Ja, for dette ble faktisk et aldri så lite eventyr i denne lavkarboverden jeg nå lever i…igjen… Noen vil kanskje tenke på snickers når de ser og smaker denne, men for meg ble den som sagt bare et eventyr, derav navnet “Eventyrruter”.
På fredag skal to av ungene feire bursdag, og kakeønskene kommer i fleng. Nei, det er ikke noe alternativ å ta bare et lite stykke selv om det er bursdag. Nei, nei, nei! Her gjelder det å være forberedt, for noen sukkersmell skal det ikke bli!
Tenkte lenge og vel på hvilke alternativer jeg hadde. Selvsagt kunne jeg jo bare latt være hele greia, men det er noe med det å kose seg litt, og ikke gå lei. Av erfaring vet jeg at så lenge det finnes alternativer finnes det håp 😉
Så gjennom skuffer og skap, og fant ut at jeg hadde ganske så mange av ingrediensene jeg trengte for å bake en eller annen kake. Sånn vaffelgreier gidder jeg ikke noe mer, for det blir bare ikke vellykket for meg. Jo nærmere det orginale, jo bedre! I tillegg til å lage noe skikkelig digg, ønsket jeg å lage noe jeg kunne fryse i små stykker for senere “behov”. Jo, det ER hyggelig å kose seg litt når alle andre gjør det. Bare på en litt lurere måte… 😉
Jeg er klar for bursdag! Hurra!! PS! Mannen min merket ikke forskjell på denne og høykarbokake, og det er jo et godt tegn…
Ønsker du flere sukkerfrie kakeoppskrifter, kan du jo alltids ta en titt HER! Mye godt i vente:)
For flere oppskrifter og og oppdateringer, er du velkommen til å følge FACEBOOKSIDEN min.
Ønsker deg en god kveld- men spørs om den blir like god som min, hehe! Jammen godt jeg gikk 7 km i regnet på formiddagen… Puh! 😉
Til bunnen trenger du:
400g peanøtter
50g smør
3ss sukrin melis
2 eggehviter
3 ss lys fibersirup
1 ts vaniljeekstrakt (kan sikkert sløyfes)
Slik kan det gjøres:
Forvarm ovnen til 180 grader
Grovhakk peanøttene
Stivpisk eggehvite og melis
Smelt smør
Bland smør, sirup og vanilje med peanøttene
Rør inn eggehviten
Hell røren i en liten, smurt, bakepapirkledd langpanne
Stek på 180 grader (varmluft) i 20 minutter
Avkjøl
Dette brukte jeg til sjokoladekremen:
100g lys, sukkerfri cloettasjokolade
50g mørk, sukkerfri cloettasjokolade
50g smør
2ss lys fibersirup
2ss peanøttsmør
2ss kremfløte
2ss sukrin melis
2 eggeplommer
Slik kan du lage sjokoladekremen:
Smelt alle ingredienser bortsett fra eggeplomme i vannbad
Rør inn eggeplommene
Ferdig!
Smør sjokoladekremen over den avkjølte kaka, pynt med peanøtter, og sett til kjøling
Del opp i eventyrruter, og nyyyyt…… <3
Klare for fryseren!!
Vil det gjøre noen stor forskjell om jeg bruker fibersirup gold🤔
Det kan jeg ikke tenke meg:) Kjør på!