger du:

 

6 romtempererte eggehviter

2 dl tagatesse (se bilde lenger ned på siden)

1 ts vaniljeekstrakt

Til vaniljekremen trenger du:

3dl kremfløte

10 ss zero vaniljesaus

 

Pynt:

Jordbær

Blåbær

Sukkerfri cloettasjokolade (kan sløyfes selvsagt)

 

 

Marengstopper/marengsbunn (velg selv):

Sett ovnen på 100 grader.

Stivpisk eggehvite, tagatesse og vaniljeessens i ca.10 minutter.

Ha massen i en liten brødpose og klipp et hull på ca. 1 cm i hjørnet. 

Klem ut former som ligner små kanelsnurrer, gjerne i litt ulik størrelse. Dette blir kakestykkene senere.

Stek på nederste rille i ca.2 timer. 

Avkjøl, gjerne over natten.

 

Vaniljekrem:

Stivpisk kremfløte og tagatesse (kan sløyfes).

Ha i vaniljesaus.

 

 

 

 

“Montering”

Marengsen blir som sagt veldig seig og god, så det blir litt klebrig når du skal montere den. Blir det noen merker på marengsen gjør ikke det noen verdens ting, for snart skal det jo vaniljekrem over og da synes det ikke lenger.

Her kan du jo selvsagt la kreativiteten blomstre, men siden jeg ikke er spesielt kreativ så ble det 4 i bunnen som du ser over her. Deretter smurte jeg på et passe tykt lag med vaniljekrem, før jeg bygde på med nok et lag marengs. Slik fortsatte jeg til alt var brukt opp.

Til slutt pyntet jeg med jordbær, blåbær og litt sukkerfri sjokolade, men pynten er jo helt opp til deg selv. Det er noe med det røde og blå mot det hvite nå i mai, så sånn ble den her hos meg. Smaken var nyyydelig, og om du serverer denne til høykarbospisende vil du nok lure mange;)

TIPS! Ta gjerne vare på litt pynt i skåler, slik at kakestykkene nedover i tårnet kan bli frisket opp litt på asjetten 😉

Nyt og en GOD mai til deg <3

 

Likte du denne oppskriften? Flere sukkerfrie kakeoppskrifter finner du HER!

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere oppdateringer <3

 

 

 

 

 

En HØYDRAMATISK avslutning på dagen!!

Jeg mener det! Etter en fantastisk hyggelig barnebursdag med et mylder av glade barn, var det hjem å starte forberedelsene til ny feiring i morgen. Etter en kald, sukkerfri cider i sola, var det å brette opp armene for å starte en ny runde med bakst. Huset er det ingen vits i å gå løs på før i morgen, for om jeg vasker i dag vil det helt sikkert være like ille igjen i morgen. Dere vet, her flyr både under og bikkjer gjennom skog, over vann og gjennom stua for å komme fram til dusjen til slutt, så nei- huset det begynner jeg ikke på før i morgen et par timer før gjestene kommer;)

Vel, nok om det…. Som overskriften tilsier, opplevde jeg noe høydramatisk nå i kveld. Jeg holdt på å dø faktisk- ihvertfall i nervene… Nå skal du høre. Det har seg slik at det nye kjøleskapet vårt er en tanke lite, så til oppbevaring har vi det gamle, store ute i garasjen. Nærmere bestemt i verkstedet, og i verkstedet har vi også hundematen…. Nei, fy søren! Tror ikke jeg orker å skrive om det her jeg altså, og det er IKKE tull! Joda, det har seg slik… Som sagt er kjøleskapet på kjøkkenet for lite, så da gelèen var klar tok jeg med meg bollen og et par pakker pølsebrød for å plassere dette trygt ute i verkstedet. Vel framme skulle jeg akkurat til å ta i kjøleskapsdøren, da jeg hører en HØY lyd bak meg. Jeg snur med og står plutselig øye til øye med verdens STØRSTE, EKLESTE og STØGGESTE mus!!! Musa stod midt oppe på dunken med hundemat og fikk vel hjerteinfarkt da den hørte skriket mitt på vei ut døra! Den slang seg ned fra dunken med et brak- all den tid ei mus kan lage et brak, og hvor da ga seg i vei aner ikke jeg! Ikke vet jeg hvordan det gikk med gelèen heller, for da jeg plutselig stod midt i stua og skrek ut om den høydramatiske opplevelsen jeg akkurat hadde vært med på, kommanderte jeg Glenn til å gå ut, og samtidig utbrøt jeg med største alvor at jeg ALDRI kom til å gå ut dit noe mer. ALDRI!

En reaksjon jeg kanskje hadde ventet, var vel at èn, EN av familiemedlemmene ville ta seg av den traumatiserte mora. Men neida! Alle tre ungene kasta seg ut og skrek; “HVOR?!” Selvsagt skulle de se og helst fange denne musa! Hvem har skapt slike unger da!?!? Glenn tittet dumt på meg, to gelèen i armene og bare ristet på hodet… Takk for støtten alle sammen, det varmer! Blæ!

Vel, godt at barnebursdagen gikk bra og Niklas er fornøyd da. Om ingen hjelper til  i morgen, blir det nemlig ingen kake, ingen gelè, og drikke- ja det får vi ta oss fra springen. Ut i garasjen skal ihvertfall IKKE jeg!! Øsj….

FACEBOOK

 

Alt klart for barnebursdag i dag!

Om få dager fyller Niklas 9 år, og i denne helgen skal det feires! I dag er alle 40 på 3.trinn invitert til barnebursdag, og i morgen får han familien på besøk. Hurra!

Niklas er heldig som har så mange gode venner. Selvfølgelig skulle han få be alle! Et lite øyeblikk måtte vi tenke oss litt om, for fjorårets hageparty kunne bli litt vanskelig å gjennomføre på grunn av valpene vi nå har i hus. Vi har åpnet opp for at folk vi kjenner kan hilse på de, men 40 barn blir nok litt vel- selv for disse som er vant til de crazy kidsa som bor her… hehe! 

Utebursdag er topp! Derfor har vi leid uteplassen på et leirsted her på Ørje. Der er det god boltreplass, lavvo for grilling, fotballbane, husker, månebiler og lek, så håper været holder seg like godt som det ser ut til i skrivende stund;)

Bursdagsbarnet er ikke mye rolig nå, men det skal vel heller ikke et bursdagsbarn være, sånn rett før det smeller… Hipp hurra! Vi gleder oss <3

FACEBOOK

 

 

Det ble ingen FIN tur akkurat…!

Joda, det ble som jeg tenkte. At regnet spruta og det buldret rundt ørene på de, gjorde absolutt ingenting med humøret til gutta som var på tur i natt. Egentlig tror jeg det kunne regnet akkurat så mye det ville, for så lenge fisken bet var det nok ikke lett å få denne ungen bort fra vannet. 

Det ble en god fangst på guttas overnattingstur i skogen. En full panne abbor og flere ørret av god størrelse, gjorde det vanskelig å vende nesa hjemover, men i morgen skal vi feire Niklas sin bursdag, så hjem måtte de! Det finnes vel ingenting bedre enn å sove i telt mens det regner, så mens jeg selv våknet flere ganger og tenkte på om gutta hadde regnet bort der inne i skogen, hadde turfarerne selv hatt en nydelig natts søvn. Jeg spurte Niklas om det hadde vært en fin tur da han kom hjem, hvorpå han svarte: ” Nei, det har vært en SINNSYKT fin tur!” Da har det nok vært bra;) Rakk ikke spørre mer før han hadde rasket med seg vesten og forsvunnet ned i tjernet for å jakte nok en fangst… <3

 

FACEBOOK

 

 

 

 

 

Livets første natt i skogen <3

Sikkert ikke førstevalget, regn, lyn og torden når en skal sove i skogen for første gang, men det stoppet ikke denne gutten her! Ingenting hadde nok stoppet han, for dette er noe han har gledet seg til så lenge jeg kan huske! Å være med pappa i Vestfjella på en skikkelig fisketur, helt alene- med primus og fiskestenger.

Planlegging er jo en stor del av turen, og det er ikke få timer de har snakket, pakket og diskutert utstyr. De skulle egentlig sove under åpen himmel, men siden det var meldt regn pakket de med seg et telt sånn i tilfelle. De skulle prøve seg på ørreten, men spørsmålet er bare om det er en tanke tidlig. Fikk en telefon i stad med beskjed om at ei panne med abbor allerede var klar, så da har turen status som vellykket uansett ørretbitt eller ei;)

Jeg kjenner ingen som er så fiskegærne som disse tre ungene jeg har satt til livs. De to eldste spesielt, ja de ser jeg omtrent ikke dette sommerhalvåret. Bak huset har vi nå hengt opp 5 vester på rad og rekke, så de bare kan røske de med seg i fart på vei ned mot tjernet. Så lenge de har på vest får de lov til å gå selv, for de hører uansett at vi roper til de fra verandaen. I går og i dag har det gått skytteltrafikk mellom huset og vannet, ned for å fiske, hjem for å spise… Kristian kom hjem med en død mort (mon tro hvordan han har fått tak i den), og Martine like etter med en mort ho hadde fått på mark.

Tenk så artig det hadde vært å tatt de med på en skikkelig sommerferietur med fiske som hovedtema! Hardangervidda eller rorbuferie i Lofoten… DET må vi få til en gang, for det hadde nemlig vært drømmeferien for disse tre her <3

FACEBOOK