Sjøgressnudler med kjøttsaus!

En ny, iskald dag her på Ørje. Aldri før har vi brukt så mye ved som i år, til og med etter at vinduer er byttet ut og huset har fått ekstra isolasjon! Brrr… Godt en har mange pledd og varme sokker og sko seg med.

Etter å ha hentet de fine lesebrillene våre, tok trulte og jeg en rask handletur over grensen. Mange av de faste varene som kjøtt, fisk og grønnsaker ble kastet opp i vogna, men plutselig fikk jeg øye på noe jeg aldri har vært borti før. “Sjøgressnudler”! Herlighet så mye rart det finnes bare en tør åpne øynene på utsiden av firkanten sin! Jeg klarer meg fint uten poteter, men alternativer til pasta har jeg lett lenge etter. Jeg bestemte meg raskt for å gi det en sjanse, og den sjansen er jeg virkelig glad for at jeg tok!

Det var en veldig pussig opplevelse da jeg tok disse nudlene ut av posen. Tja…hva skal man si? Gummi? Lakrissnører? Konsistensen var ganske hard, og utseendemessig lignet de på glassnudler bare at de hadde tykkelsen til vanlig spaghetti. Gjett om jeg var spent på smaken!? Jeg leste bak på pakka, og fant raskt ut at dette var et godt forenlig med et lavkarbokosthold. Med bare 2g karbohydrater, aloe vera og massevis av gode mineraler (og jern) måtte det jo bare bli bra! Smaken var god, eller egentlig smakte den ingenting, og konsistensen var som å tykke på et knasende, sprøtt salatblad. Nydelig!

Nudlene krevde ikke annen tilberedning enn å skylles i kaldt vann, men for å få de varme så la jeg i den en kjele med litt kjøttbuljong. Det stod på pakken at de skulle bli mykere av det, men det gjorde de ikke for meg. Null stress, det funket superbra allikevel:) God og mett ble jeg, og mens resten av familien slurpet i seg vanlig spaghetti, satt jeg der og knasket i meg sjøgressnudler og led ingen nød alls.

Prøv da vel? Oppskrift på kjøttsaus har du sikkert selv, men vil du prøve min variant kan du følge oppskriften jeg legger ut under bildet:) PS! Jeg kjøpte sjøgressnudlene på Eurocash i Sverige, men regner med dette er noe du kan finne i de fleste asiatiske butikkhyller.

Flere lavkabomiddager finner du HER!

Tusen takk for at du følger, HER er det plass til alle som vil  <3

Tine

Kjøttsaus:

1 pakke kjøttdeig

1 løk

1 fedd hvitløk

4 ss tomatpurè

3 dl fløte

Salt, pepper og annet ønskelig krydder.

 

 

TB Lavkarbo Hamburgerbrød! Fantastisk gode <3

Er det en ting jeg synes er vanskelig i denne lavkarboverdenen, er det å erstatte gjærprodukter. Brød, boller, osv… jeg har ikke truffet helt på smak og konsistens, rett og slett! Knekkebrødene mine er supergode, men brød til pålegg for eksempel? Nei det får jeg ikke dreisen på. Er nok noe med smaksløkene mine som ikke vil akseptere det…. I dag, har jeg derimot forsøkt meg på noe jeg aldri har gjort før, nemlig hamburgerbrød… Tror du ikke jeg traff blink? Yes!

Som dere vet, er det sjelden jeg drar i butikken for å kjøpe noe jeg mangler. Jeg bruker det jeg har, og så får det bli hva det blir. Noen ganger sklir det ut altså, men jeg prøver så langt det lar seg gjøre å handle en gang i uka. Denne gangen hadde jeg kun ett egg, noe som måtte resultere i en oppskrift som bare inneholdt ett egg. Jeg hadde ikke olje- neivel, så ble det ikke olje. Og sånn bærer det i vei når jeg lager nye, spennende retter.

I dag ble det altså ikke en rett, men et tilbehør. Hamburgere med relativt lavt karbohydratinnhold hadde jeg i fryseren, men å spise burger uten brød er det vel ingen som gidder… Nei, hamburgerbrød må man ha! Jeg bommet litt på steketiden, men noen ekstra minutter etter deling fungerte veldig bra, og resultatet ble nyyyyydelige, smakfulle, sunne hamburgerbrød jeg aldri ville byttet bort mot luftbrødene man får kjøpt i butikken.  Jeg valgte å kjøre på med hele frø, da jeg liker å ha litt å tygge på. Går sikkert an å male de hvis man  heller skulle foretrekke det.

Èn hamburger var mettende nok for meg, men til informasjon holder denne oppskriften til 3 store, eller 5 små hamburgerbrød. Steketiden må du altså passe litt på selv, men husk at det funker å videresteke de noen minutter om de er litt “bløte” inni. Det er mye ost i oppskriften, men de blir sprøde og herlige i konsistensen allikevel.

Prøv! Jeg tror ikke du blir skuffet ….

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere TB-oppskrifter 🙂

 

Du trenger:

2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkefrø

1 egg

3 dl revet mozarella

1 dl vann

1 ss mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

Litt søtning (jeg brukte noen dråper flytende natren)

1/2 ts salt

 

Slik kan det gjøres:

Sett ovnen på 200 grader.

Ha frø ost i en bolle og start kjøkkenmaskinen.

Ha i egg, vann.

Ha i resten av ingrediensene, og la røren hvile noen minutter.

Bestem deg for hvor store burgerbrød du vil ha, og fordel røren der etter på en bakepapirkledd stekeplate.

Stek i ovnen i 20-30 minutter. Store burgerbrød som mine, trengte ca.30 minutter. Følg med så de ikke blir brent!

La burgerbrødene avkjøles før du deler de i to. Ha på en god salat, dressing og alt som gjør en god burger igjenkjennbar. Ha gjerne litt ekstra ost og stekesky på kjøttet og bruk deretter laaaaang tid på måltidet. Skulle ikke forundre meg om disse fungerer med pålegg også, det får jeg teste til kvelds…. med syltetøy… 😉

Ønsker du flere middagstips? Ta gjerne en titt HER!

 

 

 

En iskald fornøyelse

Har du sett for en fin dag! Joda, jeg er nok av den typen som aller helst foretrekker sol og varme, men på dager som denne har jeg ikke samvittighet til å be værgudene om noe mer! Dette minner meg om vinderdager da jeg tråkket rundt på barneføtter i Sarp i ordentlig, kaldt vintervær!

Det er kjedelig å være dårlig i slikt fint lekevær. Niklas som aldri er syk har som mange andre på denne årstiden fått seg en god gammeldags forkjølelse, så selv om han helst skulle vært på skolen med kameratene sine, tror jeg ikke alternativet med “mor til tjeneste” er så aller verst… Det er hyggelig innimellom å ha litt tid til et barn om gangen, så får vi håpe spesialbehandlingen med kakao  og pledd feier avgårde basiluskene like raskt som de kom.

Mellom pleieslagene ser jeg mitt snitt til å pleie søtsuget litt også. Etter å ha spist restene fra den gode kjøttdeigforma i går, fylte jeg opp en aldri så liten skål med sukkerfritt godis. I forbindelse med hundelufting fikk jeg testet det nye kameraet i finværet, og når ikke barna kan stille opp, så bruker man det nest beste! Haha! Har dere smakt de svarte og røde lakrishodene?? OMG… Prøv de! Det fine med dette godteriet er at du ikke kommer til å spise like mye som du ville gjort med en sukkerfylt skål foran deg. For det første får du ikke dette suget, og for det andre vil du deg ikke så (mage)vondt. Et par små for kosens skyld, og behovet er dekket! Ellers kan jo den fine skåla bare stå der i vinterlyset og minne deg på at; “Jovisst har du lov!”

Nyt dagen, nyt at du er på vei…

FACEBOOK

TB Lavkarboform med Kjøttdeig og Blomkål!

Så var vi i gang igjen. I eldoradoet av middagsvalg, er det absolutt mest artig å finne på noe nytt. Denne gangen tenkte jeg å bruke en pakke kjøttdeig som “grunnmur”, og spe på med rester i grønnsaksskuffen. Resultatet ble en fantastisk god kjøttdeigform, som med litt salat og avocado som tilbehør ble en fullverdig lavkarbomiddag med karakter Meget+! Kunne jo ikke lage annet enn en 100% innaformiddag i dag, etter den begredelige starten på prosjekt TB…. Haha! Godt var det! Igjen, bruk så mye av hver ingrediens du ønsker. Velkommen til slumpens lavkarboverden!

Flere lavkarbomiddager finner du HER, og skulle det friste med noe søtt (sukkerfritt) kan du jo alltids nyte ettermiddagen på DISSE sidene.

Følg meg gjerne på FACEBOOK, det kommer mer!!

Tine

Du trenger:

1 pakke kjøttdeig

1 rødløk

1/4 purre

2 fedd hvitløk

1/2 blomkål

1 boks hakkede tomater

2ss rømme

Salt, oregano og chilikrydder

Mozarella

 

 

Slik kan det gjøres:

Sett ovnen på 200 grader.

Stek kjøttdeig

Press hvitløk, kutt opp løk i ganske store biter, og purre i ringer. Stek sammen med kjøttdeigen.

Ha i ønsket krydder.

Kutt blomkålen i små relativt små biter og ha i panna.

Hell over tomater og rømme og kok opp.

Ha ingrediensene over i ei smurt, ildfast form.

Dryss over mozarella, og stek i ca.20 minutter til osten er gyllen.

Server med salat og avokado, og lavkarbomiddagen er i boks!

 

 

 

 

 

Snakk om å flytte fokus…!

Den første uka er over, og jeg fikk ikke akkurat den starten jeg hadde ønsket. Og sånn er faktisk livet, det går ikke bestandig som vi hadde tenkt. Det har vært mye som har gjort denne uka vanskelig matmessig. Sammenkomster, tidsnød og familieprioriteringer er vel hovedfaktorene, og hvor mye jeg enn misliker resultatet, må jeg bare brette opp armene og forberede en ny uke. NEI! Jeg gikk heldigvis ikke opp, men 0,3 ned er ikke akkurat noe å rope “hurra” for.  Vel, da vet jeg hva som kan funke den dagen målet er nådd og vekten skal holdes! Hehe!

Jeg har ikke blogget de siste dagene, blant annet på grunn av det jeg beskrev over her. I tillegg har jeg vært uten både telefon og kamera, og å poste innlegg uten bilder er kjedelig i seg selv. Jeg har fått mange hyggelige henvendelser den siste tiden, og håper av hele mitt hjerte at dere har lykkes bedre enn meg denne første uka! Uka som kommer innebærer ingen store utskeielser (planlagte), så satser på et knallresultat om en uke!

Jeg skrev jeg ikke har hatt kamera, noe jeg nå har fått på plass. Er så artig å ta gode bilder! Sony er et helt nytt merke for mitt vedkommende, så nå er det knipsing og testing på høyt nivå her;) Artig å ta bilder av det fineste jeg har, her representert med nr.3. Tenk at den lille ungen min allerede har gått 100 dager på skolen… 100 dager og ei fortann mindre <3

Snakk om å flytte fokus… Jaja, det blir bedre se!

FACEBOOK

 

 

TB Ørretform med grønnsaker og fløtesaus

“Det enkle er ofte det beste” sies det ofte i disse håndballtider. Skjønner ikke hvorfor jeg lot det skli ut…. SÅ mye deilig mat, i forhold til alt det søppelet og kjedelige middager jeg har servert meg selv! Ikke er det dyrere, og ikke så mye mer tidkrevende heller, bare mye, MYE bedre!! Bedre for kropp, smak og sinn 🙂

Denne retten gjør du som du vil med. Ikke gå til innkjøp av alle grønnsakene om du ikke absolutt vil, men bruk det du har og lag den til din egen.  Mengde og krydder tilpasser du antallet som skal spise, og ikke vær redd for å gjøre feil. Det kan ikke gå galt nemlig… Om ikke kreativiteten er på topp, vet jeg mange setter pris på en oppskrift å følge, så selvsagt hjelper jeg til med det. Lag den på onsdag, lørdag eller på bryllupsdagen! Dette er smaskens, uansett anledning!!

Til forma:

Ørretfilet uten skinn

Brokkoli

Purre

Paprika

Champignon

Lyse bønner

Fersk hvitløk

Litt kålrot for smak

Revet mozarella

Krydder: Salt, pepper, dill og persille

 

 

Til sausen:

1 dl vann

1 dl fløte

1/2 terning grønnsaksbuljong

1ss smør

Kok opp vann, fløte og smør. Ha i buljong og kok opp.

Smak til med krydderet som er nevnt over.

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Jeg bruker nesten alltid varmluft…

Smør en ildfast form.

Kutt opp grønnsaker og hiv det oppi forma.

Legg fisken på grønnsakssengen, hel over sausen og ha revet ost på toppen.

Stek i ovnen i 25 minutter, server med rømme, lukk øynene og nyyyt…

Vis nettsted

Flere forslag til middager finner du HER, og om du vil følge meg på FACEBOOK er du selvsagt hjertelig velkommen til det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finn èn feil…

Wow! For en bragd! Dag 3, og jeg henger fremdeles godt med! TB-dietten funker og jeg har ikke gått lei enda;)

Startet dagen med en gammel og god tallerken med egg og bacon. Med litt salat som tilbehør, er det slettes ikke et dårlig alternativ til brødskiva. Jeg setter nok ikke helt pris på en god frokost uansett, men skjønner at det må til for å få kroppen i gang. <

Lunsjen i dag ble litt glemt bort fordi jeg og Martine måtte ut på en aldri så liten utflukt igjen. Med en nutrilettbar og ei flaske pepsi max i veska gikk det fint. Lever lenge på egg altså!

Turen vår i dag gikk til Askim. Både Martine og jeg trengte en aldri så liten synstest, så vi var litt spente begge må jeg si. Jeg har aldri hatt problemer med synet før, men den siste tiden har jeg kjent en irritasjon i øynene når jeg leser eller jobber på PC. Tenkte jeg det ikke! Alderdommen innhenter meg og dama må begynne med briller. LESEbriller altså, haha! Skal si deg vi blir brillefine begge to, når vi får hentet de om et pr ukers tid. Alvorlig, men fattet… 😉

 

 

Med lommeboka en god del slankere, gikk turen hjem til Ørje igjen for middagmekking. Etter litt romstering i fryseren fant jeg en pakke med 4 ørretfileter, og bestemte meg for å lage en god form. Elsker disse formene hvor jeg bare kan hive oppi det jeg finner der og da, i full fart uten å måtte tenke så mye. Litt rart, men selv om jeg bruker mye av de samme ingrediensene, kommer det fram nye smaker hver eneste gang. Digg! Middagen ble også kveldsmat, og jeg kan ikke akkurat si jeg lider noen nød… Oppskrift kommer!

Håper Danmark får en like god dag som meg, for nå er de nødt til å gruse svenskene!!!
(Håndball VM for de som ikke henger med…)

Ønsker deg en fin kveld!

FACEBOOK

Tine

TB Svinefilet med soppsaus og avokado

Dag 2 er snart over, og jammen har det gått smidigere enn fryktet. Det meste går, bare man er forberedt og har en plan!

Startet morgenen med en som jeg ser det, kjedelig frokost. Kan ikke regne med hotellfrokost hver eneste dag, så i dag ble det brisk med smør og syltetøy. Jeg sliter litt med pålegget, for egentlig er jeg ikke så begeistret for kjøtt og ost og sånt i kald form. I varm derimot?! Mmm… Ble syltetøy igjen, og ned gled det.

Etter litt farting hit og dit med trulte, var det veldig kjekt at lunsjen stod klar for varming i kjøleskapet. Jaja… ikke varming I kjøleskapet da, men dere skjønte hva jeg mente, hehe! Jeg digger restemiddager! Slipper å kaste mat, tid spart, og veldig sjelden har den en usmak dag nr.2. Digg!

Før middag rotet jeg litt i fryseren og fant en halv svinefilet jeg ønsket å trylle litt med. Resultatet ble skikkelig gourmet, spør du meg! Spesielt sausen… mmm!  Ikke noe veldig hokos pokus, men verdt å dele meg deg.

Ellers har jeg som (nesten) alltid vært innom både bacongull, nutrilett og sukkerfri sjokolade. Starten har vært god, og jeg skulle ønsker det snart var mandag så jeg får sett om det funker. Jukseveiing er ikke lov her hos meg. Tenk om jeg har vært dritflink i flere dager og blir “lurt” av en vekt som lever sitt eget liv før det virkelig gjelder?! Krise! Nei, mandag er dagen, punktum.

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere oppdateringer!

Tine

 

Svinefilet med soppsaus og avocado
(Mengde vurdere du selv etter smak og behov)

Svinefilet

Champignon

Løk

Avokado

Salt, pepper, hvitløkskrydder

Smør til steking

 

Soppsaus

2 dl vann

2 dl fløte

1 terning hønsebuljong

Sopp

Løk

Salt og pepper

 

Stek kjøtt

Stek sopp  og løk (store biter) i smør, legg til side.

Finhakk mer løk og sopp til sausen.

Kok opp van og buljong.

Ha i fløte, løk og sopp.

Kok opp og la småkoke i noen minutter.

Smak til med salt og pepper.

Server med sopp og løk (det du stekte først) og moden avokado.

 

Det ble tirsdagsmiddagen sin det!!
Flere middagstips finner du HER.

 

 

 

 

 

TB Lavkarbosuppe med løk, squash og bacon

Første dag på lavkarbo og hobbykokken har allerede vært i sving. Som dere vet så elsker jeg å finne på nye retter, og av alle de middagene dere finner her på bloggen er det ikke mange av de jeg har laget to ganger. Det er artig å lage nye oppskrifter, og det skal ikke rare justeringene til til tross for at jeg bruker mange av de samme råvarene. Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet, og det er faktisk veldig sjelden jeg handler inn til noe spesielt. Jeg tar det jeg har, og lager noe godt ut av det.

I dag har jeg ikke bare prøvd- men fått til en fantastisk god løksuppe! Til og med seksåringen utbrøt at det var det beste han hadde smakt noen gang, og det sier vel sitt 🙂 Heldigvis ble det litt til overs, noe som betyr at lunsjen i morgen er reddet.

Prøv den, eller gå inn HER for flere middagstips:

FACEBOOK

 

 

Til 3-4 porsjoner trenger du:

1 liter vann

2 dl fløte

4ss creme fraishe

2 terninger hønsebuljong

1/2 purre

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 squash

1/2 sitron

1 pk bacon

Olivenolje

Salt og pepper

 

Slik kan det gjøres:

Sprøstek bacon og legg det til tørk på et papir.

Kutt opp purre og løk, og press hvitløken.

Fres løken i litt olje til den blir blank og myk.

Kok opp vann og buljongterninger.

Kutt opp squash og ha dette og løken i det kokende vannet.

La det småkoke ca.5 minutter, før du siler av kraften (ta selvsagt vare på dette), kjør grønnsakene et par minutter i en kjøkkenmaskin så det blir til små biter, og ha det tilbake i kraften.

Kok opp, ha i fløte, creme fraishe og krydder.

La koke i et par minutter før du drysser over sprøstekt bacon og serverer.  Mmmm!!!

 

 

 

 

 

 

En frokost å bli glad av! TB-dietten lanseres….

Endelig er dagen her, og gjett om jeg er klar!

Etter å ha gaflet nedpå den siste frossenpizzaen i huset  i går kveld, brettet jeg opp armene for å sørge for en så god morgen som overhode mulig i dag. Matpakkespørsmålet er noe mange sliter med i dette opplegget, men når man først kommer inn i dette med planlegging så går det egentlig veldig greit etter hvert. Det lønner seg å lage matpakken kvelden i forveien. Gjør du det slipper du stresset om morgenen, og du slipper samtidig å gå i butikkfella. Å finne noe i butikken til lunsj er nemlig vanskeligere enn du skulle tro, så tipset mitt er absolutt å planlegge lunsjen på lik linje som du planlegger middagen. Frokost og lunsj, to fluer i en smekk!

For å feire denne kick off`en, slo jeg til med en skikkelig fargerik, innbydende og smakfull frokost og lunsj. Er ikke hver dag jeg gidder det altså, men i dag er jo en litt spesiell dag. Leser på nett om hysteriske lavkarbere som får utslett når frukt og søtstoff nevnes med bokstaver, så derfor måtte jeg bare ta med noen biter vannmelon fordi jeg synes det er så festlig. Når målet er å gå ned i vekt, det det ikke 100 g vannmelon i uka som avgjør vettu. Kall det ikke lavkarbo-, men “TB-dietten” da se! Haha!

Vel, på denne TB-diettens første morgen, ble det derfor en aldri så liten “hotellfrokost” på hederspersonen. Omelett er aldri feil, og når man samtidig gir den et aldri så lite ekstra piff, ja da kan det ikke bli feil. Alle kan jo lage dette,  men jeg legger allikevel ved en oppskrift og noen bilder for motivasjon.

Dette BLE et skikkelig kick off!! Mmm…. Hvordan var din morgen?

Mål og oppdateringen fra sjokket på badet kommer, så følg gjerne med på FACEBOOK for oppdateringer senere…

Trenger du TB-tips til middagen, kan du ta en titt HER, men pass opp! Det kan komme ei gulrot eller to… 😉

 

 

Osteomelett med løk og champignon ( To porsjoner eller frokost og lunsj)

3 egg

2 ss vann

1 ss fløte

1 liten løk

5-6 ferske champignon

50g revet ost

Salt og pepper

(Spekeskinke, tomater, agurk og melon (!) hvis ønskelig)

 

Fres sopp og løk.

Visp lett sammen egg, vann, melk, krydder og halvparten av osten.

Hell blandingen over soppen og løken og stek på svak varme.

Dryss over resten av osten.

Nyt!

 

 

 

 

Ønsker dere alle en nydelig mandag!