Lavkarbo Eventyrruter <3

Ja, for dette ble faktisk et aldri så lite eventyr i denne lavkarboverden jeg nå lever i…igjen… Noen vil kanskje tenke på snickers når de ser og smaker denne, men for meg ble den som sagt bare et eventyr, derav navnet “Eventyrruter”.

På fredag skal to av ungene feire bursdag, og kakeønskene kommer i fleng. Nei, det er ikke noe alternativ å ta bare et lite stykke selv om det er bursdag. Nei, nei, nei! Her gjelder det å være forberedt, for noen sukkersmell skal det ikke bli!

Tenkte lenge og vel på hvilke alternativer jeg hadde. Selvsagt kunne jeg jo bare latt være hele greia, men det er noe med det å kose seg litt, og ikke gå lei. Av erfaring vet jeg at så lenge det finnes alternativer finnes det håp 😉

Så gjennom skuffer og skap, og fant ut at jeg hadde ganske så mange av ingrediensene jeg trengte for å bake en eller annen kake. Sånn vaffelgreier gidder jeg ikke noe mer, for det blir bare ikke vellykket for meg. Jo nærmere det orginale, jo bedre! I tillegg til å lage noe skikkelig digg, ønsket jeg å lage noe jeg kunne fryse i små stykker for senere “behov”. Jo, det ER hyggelig å kose seg litt når alle andre gjør det. Bare på en litt lurere måte… 😉

 

Jeg er klar for bursdag! Hurra!! PS! Mannen min merket ikke forskjell på denne og høykarbokake, og det er jo et godt tegn…

 

Ønsker du flere sukkerfrie kakeoppskrifter, kan du jo alltids ta en titt HER! Mye godt i vente:)

For flere oppskrifter og og oppdateringer, er du velkommen til å følge FACEBOOKSIDEN min.

Ønsker deg en god kveld- men spørs om den blir like god som min, hehe! Jammen godt jeg gikk 7 km i regnet på formiddagen… Puh! 😉

 

Til bunnen trenger du:

400g peanøtter

50g smør

3ss sukrin melis

2 eggehviter

3 ss lys fibersirup

1 ts vaniljeekstrakt (kan sikkert sløyfes)

 

Slik kan det gjøres:

Forvarm ovnen til 180 grader

Grovhakk peanøttene

Stivpisk eggehvite og melis

Smelt smør

Bland smør, sirup og vanilje med peanøttene

Rør inn eggehviten

Hell røren i en liten, smurt, bakepapirkledd langpanne

Stek på 180 grader (varmluft) i 20 minutter

Avkjøl

 

 

 

Dette brukte jeg til sjokoladekremen:

100g lys, sukkerfri cloettasjokolade

50g mørk, sukkerfri cloettasjokolade

50g smør

2ss lys fibersirup

2ss peanøttsmør

2ss kremfløte

2ss sukrin melis

2 eggeplommer

 

Slik kan du lage sjokoladekremen:

Smelt alle ingredienser bortsett fra eggeplomme i vannbad

Rør inn eggeplommene

Ferdig!

Smør sjokoladekremen over den avkjølte kaka, pynt med peanøtter, og sett til kjøling

Del opp i eventyrruter, og nyyyyt…… <3

 

 

 

 

 

Klare for fryseren!!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg