TB Lavkarbosuppe med løk, squash og bacon

Første dag på lavkarbo og hobbykokken har allerede vært i sving. Som dere vet så elsker jeg å finne på nye retter, og av alle de middagene dere finner her på bloggen er det ikke mange av de jeg har laget to ganger. Det er artig å lage nye oppskrifter, og det skal ikke rare justeringene til til tross for at jeg bruker mange av de samme råvarene. Jeg bruker det jeg har i kjøleskapet, og det er faktisk veldig sjelden jeg handler inn til noe spesielt. Jeg tar det jeg har, og lager noe godt ut av det.

I dag har jeg ikke bare prøvd- men fått til en fantastisk god løksuppe! Til og med seksåringen utbrøt at det var det beste han hadde smakt noen gang, og det sier vel sitt 🙂 Heldigvis ble det litt til overs, noe som betyr at lunsjen i morgen er reddet.

Prøv den, eller gå inn HER for flere middagstips:

FACEBOOK

 

 

Til 3-4 porsjoner trenger du:

1 liter vann

2 dl fløte

4ss creme fraishe

2 terninger hønsebuljong

1/2 purre

1 løk

2 fedd hvitløk

1/2 squash

1/2 sitron

1 pk bacon

Olivenolje

Salt og pepper

 

Slik kan det gjøres:

Sprøstek bacon og legg det til tørk på et papir.

Kutt opp purre og løk, og press hvitløken.

Fres løken i litt olje til den blir blank og myk.

Kok opp vann og buljongterninger.

Kutt opp squash og ha dette og løken i det kokende vannet.

La det småkoke ca.5 minutter, før du siler av kraften (ta selvsagt vare på dette), kjør grønnsakene et par minutter i en kjøkkenmaskin så det blir til små biter, og ha det tilbake i kraften.

Kok opp, ha i fløte, creme fraishe og krydder.

La koke i et par minutter før du drysser over sprøstekt bacon og serverer.  Mmmm!!!

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg