Lavkarbospidd med kylling

Her hos oss sverger vi til den gode, gamle tønnegrillen. Er liksom noe spesielt med både lukta og smaken når man gjør det på «gamlemåten».

 

I går hadde jeg ikke orket på grunn av varmen som stod totalt stille, men i dag ble det heldigvis perfekt grillvær!

 

Dagens middag er jo ingen rett på noe som helst vis, bare et innmari godt middagstips.

 

Ingredienser:

Kyllingfilet (Som du marinerer med olivenolje, hvitløkspulver)

Squash

Charlottløk

Paprika

Champignon

 

Grill på og kos deg! ☀️

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Digg å være i syden- her hjemme!

Nok en nydelig sommerdag er over her i Marker. Den høyeste temperaturen jeg fikk målt var 32 grader i skyggen, men det kan godt tenkes at det var enda varmere! Jeg kan nok ikke si jeg er den største badeløven her i landet, men i dag var det like før altså! Det ble to runder på stranda, med en iskald dusj etter hver runde. Deilig! Merker jo at den uvante varmen tar på både unger og dyr, så hundene fikk også badet seg både i tjernet og hageslangen, og ungene passet på å hvile seg litt mellom badeslagene.

Optimist som jeg er, har jeg alltid med meg ei bok når jeg sitter slik som badevakt. Problemet er bare at en god badevakt følger med på vannet og ikke i boka, så i løpet av de ca.8 timene vi tilbrakte på stranda, ble det tilsammen lest hele 3 sider, hehe! Når jeg tenker på “badevakter”, får jeg fram et ganske artig minne, og jeg har kanskje nevnt det før. Da jeg var liten var farmor fast badevakt på Sandbakken skole, og det UTEN å kunne svømme! Haha! Tidene forandrer seg altså 🙂

I dag har jeg svetta aldri før, så sånn sett har det jo vært en gørbra dag. Det ble egg og bacon til frokost, mye vann  og cola zero, og salat med egg, skinke, kylling og fetaost til lunsj. Middagen ble vel litt avsides lavkarbo, men jeg kjenner den dårlige samvittigheten uteblir på grunn av et pitabrød og noen herlige norsk jordbær med vaniljesaus (zero). Jeg vet akkurat hva fienden min er, og det er godis, potetgull, is og kaker/kjeks. Intet annet. Det siste året har det tatt helt av, og det er ikke rart i det hele tatt at jeg har gått opp igjen, for å si det sånn! Selv om jeg selvsagt synes det er digg å komme inn i klær jeg liker og ikke bare som passer, er det først og fremst en helsesak for meg dette her. Det er for tungt, og det er ikke greit for hverken blodårer (mine er ikke alltid like samarbeidsvillige), tiltak, humør eller helsa generelt. Håper jeg får det til denne gangen altså!!

Null godis i dag, og Svampebob er fornøyd med dag 3!!

FACEBOOK

 

 

 

 

 

 

Lavkarbo – Dag 2

For en herlig dag! Neimen ikke ofte man i Norge man opplever temperaturer og vær som dette, så disse dagene skal virkelig nytes til fulle!

Dag to har gått aldeles strålende om jeg skal si det selv. Bare en bestemmer seg se, så går det meste bra:) Startet dagen med en enkel eggefrokost, altså rett og slett to vispa egg, litt salt og vann i stekepanna. Bør ikke gjøre det så himla avansert hver eneste dag, for blir det for komplisert og tidkrevende, ja da er nok faren større for at opplegget klapper sammen.

 

To nyinnkjøpte, elektriske sparkesykler, har til stor irritasjon for de eldste ungene stått kapitulert i garasjen noen dager. Tok derfor kjøreturen til Son, og i løpet av en times tid var de fikset og klare for bruk igjen. Har du prøvd? Det er egentlig ganske så artig, men jeg vil nå si ungdommen manøvrerer disse hakket bedre enn meg selv, haha!

På vei til Son, tok jeg turen innom Rema, som på Ørje har fått en slik genial salatbar. Fylte et beger med salat, agurk, paprika, løk, egg, kylling, skinke, ost, hummer og kanari, og dette holdt fint både til lunsj og som et mellommåltid litt senere på dagen.

 

Droppet middagen i dag, da det rett og slett ikke passet inn i tidsplanen. Det spiller jo ingen rolle når man spiser hva, døgnet har 24 timer, og har man lyst på kyllinfilet til frokost, så blir det det. Får man ikke til middagen, nei vel, så blir det sikkert noe annet i stedet. Og det ble det! På vei hjem fra Son stoppet vi hos foreldrene mine. Familiens overhode, farmor som nå har blitt respektable 95 år (!) skulle komme på besøk fra heimen, og i den forbindelse var det dekket et kjempebord med nystekte vafler, is, potetgull bær og alt du kan tenke deg kan friste en nydelig dame uten verdens beste matlyst. Tenk deg! 95 år! Jeg må bare si det er fantastisk å ha denne dama i familien. Rett og slett herlig! <3

Så var det det bordet da….. Det der sommerbordet full av alt jeg IKKE skulle ha, hehe. Hadde vært artig å dratt i gang en gjettekonkurranse på om jeg fiksa det eller ei, men hallo… Har lovet meg selv å slette denne bloggen for evig og alltid om jeg driter meg så gæli ut en gang til, så NEI!! Rørte ikke så mye som en avrevet vaffelkant, men unnet meg i stedet litt sukkerfri sjokoladepudding, noen søte blåbær og det runde begeret med ostekuler den snille mora mi hadde kjøpt til meg. Helt ærlig så var ikke dette noe problem i det hele tatt. Med de to kokosbollene fra i går friskt i minnet, gikk det rett og slett gørbra! Alternativer er tingen dere! Klapp på skulderen til meg selv… 🙂

 

Kroppen går nå igjennom et aldri så lite helvete. Fra nærmest å kun drives av sukker, er det bråstopp. Klart den vil reagere litt på det, og i dag har det satt seg litt i hodet. To paracet gjorde heldigvis underverker, og jeg vet jo at dette blir bedre snart. Snakker jo av erfaring her… dessverre… 😉

 

Før jeg tok fatt på reisen hjemover gjorde jeg det enkelt igjen. To egg med gressløk i panna, og en skive kokt skinke på toppen. Mett ble jeg, og veldig fornøyd med at dag 2 ble så vellykket. Nå er jeg i gang se!

 

Følg meg gjerne på FACEBOOK om dere har lyst til å se om det blir no`greie på`t denne gangen. Det er jo ikke sikkert, men jeg håper`t 😉

 

 

 

Lavkarbo – Dag 1…

Dag 1… Denne dagen skulle altså egentlig ikke vært i dag. Den skulle vært ETTER ferien. Saken er den at jeg fortsatt er ferie. Jeg er slettes ikke ferdig med de gode, late feriedagene. MEN… Etter ferien ville det også kommet dager som jeg helst skulle startet etter. Så er det bryllupsdag, så er det en bursdag, så er det ditt og så er det datt. Kan ikke holde på sånn. Ikke etter en så alvorlig heisatur som jeg har hatt på glattisen det siste året. Nei, etter det grusomme bildet jeg dessverre mottok i går, så får en begynne i dag. Ikke den 1. Ikke på en mandag. Ikke etter ferien, men i dag. I dag, onsdag 24.august. En perfekt dag synes nå jeg!

 

I dag våknet jeg ganske så sur. Ikke nødvendigvis fordi jeg måtte starte akkurat i dag, men fordi det i det hele tatt måtte bli en ny start. Skulle ikke vært nødvendig!! Herlighet… Etter en liten runde med meg selv, fant jeg raskt ut at det ikke var annet å gjøre enn å bite i det sure eple og brette opp armene. Til frokost mekket jeg en god porsjon eggerøre, og med litt bacon og salat ved siden av hadde jeg jo ingenting å mugne over. Det er jo så godt!!

Etter det, dyttet jeg innpå de to siste kokosbollene jeg hadde kjøpt i går, bare sånn for å fastslå hvor utrolig teit jeg hadde vært, for så å oppleve at det to kokosbollene ikke ga meg en dritt annet enn et enda dårligere humør. Haha! Ferdig med det.

 

Etter en tur på stranda hvor minstemann helt utrolig klarte å få opp en kjempeabbor på krabbesnøret (med krok altså) til søstera, bar det hjem til den gloheite verandaen. For et vær vi har hatt i dag!!  I morgen må jeg til havet… bedre å innfri slike abstinenser enn sukker… Nok om det! På grillen kastet vi selvsagt den flotte abboren til Krstian, pluss noen benfrie koteletter, grønnsaker i form, og sopp på spidd. Nyyyydelig!!

Tror ikke jeg trenger no`mer i dag. Litt bacongull kanskje… min gamle venn… <3

Jeg er i gang, men har full forståelse om du ikke har helt trua på meg denne gangen. Det går fint.

 

Ønsker deg uansett en finfin sommerkveld. Dag 1… juhuuuu!!!

 

FACEBOOK

 

Lavkarbo, dag 0…. En skyggefull dag!

Ja, så var jeg her igjen da. Den plagsomme naboen som dukker opp i tide og utide. Din beste venn og verste fiende…

Etter en laber uke to og en drøss av unnskyldninger, gikk forrige prosjekt rett vest. Been there? I have… many times. Jeg var så klar. Var så motivert, men så gikk det altså i dass, og enda lenger ned i kloakksystemet. Lurer så veldig på hva det er som gjør at et så vellykket prosjekt som mitt eget, går så totalt nedenom og hjem på så kort tid. Egentlig lurer jeg ikke så veldig, det er en sann overdrivelse. Jeg har hele tiden hatt full kontroll, og rett og slett gitt blanke! Da går det sånn da vettu. Hele den førbannede ryggsekken jeg ALDRI mer skulle bære…Jepp! Welcome back! Og ikke bare det! Men i sekken er det jammen 500 gram med EKSTRA bullshit!!!!

 

Som dere skjønner er jeg ikke veldig imponert over meg selv og egen innsats gjennom det seneste året. Rart er det vel da heller ikke at jeg ikke har de helt skyhøye forventningene denne gangen… Planen er å ta en dag om gangen, med et stort mål i enden… Jeg prøver meg igjen… 30 kg skal av, om jeg klarer å ikke være så opplagt idiot denne gangen!

 

Du lurer kanskje på hva som fikk meg til å starte min (atter en gang) nye reise, akkurat i DAG? Jo det skal jeg fortelle deg… For å gjøre en relativt artig historie kort, var jeg med fler på en veldig hyggelig tur til Sunne sommarland i Sverige i går. Det er jo artig å være på tur med artige folk, men fullt så artig var det ikke å motta en snap fra min gode venninne fra den andre solsengen… At “et bilde sier med enn 1000 ord” er BARE tull! Legger tu på et X antall nuller, ja DA har du hvor mye et bilde kan si! Fytte flate….. Den sorte enke under parasollen på bildet, var slettes ikke den jeg så på stranda for et år siden! Selvsagt måtte jeg gjøre et stort nummer ut av det “lekre” bildet som heldigvis bare ble delt med undertegnede, men det var altså slik det startet. Med et bilde, under en parasoll, av ei dame uten bikini.. HEI!! Jeg HADDE på meg bikini da! Det var bare det at den var det aldri noen som så, der den skjulte seg så flott under den svarte kjolen, eller sekken om du vil… haha! På turen hjem bestemte jeg meg for at et slikt bilde ALDRI skulle nå en skjerm på nytt;)

 

Det er litt rart det her med bilder. Visste du at det var akkurat slik det startet forrige gang også? Med et bilde… på ei brygge… Den gangen klarte jeg det nesten… over 25 kg og sååå nær målet… Så dum jeg har vært.

 

FACEBOOK

 

Hilsen SvampeBob i midten under her… haha!