TB Lavkarbo Hamburgerbrød! Fantastisk gode <3

Er det en ting jeg synes er vanskelig i denne lavkarboverdenen, er det å erstatte gjærprodukter. Brød, boller, osv… jeg har ikke truffet helt på smak og konsistens, rett og slett! Knekkebrødene mine er supergode, men brød til pålegg for eksempel? Nei det får jeg ikke dreisen på. Er nok noe med smaksløkene mine som ikke vil akseptere det…. I dag, har jeg derimot forsøkt meg på noe jeg aldri har gjort før, nemlig hamburgerbrød… Tror du ikke jeg traff blink? Yes!

Som dere vet, er det sjelden jeg drar i butikken for å kjøpe noe jeg mangler. Jeg bruker det jeg har, og så får det bli hva det blir. Noen ganger sklir det ut altså, men jeg prøver så langt det lar seg gjøre å handle en gang i uka. Denne gangen hadde jeg kun ett egg, noe som måtte resultere i en oppskrift som bare inneholdt ett egg. Jeg hadde ikke olje- neivel, så ble det ikke olje. Og sånn bærer det i vei når jeg lager nye, spennende retter.

I dag ble det altså ikke en rett, men et tilbehør. Hamburgere med relativt lavt karbohydratinnhold hadde jeg i fryseren, men å spise burger uten brød er det vel ingen som gidder… Nei, hamburgerbrød må man ha! Jeg bommet litt på steketiden, men noen ekstra minutter etter deling fungerte veldig bra, og resultatet ble nyyyyydelige, smakfulle, sunne hamburgerbrød jeg aldri ville byttet bort mot luftbrødene man får kjøpt i butikken.  Jeg valgte å kjøre på med hele frø, da jeg liker å ha litt å tygge på. Går sikkert an å male de hvis man  heller skulle foretrekke det.

Èn hamburger var mettende nok for meg, men til informasjon holder denne oppskriften til 3 store, eller 5 små hamburgerbrød. Steketiden må du altså passe litt på selv, men husk at det funker å videresteke de noen minutter om de er litt “bløte” inni. Det er mye ost i oppskriften, men de blir sprøde og herlige i konsistensen allikevel.

Prøv! Jeg tror ikke du blir skuffet ….

Følg meg gjerne på FACEBOOK for flere TB-oppskrifter 🙂

 

Du trenger:

2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkefrø

1 egg

3 dl revet mozarella

1 dl vann

1 ss mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

Litt søtning (jeg brukte noen dråper flytende natren)

1/2 ts salt

 

Slik kan det gjøres:

Sett ovnen på 200 grader.

Ha frø ost i en bolle og start kjøkkenmaskinen.

Ha i egg, vann.

Ha i resten av ingrediensene, og la røren hvile noen minutter.

Bestem deg for hvor store burgerbrød du vil ha, og fordel røren der etter på en bakepapirkledd stekeplate.

Stek i ovnen i 20-30 minutter. Store burgerbrød som mine, trengte ca.30 minutter. Følg med så de ikke blir brent!

La burgerbrødene avkjøles før du deler de i to. Ha på en god salat, dressing og alt som gjør en god burger igjenkjennbar. Ha gjerne litt ekstra ost og stekesky på kjøttet og bruk deretter laaaaang tid på måltidet. Skulle ikke forundre meg om disse fungerer med pålegg også, det får jeg teste til kvelds…. med syltetøy… 😉

Ønsker du flere middagstips? Ta gjerne en titt HER!

 

 

 

2 kommentarer

Siste innlegg